Beijing 10 dage med trekking på Muren

Beijing 10 dage med trekking på Muren

En ny spændende rejse til Beijing, med 2 dages udflugt til Den Store Mur, hvor der overnattes ved muren, samt man har 2 dages gåtur på muren.

Inden da, er der 3 dage med de kendte udflugter i Beijing, hvor man oplever alle se spændende
seværdigheder Beijing og omegn kan tilbyde.

Her taler vi om Den Forbudte By, Sommerpaladset, Den Himmelske Freds Plads, Himlens Tempel og mere.

Efter disse oplevelser køres der nordpå, til Den Store Mur, hvor blandt andet det store Marathon løb i Beijing finder sted, ved Huangyaguan.

Første dag ved muren går man i 4 – 5 timer, inden man kommer til hotellet, tæt på muren for overnatning.

Næste morgen (dag 7 i programmet), har man mulighed for at overvære solopgangen over muren, inden morgenmaden.

Herefter kørsel til et andet sted, hvor der ikke kommer mange turister, og man går her i ca. 5 – 6 timer (medbragt mad spises undervejs), inden man kører tilbage til Beijing.

Dag 8 og dag 9, her er man på egen hånd, og kan opleve Beijing i eget tempo.

Dag 10, går turen med SAS tilbage til København.

Highlights

  • Direkte fly til Beijing og hjem fra Beijing
  • 2 dages trekking på muren
  • Udflugter i Beijing inkludere
  • Beijings fantastiske seværdigheder

Hoteller

Great Wall Hotel
Hotel Website:  http://greatwallsheraton.com/
beliggende ved Ring 3  nordøst for den fobudte by. Tidliger Beijing Sheraton Hotel.
5 stjernet hotel, af høj standard. ligger ved metro linie 10. Hotellet har swimming pool.

Ved Muren: Huangya Hotel
Hotel Website: http://www.huangyanyaodahotel.com
Godt hotel beliggende ved foden af muren.

Beijing 10 dage med trekking på Muren

Dag 1
København

Afrejse fra København kl. 21:00. Gruppen mødes i Kastrup Lufthavn ca. 2 timer før afgang.

Vi flyver med SAS-fly direkte til Beijing. Flyvetiden er ca. 8½ time. Der serveres 2 måltider mad undervejs.

Dag 2
Beijing

Mellem København og Beijing er der en tidsforskel på +6 timer .

Vi ankommer til Beijings elegante lufthavn, hvor vi bliver mødt af vores lokale kinesiske guide og kørt til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret.

Vi slapper af resten af dagen.

Dag 3
Beijing,
inkluderet udflugt  med frokost

Vi begynder dagen med et besøg på Beijing Planning Exhibition Hall, hvor man kan se hvordan Beijing så ud i gamle dage, samt hvordan byen er tænkt at udvikle sig indtil år 2020. Udstillingen vises i 16.000 m² stor udstillingsbygning, hvor af 8000 m² er udstukket til fremvisning.

Derefter går tur til verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, som ligger i centrum af Beijing. Pladsen blev til, da man i 1959 på 10-årsdagen for oprettelsen af Den kinesiske Folkerepublik, opførte de nuværende bygninger, Folkets Store Hal (det kinesiske parlament) og Det Historiske Museum på hver side af pladsen.

Midt på pladsen i sit mausoleum ligger det balsamerede lig af Formand Mao til skue i en glaskiste, fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af den store befrier, manden der gjorde en ende på den store borgerkrig og grundlagde Den kinesiske Folkerepublik i 1949.

Fra Den Himmelske Freds Plads spadserer vi igennem Den Himmelske Freds Port med det store portræt af Mao Zedong til det store kejserpalads Den Forbudte By – et mesterværk i arkitektur – og bolig for 24 regenter i ca. 500 år.

Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af den kejserlige livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by.

Derefter tager vi på besøg i de specielle kinesiske Hutongèrne, som er smalle gader imellem 100 år gamle gårdhavehuse, der hver især huser flere generationer af samme familie.
Husene i hutongerne er som regel bygget i et plan. Det var i gamle dage ikke tilladt at bygge huse der var højere end muren omkring den forbudte by.

Vores måde at besøge hutongerne på vil foregå med rickshaw. Dette er meget populært og en morsom oplevelse. Vi sidder to og to på det lille sæde bagved vores cykelkusk, der må ase og mase for at få fart på cyklen.
Vi får lejlighed til at besøge en af familierne i kvarteret, så kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag.

Navnet “Hutong” stammer fra det mongolske ord “hottog” der betyder brønd. Hutonger er opstået omkring de steder hvor det var muligt at få vand. Ordet “hottog” er i Beijing blevet ændret til “hutong” igennem tiderne.

Dagen inkluderer også et besøg på et traditionelt kinesisk medicincenter. Traditionel kinesisk medicin udspringer af den årtusind gamle kinesiske filosofi, der opfatter verden som en helhed hvor alting skal være i balance.

I forbindelse med besøget tilbydes en gang gratis fodmassage til at lindre vores trætte fødder efter en lang dags gåtur. 

Traditionel kinesisk massage bygger på behandlingsteknikker der er omkring 5000 år gamle. Ifølge traditionen kan massage helbrede omkring 100 forskellige sygdomme hos voksne. De første beskrivelser af massage stammer fra taoistiske præster der praktiserede Qi Gong øvelser som er rettet imod styrkelse af livskraften og for at fremme blodcirkulationen i kroppen.

Dag 4
Beijing
Inkluderet udflugt med frokost

Dagen starter med at der køres til til Sommerpaladset lidt uden for Beijing. Her kunne kejseren søge ly for sommerens hede inde i byen. Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.

Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860.

Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år. I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxeropstanden og genopført kort efter. Vi besøger både Det politiske område, Beboelsesområdet, Teaterområdet samt det Religiøse område.

I Sommerperioden sejler vi en tur på Kunming søen og går ud af sydporten. Om vinteren kan vi ikke sejle på søen, og går derfor videre forbi Marmorbåden og ud af nordporten.

Herefter lægger vi vejen indenfor hos en perleproducent. Vi får lidt at vide om hvordan man dyrker kulturperler, også kaldet ferskvandsperler. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløre deres funklende indhold. Perler og perlecreme kan købes billigt.

Der spises frokost i umiddelbar nærhed af perleproducenten.

Efter frokost tager vi til Lamatemplet (Yonghegong), nok det smukkeste tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet.

Oprindelig blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen. Men på grund af en særlig regel der sagde, at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet. Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Templet indeholder den største Buddha skåret ud af et stykke træ, en 18 m. høj Buddha skåret af sandeltræ. Buddhaen er optaget i Guiness Book of Records.

Dagen inkluderer til sidst et besøg i et tehus, Kina er et land der er kendt for sin te. Her har man mulighed for at smage forskellige tesorter, samt mulighed for at købe sin favorit te. F. eks. Grøn te “Organic Longjing”  kan føres mere end 1000 år tilbage, og flere kejsere har gennem tiderne været betaget af den helt specielle te fra Longjing. Helt klar i koppen, rund og blød i smagen.

En anden særlig type te hedder Wild Pu-Erh te der er den eneste type te, som bliver bedre med årene. Denne tetype er blevet investeringsobjekt i de senere år. Videnskabelig forskning viser, at teen kan have en lang række helsebringende effekter. Den virker kolesterolnedsættende og indeholder antioxidanter. Særligt den slankende egenskab fremhæves.

Wild Pu-Erh er håndplukket på Jing Mai Mountain, hvor mange af træerne over 1300 år gamle. De gamle træer med de seje blade giver en helt speciel Pu-Erh.

Dag 5
Beijing
Inkluderet udflugt med frokost

Tidligt på formiddagen skal vi på besøg i Himlens Tempel, det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing.

Templet, som er et enestående eksempel på Ming-dynastiets arkitektur, er bygget samtidig med Den Forbudte By, nemlig i begyndelsen af 1400-tallet. I ensom majestæt troner denne perle af harmoni og skønhed mod Beijings himmel.
Det var her kejserne kom ved vinter-solhverv, for at ofre til både deres forfædre og til himlen, for at bede om en god høst.

Også her spiller Yin og Yang-princippet ind. Det er nemlig en fundamental forudsætning for alle de religiøse ceremonier. Kun en balance mellem Yin og Yang kan skabe harmoni og dermed mulighed for velstand og livets fortsættelse.

Herefter besøger vi et silkecenter, hvor vi bl. a. ser, hvordan man fremstiller silketråd. Desuden kan vi selv få lov til at være med til at lave en silkedyne.

Har man lyst til at købe nogle af de lækre silkeprodukter til en favorabel pris, er dette ligeledes muligt. Der ydes garanti på de købte varer.

Herefter køres til Hutongområdet i den nordlige del af Beijing, hvor der spises frokost på en lækker gårdhaverestaurant ved navn Siheyuan.

Efter frokost går man til Guojizian, The Imperial Academy eller College.

Beijing Guozijian blev først etableret i 1306. Den fungerede som øverste administrative hovedkvarter for tilrettelæggelsen af ​​uddannelse og den højeste sæde for at lære i løbet af Yuan (1271-1368), Ming (1368-1644) og Qing (1644-1911) dynastier.

Flankeret af Temple of Confucius og Yonghe Lamatemplet, er Beijing Guozijian placeret ved 15 Guozijian Road (oprindeligt opkaldt Chengxian Road).

Som Imperial College tiltrak Guozijian stor opmærksomhed fra staten, og blev bygget om mange gange. Efter to store reparationer i Ming dynastiet, og opførelsen af ​​Biyong Hall i Qing-dynastiet, blev Beijing Guozijian hvad vi ser i dag, og dækker et areal på 37.000 m² .

Det er den sidste Guozijian i Kina og har været opført som et vigtigt kulturelt sted under statsligt beskyttelse. Stedet blev også under Qing dynastiet benyttet som undervisningsministerium.

Efter besøgte i Guozijian, er der gåtur igennem Nanloguxiang (på egen hånd), hvor man kan nyde dette spændende hutongområde med masser af små forretninger og cafeer.

Der aftales et mødetidspunkt, hvor man mødes og kører tilbage til hotellet.

Dag 6 og dag 7
Nord for Beijing

Inkluderet tur til Den Store Mur med trekking, 2 x frokost og 1 x middag.

Efter at have spist en tidlig morgenmad på hotellet, forlades hotellet.

Man kan efterlade tung bagage til opmagasinering på hotellet, idet man kommer tilbage til det samme hotel efter 2 dage ved muren.

Der køres i ca. 3 timer til muren ved Huangyaguan, stedet hvor det store Marathon på muren finder sted hvert år.

Ved ankomst til muren, tager man det med som man finder nødvendigt til en gå tur på ca. 4 – 5 timer. Resten af bagagen køres til hotellet af bussen.

Der spises en tidlig frokost, så man kan lade energi niveauet op. Gå tur på ca. 4 -5 timer på muren, indtil man når et specielt sted, hvor der ikke er så langt til nattens hotel.
Her samles man op af bussen og køres til hotellet.

Check in, et bad og middag.

Næste morgen, dag 7
Nord for Beijing

Her kan man  vælge at stå tidligt op og se solopgangen fra muren.

Herefter er der morgenmad.

Hotellet forlades kl. 8, og man kører et par timer til muren ved Jingshanling.

Bussen og bagage der ikke er nødvendig for gåturen på muren, efterlades.

Der er medbragt vand og frokostpakke til turen.

Man går nu i ca. 5 -6 timer på muren, til et aftalt sted, hvor bussen venter.

Kørsel tilbage til Beijing og hotellet i Beijing.

Check in.

Herefter på egen hånd.

Dag 8 og Dag 9
Beijing

Disse dage er på egen hånd, og til egne fornøjelser.

Man kan handle eller gå en tur i nogle af de smukke parker i Beijing, for at møde den kinesiske befolkning der. Masser af Folklore, og gode dage til afslapning.

Vil man hellere på en organiseret udflugt, har Sinex Rejser et godt udflugtsprogram for Beijing og omegn.

Dag 10.
Beijing – København

Afgang fra hotellet kl. 11:30 til lufthavnen.

Check in til SAS SK995, med afgang kl. 14:50.

Ankomst til København kl. 18:40.

Rejseinformation

Beijing Trekking på muren

  • Oplev 2 forskellige områder af den stor mur ved Beijing
  • 2 dage med trekking, vejledt af professionel guide
  • Se solen stå op over muren
  • Inkluderet med de store seværdigheder i Beijing

Den Forbudte By i Beijing

Sommerpaladset i Beijing

Den store mur nord for Beijing strækker sig 6000 kilometer igennem Kina

Templet for god høst i Himlens Tempel

Water Town ved muren nord for Beijing