Mexico 2024 – Kultur og Strand

Tillægsrejse til solformørkelsesrejsen Mexico 2024

Efter at have overværet solformørkelsen d. 8. april, kan fortsætte opholdet i Mexico, og tilkøbe denne rejse fra d. 10.4, hvor man først flyver til byen Merida på Yucatan halvøen, og senere videre med bus derfra.
Rejsen kombinerer kultur og nogle dage med mulighed for badning på østkysten af Yucatan halvøen, ved feriebadestedet Playa del Carmen.
Man har helt sikkert ikke fået nok af at være i Mexico, efter blot en uge, og her er chancen for at se mere, og nyde den store gæstfrihed Mexico giver sine tilrejsende. Så når man nu er i Mexico, få den fulde oplevelse af landet.
Der er uflugter inkluderet både i den smukke by Merida og til de fantastisk ruiner fra Maya tiden ved Chichen Itza. Afslutningsvis nogle dage ved en skøn strand ved Det Caribiske Hav
Rejsen er på godt en uge, og efter opholdet flyver der hjem fra Cancun via Paris til København.

Program

Dag 1 10. april Transit i Mexico Citys Lufthavn og videre flyvning til Merida. Indkvartering og middag.
Dag 2  11. april Sightseeing med guide i den skønne by Merida, frokost og middag
Dag 3 12. april  Kørsel fra Merida i bus til tempelruinerne Chichen Itza i junglen. Om eftermiddagen videre kørsel til Playa del Carmen. Ankomst, indkvartering og middag
Dag 4 13. april På egen hånd i Playa del Carmen
Dag 5 14. april På egen hånd i Playa del Carmen
Dag 6 15. april Kørsel til Cancun. Sightseeing og frokost. Om eftermiddagen til lufthavnen, og hjemflyvning.
Dag 7 16. april Ankomst til Paris, skift fly og videre flyrejse til København. Ankomst til København sidst på dagen

Dag 1 (10. April)
Mexico City – Merida (fly) overnat i Merida
Efter ankomst fra Mazatlan, skiftes fly I Mexico City International Lufthavn.
Herefter flyves der til byen Merida på Yucatan halvøen.
Mérida er hovedstaden i den mexicanske stat Yucatán. Byen ligger i den nordlige-centrale del af staten, ca. 34 km fra den Mexicanske Golf,
Ankomst sidst på eftermiddagen.
Indkvartering og Middag

Dag 2 (11. April)
Merida Oplevelser med guide overnatning i Merida
Efter morgenmad på hotellet, samling og herefter er der byrundtur med guide i Merida.
Vi kommer blandt andet forbi:
Meridas Plaza Grande der er en af ​​de smukkeste, charmerende zocalos (hovedpladser) i hele Mexico. Det er velplejet med brede promenader og parkbænke, og man vil finde flere fremtrædende historiske bygninger omkring pladsen på alle sider, hvilket gør det til et godt første stop for besøgende til Merida.
Når vi har slentret rundt på Plaza Grande og taget et billede med det farverige “Merida”-skilt, går vi gå til katedralen i Merida (også kendt som San Ildefonso-katedralen). Bygget på et centralt sted med mayaruiner fra T’ho, er katedralen den eneste i hele Amerika, der er blevet bygget og færdiggjort helt i 1500-tallet.
Derfra skal vi udforske guvernørens palads ved siden af. Denne rektangulære bygning blev bygget i slutningen af ​​1800-tallet og har smukke buer, massive haller og smukt udsmykket indretning, der sender en tilbage i tiden.
Videre til Paseo de Montejo er en pragtfuld, 2,3 kilometer lang boulevard, hvor Meridas rigeste beboere byggede deres hjem ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Høje træer, overdådige palæer og søde caféer ligger langs denne storslåede boulevard, som minder om Champs-Elysees i Paris.
Meridas historie er ret fascinerende, og Paseo de Montejo er et glimrende eksempel på den rigdom, der flød ind i Yucatán i slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede takket være det økonomiske boom forårsaget af eksporten af ​​henequen (Agaver). Mange af disse palæer i europæisk stil var rigtige familiehjem for Meridas elite, med fine porcelæn og glasvarer og marmorgulve importeret fra hele verden.
Det er muligt at komme indenfor i nogle af palæerne, hvilket vi naturligvis forsøger. Bedste bud er Palacio Canton eller Quinta Montez Molina.
Vi spiser frokost i løbet af dagen.
Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, og slapper lidt af inden vi skal spise middag.
Hvis man ikke er til hvil, kan man med fordel gå til et af de spændende markeder i Merida.
De fleste dage finder man liveoptrædener og markeder på Plaza Grande, Santiago Park og Santa Lucia Square (bare for at nævne nogle få).
For en mere afslappet oplevelse, der ligner en madhal eller et landmandsmarked, så tjek Lucas de Galvez-markedet og Mercado de Santiago. Gå på indkøb eller få en hurtig bid mad.
Ved 19 tiden middag på en restaurant i nærheden af hotellet. Turen til restauranten foregår på gåben.

Dag 3 (12. April)
Merida – Chichen Itza (med guide) – Playa del Carmen (Overnat i Playa del Carmen)
Efter morgenmaden forlader vi Merida, og kører med bus til det spændende Inka tempel kompleks Chichen Itza.
Vi kører lidt tidligt, da vi gerne vil have mest muligt ud af dagen. Køreturen til Chichen Itza tage ca 1 time og 30 minutter.
Chichen Itza er et velkendt arkæologisk sted og endnu mere efter at være blevet udvalgt til et af verdens 7 nye vidundere i 2007.
Chichen Itza er en ruinby på den nordlige del af Yucatán-halvøen i det sydøstlige Mexico. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itzá-epoke. Byen var fremtrædende allerede i klassisk mayatid, omkring 600-900 e.Kr. I 900-tallet blev den invaderet af itzáfolket
Chichen Itza er smuk og storslået, som man måske har hørt, og her findes mængder af Maya-ruiner der er værd at besøge og lære om dets historie.
Chichen Itza er opdelt i Old Chichen og Chichen Itza, hvor man kan finde 6 Maya-ruiner i Old Chichen-sektionen og omkring 20 Maya-ruiner i New Chichen eller Chichen Itza, hvilket gør det til i alt 26 Maya-ruiner beliggende på stedet.
Den vigtigste Maya-ruin er Chichen Itza-pyramiden eller El Castillo, men der er andre lige vigtige som El Caracol eller Observatory, The Temple of The Warriors og Maya Ball Game.
Stedet er omkranset af tæt jungle.
Vi bruger en 5 timer på stedet, med guide, så vi får den rigtige historie fortalt, om dette fantastiske sted.
Vi spiser frokost på en af de nærliggende restauranter i løbet af dagen
Efter oplevelserne her ved Chichen Itza, går vi ombord i vores bus, for at køre til kysten af Yucatan Halvøen, nærmere betegnet til strandområderne ved Playa del Carmen, hvor vi skal bo. Busturen tager ca. 2 timer og 30 minutter.
Efter ankomst og check in på hotellet, spiser vi aftensmad på et nærliggende restaurant.

Dag 4 (13. April)
Playa del Carmen på egen hånd (Overnat i Playa del Carmen)
Dag til at slappe af i, enten ved stranden eller man kan gå på opdagelse i selve byen.
Quinta Avenida er Playa er navnet på strøggaden i Playa del Carmen. Er man til shopping, enten man kan lide luksusvarer elle blondt vil købe lokale produkter, er her masser af forretninger, der kan besøges. På gaden finder man også en del restauranter, hvor man kan nyde den gode mad mexikanske mad.
Man vil finde en dejlig stemning på Quinta Avenida. Dette gør strøget populært, især om aftenen, hvor man bevæge sig væk fra stranden, og finde gode spisesteder her. Har man lyst til st sidde ude, og nyde aftenstemningen, bliver man blot her.
Går man lidt længere op i byen, eller væk fra hovedstrøget, kommer man til mere lokalt præget områder, hvor man snart vil kunne dufte at her serveres fajitas, nachos og krydret guacamole. Her i disse områder er stemningen anderledes end på hovedstrøget, og er man til fest og farver, små borde og stearinlys, så går man her.
Stranden ved Playa del Carmen er 10 km. lang. Vi man gerne have det mere for sig selv på stranden, kan man gå langs med stranden, og let finde et sted at slå sig ned, hvor der er fred og ro.
Er man til snorkling eller dykning, er det et godt sted at være. Lige ud for kysten ligger øen Cozumel, hvor til der kan arrangeres sejlture, og dykning ved spændende koralrev.

Dag 5 (14 April)
Playa del Carmen på egen hånd (Overnat i Playa del Carmen)
Dag på egen hånd i Playa del Carmen

Dag 6 (15 April)

Kørsel til Cancun, Afrejse til Europa
Om formiddagen tjekker vi ud af hotellet, og kører mod nord til byen Cancun, og til lufthavnen i Cancun.
Det tager ca 1 time at køre til Cancun.
Flyet til Europa går først ved 19 tiden, så vi gør et stop i selve byen Cancun, for at spise frokost, og se lidt af byen.
Vi stopper ved
Tulum Avenue der er hovedboulevarden i centrum af Cancun samt et populært vandreområde, der fører til nogle af de mest populære shopping- og spisemuligheder, hvor du kan få en fornemmelse af Cancuns lokale liv.
Vi spiser frokost her, og man kan herefter opleve området på egen hånd, inden der er samling ved 1530 tiden, og der køres til den international lufthavn.
Har man valgt denne tillægsrejse til solformørkelsesrejsen benyttes Air France som luftfartsselskab.
Afrejse ved 20 tiden til Paris Charles de Gaulle lufthavnen
Flyvetiden vil være ca. 9 timer.

Dag 7 (16. April)

Ankomst til Europa, skift fly, Ankomst til Danmark.
Ved frokosttid ankommer vi til Paris, hvor der skiftes fly med videre rejse til København.
Ankomst til København sidst på eftermiddagen.

RejsedatoerPris pr. person
AfrejseHjemrejseAntal DageI enkeltværelseI dobbeltværelse3 personer *

10.04.202416.04.202479.995,-8.507,-8.317Bestil Rejse

Bestiller 1 person rejsen, får man ophold i et enkeltværelse, og prisen er højere for enkeltværelse. Vil man gerne dele værelse med en anden, og ikke kender en at dele værelse med. kan man i bestillingen angive dette. Sinex Rejser vil herefter se om der er andre der gerne vil dele værelse. Vi prøver så at lave et match. Vi udsteder ingen garantil for at det kan lade sig gøre.
Bestiller man rejsen for 2 personer atanges det at man deler et dobbeltværelse.
*Er man 3 personer der bestiller rejsen og gerne vil dele et værelse, vil mulighederne for om et 3 reelt sengsværelse kan tilbydes blive undersøgt. Ellers vil det blive et stort dobbeltværelse med en opredning

Indeholdt i rejsen

 • Flyrejse imellem Mexico City Lufthavn og Merida på økonomiklasse
 • 5 overnatninger i valgt værelseskategori med morgenmad
 • Transfers som beskrevet i programmet
 • Buskørsel A/C imellem de forskellige steder beskrevet i programmet
 • Udflugtsprogram som beskrevet i programmet
 • Assistance fra engelsktalende guide, engelsktalende guide med på udflugter.
 • Fortæring: 5 x morgenmad, 3 x frokost, 3 x middag
 • Kendte skatter og afgifter betalt

Ikke indeholdt i rejsen

 • Flyrejse imellem Cancun og Danmark med internationalt luftfartsselskab på økonomiklasse
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Forbrug af service på hoteller – såsom internet hvis afgift, telefoni, minibar, porters, vask af tøj mm.
 • Måltider udover nævnte
 • Drikkevarer
 • Enkeltværelse – indbefatter et et tillæg
 • Egne arrangementer
 • Overvægt af bagage ved flyrejser – i henhold til luftfartsselskabers

International flyrejse

Flyrejse Cancun – København er ikke inkluderet i rejsen.
Sinex Rejser giver tilbud på mest optimale flyrejse ca. 300 dage før rejsens start. Flyrejsens udrejse vil være i forbindelse med selve solformørkelsesrejsen, således at man køber en udrejse d. 3.4. og hjemrejse d. 16.4.

Om Merida

Mérida, hovedstaden i Yucatan, er blevet en af ​​de mest populære byer at bo og besøge i det sidste årti. Ikke kun i Mexico, men også rundt om i verden. Der er mange grunde, en af ​​de vigtigste er den livskvalitet, den tilbyder, og dens popularitet som en af ​​de sikreste byer i Mexico

Merida ligger nær den nordvestlige spids af Yucatán-halvøen, omkring 20 miles (30 km) syd for Progreso, dens havn ved den Mexicanske Golf. I 1542 gav Francisco de Montejo navnet Mérida til den erobrede Maya-by T’ho (Tihoo). En tidlig base for spanske bestræbelser på at erobre Mayaerne, blev det efterfølgende et administrativt og kommercielt center for Yucatán-regionen. I det 19. århundrede var dets økonomi baseret på forarbejdning og eksport af lokalt dyrket henequen, en fibrøs plante, hvorfra sejlgarn og reb fremstilles. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev Mérida en af ​​Mexicos vigtigste handelsbyer, men handelen faldt brat efter Anden Verdenskrig. Mange tidligere henequen-plantager dyrker nu citrusfrugter (især limefrugter og citroner) og andre afgrøder.

Mérida er et vigtigt regionalt kommercielt og administrativt center, der i stigende grad afhænger af fremstilling og turisme. Maquiladoras (eksportorienterede samlefabrikker), der stort set er udenlandsk ejet, producerer tøj og andre forbrugsvarer til eksport til USA og andre steder. Byen er en base for ture til flere Maya-steder, herunder Chichén Itzá, Kabah, Mayapán og Uxmal. Mange bygninger fra kolonitiden, herunder Casa de Montejo (1549) og katedralen (påbegyndt i 1561), er også turistattraktioner, ligesom byens palæer fra henequen-æraen. Strandaktiviteter og sportsfiskeri tilbydes i Progreso og andre nærliggende kystbyer nord for Mérida. Byen er stedet for det autonome universitet i Yucatán (1922). Regional Museum of Anthropology (1920) udstiller Olmec- og Maya-artefakter. Mérida har en international lufthavn og ligger på hovedvejen mellem det centrale Mexico og Cancún. Pop. (2010) 777.615; metro. areal, 973.046; (2020) 921.771; metro. areal, 1.316.088

Om Chichen Itza

Chichen Itza er et kompleks af Maya-ruiner centralt beliggende på den nordlige halvdel af Mexicos Yucatan-halvø. I oldtidens præcolombianske tider var Chichen Itza en livlig by med en mangfoldig befolkning af mayafolk, der strækker sig langt op i titusinder.

Chichén Itzá, ruiner af en gammel Maya-by, der omfatter et område på 10 kvadratkilometer i det sydlige delstat Yucatán, Mexico. Det menes at have været et religiøst, militært, politisk og kommercielt centrum, der på sit højeste ville have været hjemsted for 35.000 mennesker. Stedet så først nybyggere i 550, sandsynligvis trukket dertil på grund af den lette adgang til vand i regionen via huler og synkehuller i kalkstensformationer, kendt som cenoter.

Chichén Itzá ligger omkring 90 miles (150 km) øst-nordøst for Uxmal og 75 miles (120 km) øst-sydøst for den moderne by Mérida. Den eneste kilde til vand i det tørre område omkring stedet er fra cenoterne. To store cenoter på stedet gjorde det til et passende sted for byen og gav den sit navn fra chi (“munde”), chen (“brønde”) og Itzá, navnet på Maya-stammen, der slog sig ned der. Chichén Itzá blev udpeget som et UNESCOs verdensarvssted i 1988.

Hoteller

Hotel i Merida er Hotel El Castellano.
Hotel i Playa del Carmen er Las Colondrinas, et super hyggeligt hotel midt i byen, tæt ved stranden

Flyrejser

Indenrigsflyvning i Mexico udføres af AeroMexico, Mexicos Internationale flyselskab.
Hjemrejse fra Cancun benyttes som udgangspunkt Air France.

Hvordan er vejret i Merida

grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L31/1832/1834/1935/2135/2434/2334/2334/2333/2333/2232/2031/18
Nedbør mm30252223751401601401801355550
Nedbør dage43226121313141164

Hvordan er vejret i Playa del Carmen

grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L28/1929/2030/2131/2332/2532/2532/2432/2432/2431/2230/2128/19
Nedbør mm1715614161731561641731142921
Nedbør dage321111333332

Playa del Carmen

Playa del Carmen, er hjertet af Riviera Maya, var engang en fiskerby kendt som Xaman Há; I dag er det en kosmopolitisk strandby med et bredt gastronomisk udbud og variation i overnatningsmuligheder og underholdningsmuligheder

Playa del Carmen har lavet sin egen euro-chic niche langs Yucatán-halvøen. Sofistikerede herboende og ferierende europæere slapper af i loungerne ved stranden og opretholder denne lille enklaves spirende ry som stedet i Quintana Roo, hvor man kan se og blive set. Områdets nervecenter er El Zócalo, og i lighed med middelhavsstrandbyer som Nice, ligger den funky lille offentlige plads i gåafstand fra stranden.

Lige ved pladsen og parallelt med kysten, byder La Quinta Avenida på adskillige områder med lækre spisesteder og sjove butikker. Og tæt til Tulums antikke ruiner og rigelige naturlandskaber som kan udforskes (som Río Secreto, Xel-Há og undervandsdybderne i Det Caribiske Hav), henvender Playa del Carmen sig til både historieinteresserede og udendørsentusiaster. Og selvfølgelig imponerer Playas skår af hvidt sand og strålende turkisblåt vand selv de mest selektive strandentusiaster. Cancún er Mexicos fortidens ferie – nutidens kyndige strandgæster vælger det kosmopolitiske “Playa”.

Hotel El Castellano Merida

Gamma er et nyt hotelkoncept, der kombinerer det bedste fra to verdener – charmen fra et lille lokalt hotel og Fiesta Inn-kædens opbakning. I disse rum designet til et unikt ophold kan du føle varmen fra vores service og nyde spændingen ved at være på en destination med smagen af ​​Mexico. Værn om mange uforglemmelige øjeblikke på Gamma by Fiesta Inn Mérida El Castellano. Hotellet er beliggende i det historiske centrum, hvor smagen, magien og den ekstraordinære rigdom af Yucatán-kulturen bor. Det har 160 komfortable værelser, et businesscenter, fitnesscenter, swimmingpool, restaurant, bar og fuldt udstyrede mødelokaler til arbejdsgrupper og særlige begivenheder. Gamma by Fiesta Inn Mérida El Castellano er et miljøvenligt hotel, så det er et 100 % røgfrit hotel.ABC Medical Center, vores protokoller allieret. ABC Medical Center, der har været førende inden for bedste medicinsk praksis i mere end 130 år, har dedikeret til at tage sig af deres patienters sundhed, og har hjulpet POSADAS med udviklingen af ​​forebyggelses-, hygiejne- og desinfektionsprotokoller, der gør det muligt for gruppen at garantere deres personales sikkerhed og gæster. Bemærk venligst, at indtjekningstiden er kl. 15.00 og udtjekningstid er kl. 12.00

 • Gym
 • Svømmepøl
 • Konferencefaciliteter
 • Video konference
 • Selskabsfaciliteter
 • 24-timers roomservice
 • Morgenbuffet
 • Restaurant
 • Gratis Wi-Fi overalt på hotellet
 • Bell Boys
 • Concierge-tjenester
 • Vaskeservice
 • Aircondition

Hotel La Golondrinas – Playa del Carmen

Det tilbyder dig meget mere end komfort, det er et fremragende sted at nyde din ferie eller din forretningsrejse. Bliv her, du vil nyde moderne mexicansk arkitektur og en familiær atmosfære.

Alle værelser er placeret omkring en af ​​de 2 swimmingpools og dens sprudlende tropiske have, med en moderne indretning uden at glemme det mexicanske præg, hvor regionens karakteristiske kunst skiller sig ud.

Dette charmerende hotel har alt hvad du behøver, rummelige værelser, en smuk have, 2 behagelige og forfriskende swimmingpools omgivet af et træterrasse med liggestole til at slappe af og nyde solen.

 • Restaurant
 • WiFi-internetadgang 
 • Concierge / kundeservice
 • Vaskeri / renseri
 • Massage og kropsbehandlinger  i Spa Center
 • Daglige pool- og strandaktiviteter

Flyrejser til Solformørkelse i Mexico

Om flyrejser

Indenrigsflyrejser i Mexico, udføres med AeroMexico, der er Mexicos internationale luftfartsselskab.
Indenrigs Flyrejser i Mexico er indeholdt i rejsens pris.
Flyrejser fra Danmark til Mexico City og retur fra Mexico City eller Cancun (i forbindelse med tillægsrejse) er ikke med i rejsens pris. Vi vil give tilbud på disse flyrejser ca. 300 dage før afrejse. (Det er ikke muligt at kunne booke fly fær 300 dage før afrejse)
Flyrejser fra Danmark til Mexico og retur vil blive afviklet enten med Lufthansa via Frankfurt eller med Air France via Paris 

Har man købt tillægsrejse til Yucatan halvøen, vil Air France blive benyttet.

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Mexico 2024 Kultur og Strand

Mexico 2024 Kultur og Strand Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION