Solformørkelse i Mexico 8. april 2024

Rejsen er desværre udsolgt

Rejse til den totale solformørkelse i 2024

Sinex Rejser arrangerer endnu en gang rejse til en total solformørkelse.

Denne gang tager  vi til Mexico, for at se solformørkelse d. 8. april 2024.
Vi har valgt at se formørkelsen ved stillehaveskysten i Mexico, nærmere betegnet i området ved byen Mazatlan.
Vi tager revanche for formørkelsen i Chile, der jo desværre blev aflyst, og arrangerer denne rejse til Mexico med op til 50 deltagere.
Der vil være et hovedprogram, startende i Mexico City, og derefter til Mazatlan for at se formørkelsen.
I tillæg til hovedprogrammet har vi arrangeret 2 tillægsprogrammer i Mexico, om man vil bade fra en skøn badestrand, eller fordybe sig i Mexicos spændende kultur og madtraditioner.
Som altid når Sinex rejser arrangerer rejser til solformørkelser, er der rift om pladserne, så vent ikke for længe, der bliver hurtigt udsolgt.
International flyrejse til Mexico City og retur er ikke med i prisen for denne rejse. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at kunne oplyse hvordan priser for flyrejser bliver i 2024. Der vil blive givet tilbud på flyrejsen ca. 300 dage før starten på denne rejse.
Vi har i programmet oplyst om hvilke flyforbindelser vi finder er de bedste, og det er disse der vil blive fremsendt tilbud på.

Hvor skal vi se formørkelsen

Mazatlan ved Stillehavskysten

Månens umbra rammer kysten af ​​Mexico klokken 12:07. Mexicansk Pacific Daylight Time (MPDT) mindre end 12 miles (19 km) sydøst for Mazatlán, som var en af ​​de vigtigste destinationer for rejsende, der så den 11. juli 1991 totale solformørkelse. Byen ved, hvordan den skal være vært for en stor tilstrømning af rejsende, så derfor har vi valgt denne destination for rejsen. En anden faktor er forventningen om klart vejr uden skydække. Temperaturen i april måned ligger omkring 25 – 27 grader. Minimum temperatur 15 grader. Maximum temperatur 31 grader. Normal april har 255 timers solskin.

Eclipse starter: 9:51:28 MPDT
Eclipse slutter: 12:32:11 MPDT
Maksimal formørkelse: 11:09:39 MPDT
Solens højde ved maksimal formørkelse: 69,1°
Helhedens varighed: 4 minutter 18 sekunder
Bredde af Månens skygge: 123,7 miles (199,1 km)

Program

Dag 1 Afrejse fra københavn til Mexico City. (International flyrejse er ikke inkluderet) Ankomst senere på dagen og indlogering på hotel.
Dag 2 Byrundtur til markante seværdigheder i Mexico City
Dag 3 Udflugt til tempelbyen Teotihuacán, et af de største ruinkomplekser efter Aztekerne. Endvidere Plaza de la Tres Cultures.
Dag 4 Formiddag på egen hånd. Eftermiddag afrejse til Mazatlan med fly. Indkvartering i Mazatlan
Dag 5 Udflugt til Den gyldne Zone, strandpromenade, kabelbane til Cerro del Vigiaog 1873 observatoriet. Endvidere Mazatlans historiske centrum.
Dag 6 Kørsel til området hvor vi skal se solformørkelsen. Dagen ar afsat til solformørkelsen. Om aftenen festmiddag.
Dag 7 Vi tager på en udflugt til en mindre landsby, for at se hvordan livet leves her. der er inkluderet et besøg på en tequilafabrik, hvor der sikkert også er smagsprøver på denne ædle drik. Midt på eftermiddagen er vi retur på hotellet. resten af dagen er på egen hånd, hvor man om aftenen har mulighed for at spise det måltid man gerne vil.
Dag 8 Afrejse fra Mazatlan. Flyving til Danmark via mellemlanding i Mexico City.  For de der har købt ekstra programmer flyves der videre i Mexico til destination for tillægsrejse.
Dag 9 Ankomst til mellemlanding i Europa. Videre flyvning til Danmark. Ankomst sidst på eftermiddagen.   (Afhængig af valgt flyforbindelse)

Dag til dag Program

Dag 1 d. 3. april
Afrejse til Mexico City – Ankomst Mexico City
Flyrejse fra København til Mexico City via Frankfurt eller Amsterdam (Anbefalet flyrejse).
Modtagelse i Mexico City, og transport til hotellet.
Check in.
Om aftenen er der arrangeret middag

Dag 2 d. 4 april
Mexico City
I dag er er arrangeret byrundtur i Mexico City, som er en af verdens største byer. Den ligger i 2240 meters højde og er således en af verdens højst beliggende storbyer og er omgivet af vulkaner. Vi skal besøge Mexicos koloniale centrum, hvor du kommer forbi den centrale plads, Zocalo ved nationalpaladset.
Omkring pladsen ligger også Mexicos største katedral, et imponerende bygningsværk som blev bygget af sten fra aztekernes templer. Herfra fortsætter vi til Palacio de Bellas Artes, landets nationalscene, hvor der opføres opera, ballet, skuespil og koncerter. Vi fortsætter ad den smukke La Reforma Avenue til Chapultepec parken. Her ligger det imponerende antropologiske museum, hvor vi får et indblik i landets historie og mange kulturer.
Der er arrangeret frokost i løbet af dagen og om aftenen er der arrangeret middag.
Retur til hotellet

Dag 3 d. 5 april
Mexico City
I dag skal vi besøge tempelbyen Teotihuacán, som betyder Stedet hvor mennesker blev guder og som er et af Latinamerikas største ruinkomplekser. Når man går ned langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens Avenue) ser man de enorme templer og pyramider, hvor starten på byggeriet kan dateres tilbage til 200 år f.Kr., og videre opført over en lang tidsperiode;
Quetzalcoatl-templet, hvor flere end 200 ofrede krigsfanger er fundet,
Quetzalpapalotl-paladset og de kendte pyramider Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m) som er bygget i centrum af byen over en ca. 100 m lang hule, hvor det siges at menneskeheden blev skabt.
Herefter besøger vi Basilica de Nuestra de Guadalupe kirken, som har plads til 10.000 mennesker, og som hvert år besøges af ca. 20 millioner pilgrimme. Kirken har lagt navn til Jomfruen af Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellemamerikas skytshelgen.
Til sidst besøger vi Plaza de las Tres Culturas, De 3 kultures Plads, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses resterne af de præcolumbianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt de mexicanske mestizers moderne bygning, som huser udenrigsministeriet.
Der er arrangeret frokost i løbet af dagen.
Efter tilbagekomst til Mexico City, er der middag.

Dag 4 d. 6 april
Mexico City – Mazatlan
Formiddagen er til at gøre check ud af hotellet, og have lidt tid på egen hånd.
Vi mødes igen ved 13 tiden i hotellets lobby, hvorefter der er kørsel til lufthavnen for at flyve til Mazatlan, ved vestkysten af Mexico.
Ankomst til Mazatlan sidst på eftermiddagen.
Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.
Check in.
Ved 19 tiden er der afgang til middag.
Retur til hotellet efter middagen.

Dag 5 d. 7. april
Mazatlan
Morgenmad på hotellet
Vi starter med en rundtur i den gyldne zone, udforsker strandpromenaden med dens monumenter og den smukke hundredeårsvandring. Vi når derefter kabelbanen, der fører os op til Cerro del Vigia, placeringen af ​​1873-observatoriet, en af ​​de ældste bygninger i Mazatlán. Det har en spektakulær udsigt over Stillehavet og byen.. Derefter går vi ned til Mazatláns historiske centrum og nyder en middag på en lokal restaurant. Efter middag retur til hotellet.

Dag 6 d. 8. april
Mazatlan
Vi forlader hotellet efter morgenmaden og tager en kort køretur til vores private placering på midterlinjen af ​​Eclipse-skyggen. Første kontakt vil finde sted kl. 09:51 lokal tid, og totaliteten hele sker 1 time og 17 minutter senere ca. kl. 11:08 Totaliteten vil være 4min og 18 sek. Vores plads vil være udstyret med diverse fornødenheder. Der vil være toiletadgang.
Efter formørkelsen fejrer vi og nyder en frokost måske sammen med mange andre tilrejsende og lokale beboere, inden vi tager tilbage til vores hotel i Mazatlán.
Vi har valgt et område ikke langt fra hotellet, så vi har mulighed for at komme tilbage i god tid.
Om aftenen er der festmiddag.

Dag 7. d. 9. april
Mazatlan
Efter morgenmad på hotellet, tager vi på en 6 timers tur ind i landet. Først besøger vi en mindre landsby, hvor man får indtryk i, hvordan livet leves her. Der er også besøg til en Tequilafabrik (destilleri), hvor man får at se hvordan mexicos nationaldrik laves. der er helt sikkert også mulighed for at smage på denne ædle drik. I løbet af dagen spiser vi frokost.

Midt på eftermiddagen er vi retur på hotellet. Man kan nu nyde stranden swimmingpoolen eller hvad man har tænkt sig. Om aftenen har man mulighed for at spise netop det måltid, man gerne vil spise.

Dag 8. d. 10. april.
Mazatlan – Mexico City
Morgenmad på hotellet og check ud i løbet af formiddagen.
Transport til lufthavnen over frokost, for at flyve til Mexico City International Airport.
Transfer til fly til Danmark måske via Frankfurt. (Anbefalet flyrejse).
For de der har købt tillægsprogrammer vil der være flyvning til lokation for tillægsprogrammet.

Dag 9 d. 11. april
Frankfurt (eller anden Europæisk lufthavn) – København
Ankomst til europæisk destination først på eftermiddagen
Skift fly til København.
Ankomst til København sidst på eftermiddagen.

Om 2024 Solformørkelsen

Om solformørkelsen d. 8. april 2024

Månens skygge rører først Jorden lige nord for Penrhyn Island, en af ​​Cookøerne i det sydlige Stillehav. Det sted vil opleve en 98 procent delvis formørkelse. Treoghalvfjerds minutter senere rammer helheden først land på Socorro Island, en besiddelse af Mexico. Hvis du vælger det sted for at se formørkelsen, skal du sørge for at placere dig på øens yderste sydøstlige spids – du vil nyde yderligere 34 sekunders helhed der. (Omfanget er 3 minutter 36 sekunder.)

Skyggens sti dækker et par små øer mere, før den møder Nordamerika lige sydøst for Mazatlán, Mexico. Seere på det sted vil nyde imponerende 4 minutter og 27 sekunders helhed. Og hvis du ønsker at blive i selve Mazatlán, mister du kun 10 sekunder af dette tidsrum.

Den største varighed af helheden – 4 minutter 28,1 sekunder – opstår, når skyggen når San Martín, nord for Torreón og omtrent halvdelen af ​​afstanden fra kysten til den mexicanske grænse til Texas. Heldigvis er varigheden af ​​helheden langs midterlinjen aldrig mere end 1 sekund mindre end dette maksimum under skyggens mere end 550 mile (885 kilometer) rejse gennem Mexico.

Formørkelsen krydser grænsen

Totaliteten når først USA, da Månens skygge krydser Rio Grande-floden ved den vidunderligt navngivne Radar Base, Texas, som ligger i Maverick County. Der varer totaliteten 4 minutter 27 sekunder. Efterhånden som formørkelsen skrider frem gennem Lone Star State, behøver et stort antal mennesker ikke at rejse nogen steder for at se den. Når det er sagt, kan vove sig blot et par miles til midterlinjen, øge deres varighed af helheden.

San Antonio, Austin, Waco, Dallas og Fort Worth ligger alle under skyggen, selvom ingen er på midterlinjen. Alligevel er det mere end 11 millioner mennesker, der kan opleve formørkelsen med ringe eller ingen indsats. Og vi er ikke engang ude af Texas endnu.

Midterlinjen går derefter gennem Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Indiana, Ohio, New York, Vermont og Maine. De, der ønsker at observere formørkelsen fra det samme sted, som midterlinjen krydsede under den 21. august 2017, bør tage til et sted nær Makanda, Illinois, som ligger lige syd for Carbondale. Et ord af advarsel, hvis jeg må: Vejret i Illinois i april – og jeg taler specifikt om skydække her – er langt fra, hvad det er i august. Dine chancer for rent faktisk at se 2024-formørkelsen stiger dramatisk, når du bevæger dig mod sydvest. For ikke at nævne, at du vil hente yderligere 15 sekunder af totaliteten fra center-line placeringer nær San Antonio.

Andre større byer i 2024-formørkelsesstien omfatter Little Rock, Arkansas; Indianapolis, Indiana; Dayton og Cleveland, Ohio (med nordvestlige dele af Cincinnati og Columbus under skyggen); Buffalo, Rochester og Syracuse, New York; og omkring halvdelen af ​​Montréal, Québec, Canada.

For dem, der ønsker at se endnu en total solformørkelse i det sammenhængende USA efter 2024-begivenheden, vil det være 20 års ventetid til den 23. august 2044 på den næste. Plus, denne formørkelse er kun synlig i det nordøstlige Montana og et lille udsnit af North Dakota. Dens største varighed af helheden, 2 minutter og 4 sekunder, sker over Canadas nordvestlige territorier.

I skæringspunktet mellem 2044-formørkelsens midterlinje og grænsen mellem USA og Canada er totaliteten 20 sekunder kortere: 1 minut 44 sekunder. De små byer i nærheden af ​​det punkt, nemlig Hogeland og Turner, Montana, oplever totaliteter kun få tiendedele af et sekund mindre end det. Og Montana-byerne Chinook, Zürich, Harlem, Dodson og Malta taber kun endnu et sekund.

Efter 2044 sporer yderligere tre totale solformørkelser gennem det sammenhængende USA i det 21. århundrede. Så hvis 2044’s formørkelse skuffer dig, vil du være begejstret for at vide, at en anden sker mindre end et år senere. Begivenheden den 12. august 2045 er en virkelig spektakulær langrendsformørkelse – med totaler, der varer 4 minutter og 23 sekunder på den nordlige Californiens kyst til et forbløffende maksimum på 6 minutter og 6 sekunder i Port St. Lucie, Florida.

Dernæst lander midterlinjen for den totale solformørkelse den 30. marts 2052 kun på Florida og Georgia, men helheden i den lille sti vil kun vare mellem 3 minutter og 30 sekunder i Savannah, Georgia og 3 minutter og 44 sekunder nær Laguna Beach , Florida. Den endelige totale solformørkelse, hvis vej skærer det sammenhængende USA i det 21. århundrede, indtræffer den 11. maj 2078. Ligesom formørkelsen i 2052, sporer denne også gennem det sydøstlige USA. Totaliteten varer 5 minutter og 17 sekunder i Nags Head, North Carolina.

For de af jer, der stod under Månens skygge i 2017, vil det ikke være nødvendigt at overbevise dig for at få dig til at opsøge mørket i 2024. Hvis du kan fange det, er en formørkelse et syn, du aldrig vil vurdere som andet end fantastisk. 

Om den faglige rejseleder

Michael Quaade er astrofysiker ved Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde og ved Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet. Han er en meget erfaren formidler af astronomiske emner og har i en årrække været med i Astronomisk Selskab.

Michael har deltaget i flere rejser til solformørkelser, blandt andet 2 gange med Sinex Rejser.

Rejseleder fra Sinex Rejser

Sinex Rejsers danske rejseleder er Michael Carstensen, der har en lang erfaring som rejseleder til mange lande.
Michael har arrangeret og ledet 2 solformørkelsesrejser tidligere.
Kina 2009, hvor Sinex Rejser havde ca. 240 deltagere med på rejse.
USA 2017, hvor Sinex Rejser havde ca. 250 deltagere med på rejsen.
Endvidere planlagde Michael også rejsen til solformørkelsen i Chile Argentina i 2020.Her var der 50 tilmeldte. Desværre måtte vi aflyse på grund af Covid 19.

Priser og indhold i rejsen

RejsedatoerPris pr. person
AfrejseHjemrejseAntal DageI enkeltværelseI dobbeltværelse3 personer *

03.04.202410.04.2024824.985,-21.980,-Tilbud givesBestil Rejse

Bestiller 1 person rejsen, får man ophold i et enkeltværelse, og prisen er højere for enkeltværelse. Vil man gerne dele værelse med en anden, og ikke kender en at dele værelse med. kan man i bestillingen angive dette. Sinex Rejser vil herefter se om der er andre der gerne vil dele værelse. Vi prøver så at lave et match. Vi udsteder ingen garantil for at det kan lade sig gøre.
Bestiller man rejsen for 2 personer atanges det at man deler et dobbeltværelse.
*Er man 3 personer der bestiller rejsen og gerne vil dele et værelse, vil mulighederne for om et 3 sengsværelse kan tilbydes blive undersøgt. Man vil efterfølgende modtage et tilbud på dette.

Indeholdt i rejsen *

 • Flyrejse imellem Mexico City og Mazatlan t/r med lokalt flyselskab i økonomiklasse 
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse elle valgt enkeltværelse med morgenmad, 3 i Mexico City og 4 i Mazatlan
 • Alle transfers nævnt
 • Udflugtsprogram i Mexico City og udflugtsprogram i Mazatlan
 • Assistance fra engelsktalende mexikansk guide under opholdet
 • Arrangement i forbindelse med solformørkelse d. 8.4.
 • Dansktalende rejseleder og faglig dansk rejseleder med på rejsen fra København
 • Fortæring: 7 x morgenmad, 5 x frokost, 6 x middag
 • Kendte skatter og afgifter betalt

*      Ret til ændringer af indhold og hoteller forbeholdes..

Ikke indeholdt i rejsen

 • Flyrejse imellem København og Mexico City t/r med internationalt luftfartsselskab på økonomiklasse
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Forbrug af service på hoteller – såsom internet hvis afgift, telefoni, minibar, porters, vask af tøj mm.
 • Måltider udover nævnte
 • Drikkevarer
 • Enkeltværelse – indbefatter et et tillæg
 • Egne arrangementer
 • Overvægt af bagage ved flyrejser – i henhold til luftfartsselskabers
 • Tillægsrejser ( se priser under program for tillægsrejser)

International flyrejse

Flyrejse København – Mexico City t/r er ikke inkluderet i rejsen.
Sinex Rejser giver tilbud på mest optimale flyrejse ca. 300 dage før rejsens start.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Mexico er 7 timer.
Der dog 2 tidszoner. Er man i Mexico City eller Mazatlan er tidsforskellen 7 timer bagud for Danmark. Befinder man sig i Cancun på Yucatan Halvøen er tidsforskellen 6 timer bagud.

Sprog

Det officielle sprog i Mexico er spansk.
Man kan i storbyer klare sig med lidt engelsk. Kommer man ud på landet kan man ikke forvente at der tales andet end spansk.
Et par gloser som man kan komme langt med ”Tak” hedder ”Gracias”, ”vær så venlig” hedder ”Por Favor”, 1,2,3 hedder Uno, Dos, Tres.

Visum og pas
For at kunne rejse ind i Mexico som dansk statsborger, kræves ikke visum. Man kan opholde sig i landet i op til 90 dage. Ens pas skal være gyldig i 6 måneder efter sidste dag i Mexico.

Valuta

Valutaen i Mexico hedder Peso. 1 Peso er omkring 0,34 danske kroner. Men check kursen i din bank inden afrejse, så du er velforberedt.
Det er en god ide at medbringe kontanter i form af Amerikanske Dollars. Man kan veksle til Pesos i banker og på vekselkontorer. Der findes også et udbredt net af ATM maskiner i de større byer, og på hoteller. Kommer man ud på landet skal have kontanter med, da man ikke kan være sikker på at finde en ATM Maskine, eller at der ikke kan betales med kreditkort.
I storbyer og på hoteller, betaler man også nemt med kreditkort direkte.

Prisniveau
Som hovedregel kan man regne med at det er billigere i Mexico. Mad er billigere, men man kan naturligvis også komme ind steder, hvor prisniveauet er det samme som i Danmark.
Uden for storbyer, her vil det være billigere.

Drikkepenge
I Mexico giver man som regel drikkepenge. Men igen drikkepenge er et personligt anliggende, og der er naturligvis ikke tvang.
Hvis du gerne vil give drikkepenge, forbered dig med lidt kontanter, i form af mindre sedler eller mønter.
Hvis du betaler med kreditkort på en restaurant, inkluder ikke drikkepenge i regningen, men læg kontanter på bordet eller giv kontanter til tjeneren.
Mad kan være pålagt moms, som vil fremgå af regningen under betegnelsen IVA.
Den uskrevne men gængse regel er:

 • Guider: 80-100 pesos pr. person pr. udflugt

 • Chauffører: 60-80 pesos pr. person pr. udflugt

 • Stuepige: 10 pesos pr. værelse pr. nat

 • Piccoloer: 5 pesos pr. kuffert

 • Restauranter og barer: 10-15 % af regningen

Elektricitet
Man kan ikke bruge danske stik i stikkontakterne i Mexico. Man må medbringe en adapter. I Mexico har man 110 volt i kontakterne.

Internet og Telefoni
I dag er der ikke mange der bruger hotellets telefon til andet end at ringe fra værelse til værelse. Forventer man at blive ringet op er den mexicanske landekode +52.
De fleste hoteller tilbyder Internet, der kan på nogle hoteller være en politik om at man skal betale for internet, men i de fleste tilfælde er det gratis.
Der findes også internet cafeer i de større byer.

Sikkerhed
Det er sikkert nok at rejse i Mexico, men man skal naturligvis vise agtpågivenhed, og ikke skilte med værdier og større pengebeløb.
Man går naturligvis ikke steder hen, eller lader sig lede til steder man ikke har tillid til.
Guider som man kommer i berøring med i Mexico, er autoriserede og kan vejlede en, hvis man har spørgsmål til, hvor man gerne vil hen.
På udflugter og rundt i Mexico, er man sikret af professionelt personale.

Mad og drikke
Er man glad for krydret og stærk mad, vil man holde af det mexicanske køkken. Chilisauce som i Chili Con Carne, kan være en stærk omgang, men man kan bede om en graduering af styrken. Chili Con Carne er et must i Mexico, ligeledes skal man smage guacamole, lavet på ægte vis. Tortillas med kødfyld er også en kendt ret, som mange måske har prøvet. Torillas kan spises med kyllingefyld eller med oksekød, hertil nogle gode jalapenos.
Mange kender den gode mexicanske øl Corona, som man kan drikke til den krydrede mad. En Tequila kan man med velbehag også nyde. Tequila er nationaldrikken i Mexico. Man drikker ikke så meget vin i Mexico.

Forsikringer

Det er en tilrådeligt at købe en rejseforsikring når man rejser til Mexico. Man kan ikke benytte sit sygesikringskort i Mexico.
Sinex Rejser tilbyder Rejseforsikringer igennem forsikringsselskabet Gouda. Man kan bestille en rejseforsikring sammen med rejsen. Sinex Rejser tilbyder på samme vis også afbestillingsforsikringer, hvis man gerne vil sikre sig forud for rejsen.

Vaccinationer:
Følgende vaccinationer anbefales. Men rådfør dig altid med enten din egen læge, eller med en vaccinationsklinik.

 • Er rejsen på maks. 3 uger anbefales Hepatitis A og stivkrampe (difteri)

 • Er man på en længere rejse mere end 3 uger, eller rejser udenfor turistområder, bør man derudover have Hepatitis B, Tyfus, Rabies og Turbekolose.

Skal man tage medicin mod Malaria. Der findes Malariamyg i Mexico, men mest i den meget sydlige del af landet. Turistområder er lavrisikoområder. Er man i højderne er der ikke

Hoteller

3 nætter på Galeria Plaza Reforma Mexico City, 4 stjernet hotel 4 nætter på Riu Emerald Hotel i Mazatlan, 4 stjernet hotel

Flyrejseoplysninger

Forskellige flyselskaber kan benyttes
IVi anbefaler Lufthansa eller Air France
Lokalt i Mexico benyttes Aeromexico

Tillægsrejse 1

Yucatan halvøen

Yucatan-halvøen er et sted med smaragdfarve, der bliver til turkise bølger, der slår ind på perfekt hvide koralsandstrande. Det er hjemsted for Mexicos berømte Riviera Maya.

Man finder også frodige grønne skove oversået med mayaruiner, arkitektur fra kolonitiden og havets liv, der brænder af farver – alt sammen under caribisk blå himmel.

Tillægsrejse 1
Kultur og Strand
Yucatan halvøen

6 dages tillægsrejse til Yucatanhalvøen, med kulturoplevelser og et par dage ved stranden

Tillægsrejse 2

Maya folket og Yucatan

Yucatan-halvøen er et betydeligt område for oldtidens mayakultur, da der er mange forskellige mayaarkæologiske steder i regionen. De mest berømte af disse omfatter Chichen Itza og Uxmal. Dagens Yucatan-halvø er stadig hjemsted for indfødte Maya-folk såvel som folk af Maya-afstamning.
Fra slutningen af ​​det ottende til slutningen af ​​det niende århundrede skete der noget ukendt, der rystede Maya-civilisationen til dens grundlag. Én efter én blev de klassiske byer i det sydlige lavland forladt, og i år 900 e.Kr. var Maya-civilisationen i denne region kollapset.

Tillægsrejse 2
I Mayaernes Fodspor

9 dages tillægsrejse til Yucatanhalvøen, hvor vi følger en rute forbi de store tempelkomplekser på Yucatanhalvøen. Besøg også San Cristobal og Sumiderokløften

Om Mexico

Mexico er et land med ekstremer, med høje bjerge og dybe kløfter i midten af ​​landet, fejende ørkener i nord og tætte regnskove i syd og øst.

Bjerge dækker store dele af Mexico. Mellem Sierra Madre Oriental bjergkæde i øst og Sierra Madre Occidental i vest ligger små bjergkæder på Central Plateau. Disse områder er rige på værdifulde metaller som sølv og kobber.

Den strækning, der kaldes Yucatán-halvøen, stikker ind i den Mexicanske Golf fra Mexicos sydøstlige spids. Det var engang hjemsted for Maya-civilisationen, en gammel kultur, hvis fantastiske bygninger stadig kan ses i dag

Mexico er et produkt af en rig indiansk arv, tre århundreders spansk herredømme og en fælles grænse med verdens rigeste land, USA. I dag er mange mexicanere mestizos, hvilket betyder, at de har en blanding af indiansk og spansk blod.

Gennem hele sin historie har Mexico været hjemsted for store kunstnere. Mayaerne og andre indianere lavede imponerende vægmalerier, skulpturer og smykker. Moderne mexicanske kunstnere omfatter store malere, fotografer, billedhuggere og vægmalere.
Mexicanere tager sport seriøst. I oldtiden blev tabere af et rituelt boldspil engang aflivet. I nogle farlige sportsgrene, som tyrefægtning og rodeo (som blev opfundet i Mexico), sætter konkurrenterne stadig deres liv på spil.
Få nationer på Jorden støtter så mange plante- og dyrearter som Mexico gør. Beliggende halvvejs mellem ækvator og polarcirklen er det et tilflugtssted for dyr, der flygter fra ekstrem kulde i nord og intens varme i syd.
I det nordlige Mexico er ørkener fulde af plante- og dyrearter, der har fundet måder at overleve det barske miljø på. På Mexicos vestkyst svømmer gråhvaler tusindvis af miles hvert år fra Alaska for at yngle i farvandet ud for Baja California.
Regnskovene og kystnære vådområder i det østlige Mexico er hjemsted for tusindvis af tropiske plantearter og undvigende dyr som jaguarer og quetzalfugle
Mexico er rig på naturressourcer, såsom olie, sølv, kobber og landbrugsprodukter. Dens økonomi kan prale af en rig mangfoldighed af landbrugsafgrøder, højproduktive oliefelter, en voksende produktionsbase samt stærk handel med USA og Canada.
Officielt navn: De Forenede Mexicanske Stater.
Officielt sprog: Spansk og har over 66 indiske sprog.
Valuta: Mexicansk Peso.
Territorium: Mexico dækker et areal på 1.964.375 km2, hvoraf 1.959.248 km2 er landareal og 5.127 km2 var øoverflade. I dette område bør tilføjes den eksklusive økonomiske zone af territorialhavet, der dækker 3.149.920 km2, så landets samlede areal er 5.114.295 km2. Ekstreme koordinater, der indrammer det mexicanske territorium er:
Nord: 32 ° 43 ’06” nordlig bredde, ved Monument 206, på grænsen til Amerikas Forenede Stater (3.152,90 kilometer).
Syd: 14 ° 32 ’27” nordlig bredde, ved mundingen af ​​floden Suchiate grænsen til Guatemala (1.149,8 kilometer).
Dette: 86 ° 42 ’36” V, yderst sydvest for Isla Mujeres.
Vest: 118 ° 27 ’24” V, i Point Elephant Rock ved Guadalupe Island, i Stillehavet.
Grænser:
Den Mexicanske Republik har grænser til: USA, Guatemala og Belize over i alt 4.301 kilometer fordelt som følger:
Med USA strækker en grænse sig over 3.152 km fra 258-monumentet nordvest for Tijuana til mundingen af ​​Rio Grande ind i den Mexicanske Golf. Nabostaterne i den nordlige del af landet: Baja California, Sonora, Chihuahua, Coahuila, Nuevo Leon og Tamaulipas.
Grænsen til Guatemala har et areal på 956 km, med nabostater: Chiapas, Tabasco, Campeche og Quintana Roo.

Hvordan er vejret i Mexico City
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L21/522/624/725/1025/1124/1222/1223/1223/1223/1022/720/5
Nedbør mm102010203040604090202010
Nedbør dage3351116182219201253
Hvordan er vejret i Mazatlan
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L25/1525/1526/1627/1829/2031/2532/2532/2532/2532/2429/1926/16
Nedbør mm101010101070130200150501010
Nedbør dage311002787322

Om Mexico City

Ciudad de México, CDMX, er hovedstaden i Mexico, De Forenede Mexicanske Stater. Det er også en af de mest folkerige by i Nordamerika. Beliggende i en højde af 2.240 meter. Byen er sammensat af 16 bydele, siden 2016, kendt som alcaldias.

Greater Mexico Citys befolkning er omkring 22 millioner mennesker, med et landareal på 1.485 kvadratkilometer. Befolkningen i Greater Mexico City er omkring 21,3 millioner, hvilket gør det til det største storbyområde på den vestlige halvkugle og den største spansktalende by i verden.

Mexico City er også både den ældste hovedstad i Amerika og en af ​​kun to, der er grundlagt af oprindelige folk. (Quito, Ecuador er den anden). Oprindeligt bygget på en ø i Lake Texcoco af aztekerne i 1325 som Tenochtitlan, blev den næsten fuldstændig ødelagt i 1521-belejringen af ​​Tenochtitlan. Det blev derefter redesignet og genopbygget for at opfylde datidens spanske bystandarder. I 1524 blev kommunen Mexico City etableret, kendt dengang som México Tenochtitlán. Fra 1585 var det officielt kendt som Ciudad de México (Mexico City). Det har været det politiske, administrative og finansielle centrum for en stor del af den spansktalende verden siden da. Efter uafhængighed fra Spanien blev det kendt som det føderale distrikt i 1824 og forblev det indtil 2016.

Som en kulturel destination er den uovertruffen i Amerika. Det har flere museer end nogen by på jorden, undtagen London. Byens befolkning trives med god mad, en udsøgt kultur, der er kulminationen på ikke kun tidligere kulturer, men af ​​de mange påvirkninger, der har berørt byen fra udlandet.

Om Mazatlan

Strande med gyldent sand, dybblåt hav, en uendelig rigdom af hav- og naturlig fauna venter på dig i Mazatlán, Sinaloa, også kendt som La Perla del Pacífico (Stillehavets perle). Beliggende i den sydlige del af staten, nyder det formuen af ​​et ideelt vejr hele året, såvel som utrolige landskaber og omgivelser.

Under dit besøg kan du gå gennem det historiske centrum, et sted, der vil tage dig med på en rejse tilbage i tiden gennem dets unikke arkitektoniske landskaber. Bliv overrasket over de neoklassiske, barokke og eklektiske stilarter i dette område; nogle af dem betragtes som en del af menneskehedens kulturarv.

Nyd solen på strandene i Den Gyldne Zone. Hvis vandaktiviteter er noget for dig, såsom surfing eller dykning, så besøg Playa Norte, Playa Gaviotas og Playa Venados. Her kan du også dyrke sportsfiskeri af forskellige arter såsom sejlfisk og marlin, en af ​​de mest almindelige i det lokale køkken. Playa Cerritos, Playa Barras de Piatxla, Playa Olas Altas, Playa Norte og Playa Camarón er nogle af dens bedste strande.

Altid noget nyt at se

Er du derimod på udkig efter eventyr, bør du tage til Cerro del Crestón, som ligger i den sydlige ende af byens halvø; her kan du klatre til toppen for at observere dets monumentale fyrtårn, samt udsigtens storhed. Det betragtes som det næststørste naturlige fyrtårn i verden.

Om eftermiddagen kan du gå langs den 13 miles (21 kilometer) lange Malecón og lære de vigtigste steder i Mazatlán at kende, såsom Glorieta Sánchez Taboada, hvor der er et show af dykkere, der hopper i havet og demonstrerer deres tapperhed.

Foran turistområdet vil tre øer fange din opmærksomhed: Isla de Lobos, Isla Pájaros og Isla Venados. Som naturreservater kan du besøge dem på en katamaran-tur for at nyde mangfoldigheden af ​​deres fauna, der bebor deres klippeformationer. Planlæg en tur til Isla Venados, hvor du kan gå i land, sejle i kajak eller sejle.

Galeria Plaza Reforma Mexico City

Galeria Plaza Reforma ligger tæt ved turistattraktioner i det historiske centrum ligger kun 15 minutter væk med metroen, og der er eksklusive butikker, barer og restauranter lige uden for døren.
beliggende i den eksklusive Zona Rosa, med eksklusive butikker, barer og restauranter lige uden for døren
2 minutters gang til finansdistriktet
15 minutters metrotur til det historiske centrum
Vores  252 værelser er elegant indrettet i klassisk stil. De har alle moderne bekvemmeligheder såsom 42”-tv og gratis trådløs internetadgang. Værelserne på de øverste etager får en spektakulær udsigt over finansdistriktets skyline.
42” tv og gratis Wi-Fi
en flot udsigt over byen fra de øverste etager
Hotellets restaurant tilbyder et stort udvalg af mexicanske og internationale retter. Der er også en stilfuld bar samt et moderne fitnesscenter. På taget er vores swimmingpool i centrum. Vores ekspert Guest Relations-team er også klar til at foretage reservationer og vise dig byens skjulte perler.
restaurant med internationale og mexicanske retter
opvarmet udendørs pool
moderne fitnesscenter

Service teamet på hotellet er professionelle, dedikeret til at give personlig opmærksomhed og tips under hele dit ophold hos os i Mexico DF. Fra det øjeblik du reserverer et værelse til det øjeblik du rejser, og i nogle tilfælde endda efter at du er kommet hjem; vi ønsker at vise dig det bedste Mexico  har at byde på, hvad enten det er at foretage en reservation på en restaurant, opfylde særlige ønsker eller blot dele vores bedste og nogle gange hemmelige tips til at ‘åbne’ døren til vores by og hjælpe med at gøre dit ophold mindeværdigt. 
Den udendørs pool er en af ​​hotellets stjerneattraktioner. Det er omgivet af en smart solterrasse.

 • Gym
 • Svømmepøl
 • Businesscenter / Arbejdsområde
 • Konferencefaciliteter
 • Video konference
 • Selskabsfaciliteter
 • 24-timers roomservice
 • Morgenbuffet
 • Restaurant
 • Gratis Wi-Fi overalt på hotellet
 • Bell Boys
 • Concierge-tjenester
 • Vaskeservice
 • Guest Relations-tjenester
 • 24-timers reception
 • 24-timers sikkerhed
 • Aircondition

Riu Emerald Hotel – Mazatlan

Dette fabelagtige Mazatlán-resort er beliggende i byens sagnomspundne Gyldne Zone, hvor det sjove aldrig ender. El Cid Castilla Beach Hotel har daglige aktiviteter for hele familien, en bred vifte af vandsport og udendørs eventyr for alle. Tag på sejltur og beundre de bedste solnedgange i Stillehavet eller fang en stor fisk med vores hurtige sportsfiskerflåde ved Riu Emerald. 

Beliggende i byens sagnomspundne gyldne zone, tilbyder Rui Emerald en bred vifte af vandsport og udendørs eventyr for hele familien. Hver dag er en chance for at slappe af på stranden, shoppe i vores butikker og nyde et afslappende måltid med venner. Fyld dine aftener med levende aftenunderholdning, eller tag ind til byen for at få noget lokalt smagsbillede. Hvorfor ikke starte dine egne traditioner i dette solbeskinnede ferieparadis?

 • Flere restauranter 
 • Live underholdning hver aften
 • WiFi-internetadgang (daglige og ugentlige priser)
 • Shopping Plaza
 • Sikker parkeringsplads (ekstra gebyr)
 • Concierge / kundeservice
 • Erhvervscenter
 • Mødefaciliteter
 • Lægeservice på stedet
 • Vaskeri / renseri
 • Massage og kropsbehandlinger  i Spa Center
 • To forbindende friformsbassiner
 • Daglige pool- og strandaktiviteter
 • 24-timers valutaveksling
 • Hæveautomat
 • Biludlejning
 • Ridning i nærheden
 • Sportsfiskeri  kan tilbydes
 • Bay cruise, Deer Island Tour og Stone Island Tours
 • Få skridt væk fra den meget populære “Life en Español” Restaurant

Flyrejser til Solformørkelse i Mexico

Om flyrejser

Indenrigsflyrejser i Mexico, udføres med AeroMexico, der er Mexicos internationale luftfartsselskab.
Indenrigs Flyrejser i Mexico er indeholdt i rejsens pris.
Flyrejser fra Danmark til Mexico City og retur fra Mexico City eller Cancun (i forbindelse med tillægsrejse) er ikke med i rejsens pris. Vi vil give tilbud på disse flyrejser ca. 300 dage før afrejse. (Det er ikke muligt at kunne booke fly fær 300 dage før afrejse)
Flyrejser fra Danmark til Mexico og retur vil blive afviklet enten med Lufthansa via Frankfurt eller med Air France via Paris 

Har man købt tillægsrejse til Yucatan halvøen, vil Air France blive benyttet.

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Solformørkelse Mexico 2024

Solformørkelse Mexico 2024 Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION