Mexico 2024 – I Mayaernes Fodspor

Tillægsrejse 2 til solformørkelsesrejsen Mexico 2024

Efter at have overværet solformørkelsen d. 8. april, kan fortsætte opholdet i Mexico, og tilkøbe denne rejse fra d. 10.4, hvor man først flyver til byen Tuxla. Herfra kører man videre ud på Yucatan Halvøen, og følger ruten for de store Maya templer der ligger i dette område. 

Vi kommer til San Cristobal de la Casa, en af de smukkeste og mest maleriske byer i Mexico, vi sejler i Sumidero Kløften. Turen går til Palenque, et af de store tempelkomplekser fra Maya tiden. Videre til kysten mod den mexicanske golf og byen Campeche. Herfra går turen videre til tempelkomplekserne i Uxmal, og vi ender den dag i Merida.

Vi tager et break i Merida, inden turen går videre til et af de helt store højdepunkter, Chichen Itza, der et af de mest betydningsfulde tempelkomplekser fra Maya tiden. Vi slutter rejsen i Cancun, hvorfra der flyves til Danmark. I alt 11 dage rundt i den smukkeste del af Mexico. Rejsen fra Tuxtla til Cancun, vil foregå med bus.

Program

Dag 1 10. april Transit i Mexico Citys Lufthavn og videre flyvning til Tuxtla. Indkvartering og middag.
Dag 2  11. april Udflugt til den smukke og spændende Sumidero Kløft, sejltur i kløften. Videre til San Cristobal de la Casa, hvor der overnattes
Dag 3 12. april  Ophold i San Cristobal de la Casa. Byvandring mm. Tur til San Juan Chamula. Overnatning i san Cristobal.
Dag 4 13. april Kørsel fra San Cristobal til Palenque. Ankomst sidt på eftermiddagen. Overnatning i Palenque
Dag 5 14. april Dagen er afsat til at se de spændende ruiner i Palenque. Overnatning i Palenque.
Dag 6 15. april Kørsel fra Palenque til Campeche. Køretur på 5 en halv time. Ankomst om eftermiddagen. Overnatning i Campeche.
Dag 7 16. april Kørsel fra Campeche til Uxmal ruinerne. Efter ophold i Uxmal, videre til Merida.
Dag 8 17. april . Udflugtsdag med guide i Merida.
Dag 9 18. april Kørsel fra Merida til de store tempelkompleks Chichen Itza i  urskoven. Siddst på dagen til Cancun Internationale lufthavn og hjemflyvning.
Dag 10 19. april. Mellemlanding i Europæisk lufthavn og videre til København. Ankomst sidst på dagen.

Dag 1 (10. April)
Mexico City – Tuxtla (fly) overnat i Tuxla
Efter ankomst fra Mazatlan, skiftes fly I Mexico City International Lufthavn.
Herefter flyves der til byen Tuxtla Guetirrez
Tuxtla Gutiérrez er hovedstaden og den største by i den mexicanske sydøstlige delstat Chiapas. Det er sæde for kommunen med samme navn, den mest udviklede og befolkede i staten. Ankomst sidst på eftermiddagen.
Indkvartering og Middag.

Dag 2 (11.April)
Tuxtla – Sumidero Kløften – San Cristobal
Efter morgenmad, forlader vi allerede Tuxtla Guetirrez, for at køre til Sumidero Kløften.
Sumidero Kløften er en af Mexicos største turistattraktioner.
Siden 1980 er Sumidero kløften betragtet som en nationalpark, og nogle dele af dets klipper kan blive op til 1 kilometer høje. Det er muligt at se forskellige dyrearter i nationalparken, såsom krokodiller, edderkoppeaber og en uendelighed af fugle. Gåturen er meget spændende, og oplevelsen af ​​at komme ind i Sumidero Canyon og se væggene omkring os, når du går dybere ind i Sumidero Canyon er simpelthen fantastisk!
Vi går ombord i en båd og sejler en strækning imellem de høje klipper.
Der er flere små huler og flere naturlige formationer på væggene. De to vigtigste er juletræet og Farverhulen, hvor guiden stopper for at lade dig observere og tage nogle billeder.
Efter opholdet i Sumidero Kløften, og midt på eftermiddagen, kører vi videre til vores overnatnings sted i San Cristobal. En meget smuk og idyllisk by.
Indkvartering og middag i byen.

Dag 3 (12. April)
San Cristobal de las Casas
For ikke at rejsen blot skal være pakke ud pakke og vider næste dag, bliver vi en dag i San Cristobal de las Casas.
San Cristobal er en af de smukkeste byer i Mexico. Især kendt for den smukke arnitektur der stammer fra kolonitiden. Kirken Templo de Santo Domingo er helt unik. Endvidere det spændende tårn på Templo del Carmen.
En ting der skal bemærkes er at den danske opdagelsesrejsende og arkæolog Frans Blom, har haft et hjem i San Cristobal. Frans Blom er kendt for sit arbejde med studier af indianerstammer i Mexico. I dag er hans hjem et museum og et mindre hotel. Der findes spændende markeder i San Cristobal og maleriske gader, især gågaden Real de Guadelupe er et besøg værd. Hovekatedralen der ligger centralt i byen, havde besøg af Paven, Frans i 2016.
Efter frokost laver vi en udflugt til San Juan Chamula, der ligger ca. 10 – 12 km. fra San Cristobal, hvor vi skal se den forunderlige kirke, som guiden vil fortælle mere om. Kirken tilhører en gran af katolicismen, kaldt Maya Katolicisme. Deres religiøse handlinger ligger langt fra de katolske handlinger, alligevel er kirken anerkendt af paven.
Mens man kører eller vandrer gennem denne region, kan man forvente at se en verden langt væk fra alt, hvad man forventer i et udviklet land. Du vil se mænd og kvinder arbejde på markerne ved hjælp af rudimentære værktøjer og albuefedt. Det at bo her er enkelt: kvinder vågner tidligt for at lave mad og passer på familiens behov: mænd går ud for at hugge brænde, klar til, at deres koner kan hente det, og senere vil de arbejde på markerne.
Vel hjemme igen i SanCristobal, slutter vi dagen af med et besøg til Frans Bloms hjem Casa na Bolom, og får historien om denne specielle person, der tog fra et mondænt liv i København til Mexico i 1919, for at udvikle sin personlighed, og endte med at blive i Mexico.
Vi overnatter i San Cristobal.

Dag 4 (13. April)
San Cristobal – Palenque
I dag forlader vi så den skønne by San Cristobal for at køre ca. 220 km til Mayaernes kongeby Palenque. Selvom det kun er 220 km, vil turen vare mere end 5 timer, da vi skal køre igennem Chipasbjergene til Palenque, der ligger i tropisk regnskov.
Undervejs kommer vi igennem små byer, og vi kan gøre holdt undervejs og nyde nogle gode udsigter.
På et passende tidspunkt, stoppes der for at spise frokost.
Sent på eftermiddagen ankommer vi til hotellet, hvor der gøres indkvartering.
Der vil blive tid til en tur i Swimmingpoolen, eller tid til at nyde en drink før der er middag.
Vi kan gå trætte i seng og glæde os til næste dag, hvor vi skal til selve kongebyen Palenque.

Dag 5 (14. april)
Palenque
En kort tur på 15 minutter til Palenque ruinerne.
Palenque ligger i Tumbalá-bjergene og har udsigt over junglen nedenfor. Maya-bygherrerne og arkitekterne i Palenque balancerede landskabet med platforme, templer og paladser, hvilket skabte en kunstfærdig harmoni i bebyggelsen. Usumacinta-floden er en del af bebyggelsen og skabte et transportmiddel for Palenque-borgere. Floden placerede også Palenque langs en hovedhandelsrute og ledte vand gennem menneskeskabte kanaler ind til byen. Otulum, en biflod til Usumacinta, blev kanaliseret ind i en genial 50m lang kanal, der krydser gennem byen. I 2010 opdagede arkæologer, at denne kanal var under tryk, den første af sin slags i verden.
Palenque er en af ​​de mest undersøgte og dokumenterede maya-arkæologiske ruiner. Den kendte historie om Palenque er mere, end man kan beskrive her. De igangværende debatter fokuserer på fortolkningen af ​​hieroglyferne, køn og rolle for de mange herskere, og hvordan pædagoger tyder og fortolker hemmelighederne og udviklende fakta om mayaerne. Utvivlsomt forbliver mange detaljer ukendte
De mest betydningsfulde af templerne er
Temples of the Crosses Group – The Temple of the Cross, Temple of the Sun og Temple of the Foliated Cross er et sæt elegante templer på Palenque-stedet. Templerne, der er placeret på platforme, har hver især kunstfærdige udskæringer og indvendige kamre, der forklarer ritualer og troskab til maya-guderne.
Inskriptionstemplet – Inskriptionstemplet er måske den mest betydningsfulde struktur på stedet. Det er et konstrueret monument bygget af kong Pakals første søn. Kong Pakal blev udnævnt til hersker over Palenque af sin mor, dronning Sak Kuk, i en alder af 12 år. Pakal den Store regerede i Palenque fra 615 til 683 e.Kr. og blev anset for at være den mest betydningsfulde hersker i byen. Efter hans død blev hans første søn udnævnt til hersker og beordrede opførelsen af ​​Inskriptionstemplet.
Palenque menes at have været befolket fra 226 f.Kr. til omkring 799 e.Kr.
Bosættelsen blomstrede i det 7. århundrede under Konge Pakals regeringstid.
Vi tilbringer nogen tid i området, inden vi kører tilbage til hotellet.
Om eftermiddagen er der mulighed for at tage med på en udflugt op i Chiapasbjergene til det smukke vandfald Aqua Azul, der ligger inde i den frodige regnskov. Har man lyst til at bade, og vejret tillader det, er det en unik mulighed for en spændende dukkert.
Vi er tilbage til hotellet så vi kan nå aftensmaden.

Dag 6 (15. april)
Palenque til Campeche
Efter morgenmad kører vi fra Palenque mod Campeche. Det er en tur på ca. 370 km. Det vil tage omkring 5 en halv time.
Vi spiser frokost undervejs.
Vi gør også et par stop, for at strække benene, og tage nogle flotte billeder.
Vi kører nu nedad og ud af junglen ind på det flade område på Yucatan halvøen.
Vi kommer efterhånden tæt på havet, og kører til sidst langs med kysten ud til den mexicanske golf.
Vi ankommer til Campeche om eftermiddagen, og checker ind på hotellet.
Et must når man er i Campeche, er tage til strandpromenaden, og ser solnedgangen over den mexicanske golf.
Vi slapper af, og man kan gå på egen hånd rundt i byen.
Om aftenen er der middag.

Dag 7 (16. april)
Campeche – Uxmal – Merida
Vi spiser morgenmad, tjekker ud og finder vores bus.
Vi kører videre mod næste spændende oplevelse, og ind i junglen på Yucatan halvøen.
Vi kører først mod Uxmal, hvilket vil tage lidt over 2 timer.
Vi skal besøge Uxma, er en stor præcolumbiansk mayaruinby .Uxmal er en populær turistattraktion, og der er gjort et stort arbejde for at genopbygge og restaurere bygningerne, mens der kun har fundet meget få egentlige arkæologiske udgravninger og forskning sted; derfor vides det ikke, hvor længe byen var i brug, og indbyggertallet (omkring 25.000) er kun et meget løseligt gæt, som kan ændre sig, hvis bedre oplysninger kommer for dagen. Det meste af den arkitektur, som i dag kan ses, blev bygget mellem cirka år 700 og 1100. Uxmal er kendt for sine smukke bygninger. Vi ser også boldbanen for det særlige boldspil, hvor en bold af massivt gummi skulle spilles igennem en ring uden brug af hænder eller fødder. Ifølge insriptionerne er banen opført i 901.
Vi skal se Adivino’en eller “Troldmandens Pyramide”, er et flot pyramidetempel, som på flere måder er usædvanligt. Trinpyramidens enkelte lag er ovale i modsætning til den almindelige rektangulære eller kvadratiske form. Det Firlængede Nonnekloster (et navn spanierne gav det; det var et regeringspalads) og er den flotteste af Uxmals firlængede bygninger med omhyggeligt udhuggede facader, både på inder- og ydersiderne.
Om eftermiddagen slutter besøget her og vi kører videre mod vore overnatning i Merida.
Køretid til Merida ca.ca 1 time og 20 minutter.
Ankomst til Merida, indkvartering og Middag.

Dag 8 (17. april)
Merida Oplevelser med guide i Merida
Efter morgenmad på hotellet, samling og herefter er der byrundtur med guide i Merida.
Vi kommer blandt andet forbi:
Meridas Plaza Grande der er en af ​​de smukkeste, charmerende zocalos (hovedpladser) i hele Mexico. Det er velplejet med brede promenader og parkbænke, og man vil finde flere fremtrædende historiske bygninger omkring pladsen på alle sider, hvilket gør det til et godt første stop for besøgende til Merida.
Når vi har slentret rundt på Plaza Grande og taget et billede med det farverige “Merida”-skilt, går vi gå til katedralen i Merida (også kendt som San Ildefonso-katedralen). Bygget på et centralt sted med mayaruiner fra T’ho, er katedralen den eneste i hele Amerika, der er blevet bygget og færdiggjort helt i 1500-tallet.
Derfra skal vi udforske guvernørens palads ved siden af. Denne rektangulære bygning blev bygget i slutningen af ​​1800-tallet og har smukke buer, massive haller og smukt udsmykket indretning, der sender en tilbage i tiden.
Videre til Paseo de Montejo er en pragtfuld, 2,3 kilometer lang boulevard, hvor Meridas rigeste beboere byggede deres hjem ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Høje træer, overdådige palæer og søde caféer ligger langs denne storslåede boulevard, som minder om Champs-Elysees i Paris.
Meridas historie er ret fascinerende, og Paseo de Montejo er et glimrende eksempel på den rigdom, der flød ind i Yucatán i slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede takket være det økonomiske boom forårsaget af eksporten af ​​henequen (Agaver). Mange af disse palæer i europæisk stil var rigtige familiehjem for Meridas elite, med fine porcelæn og glasvarer og marmorgulve importeret fra hele verden.
Det er muligt at komme indenfor i nogle af palæerne, hvilket vi naturligvis forsøger. Bedste bud er Palacio Canton eller Quinta Montez Molina.
Vi spiser frokost i løbet af dagen.
Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, og slapper lidt af inden vi skal spise middag.
Hvis man ikke er til hvil, kan man med fordel gå til et af de spændende markeder i Merida.
De fleste dage finder man liveoptrædener og markeder på Plaza Grande, Santiago Park og Santa Lucia Square (bare for at nævne nogle få).
For en mere afslappet oplevelse, der ligner en madhal eller et landmandsmarked, så tjek Lucas de Galvez-markedet og Mercado de Santiago. Gå på indkøb eller få en hurtig bid mad.
Ved 19 tiden middag på en restaurant i nærheden af hotellet. Turen til restauranten foregår på gåben.

Dag 8 (18. April)
Merida – Chichen Itza (med guide) – Cancun
Efter morgenmaden forlader vi Merida, og kører med bus til det spændende Inka tempel kompleks Chichen Itza.
Vi kører lidt tidligt, da vi gerne vil have mest muligt ud af dagen. Køreturen til Chichen Itza tage ca 1 time og 30 minutter.
Chichen Itza er et velkendt arkæologisk sted og endnu mere efter at være blevet udvalgt til et af verdens 7 nye vidundere i 2007.
Chichen Itza er en ruinby på den nordlige del af Yucatán-halvøen i det sydøstlige Mexico. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itzá-epoke. Byen var fremtrædende allerede i klassisk mayatid, omkring 600-900 e.Kr. I 900-tallet blev den invaderet af itzáfolket
Chichen Itza er smuk og storslået, som man måske har hørt, og her findes mængder af Maya-ruiner der er værd at besøge og lære om dets historie.
Chichen Itza er opdelt i Old Chichen og Chichen Itza, hvor man kan finde 6 Maya-ruiner i Old Chichen-sektionen og omkring 20 Maya-ruiner i New Chichen eller Chichen Itza, hvilket gør det til i alt 26 Maya-ruiner beliggende på stedet.
Den vigtigste Maya-ruin er Chichen Itza-pyramiden eller El Castillo, men der er andre lige vigtige som El Caracol eller Observatory, The Temple of The Warriors og Maya Ball Game.
Stedet er omkranset af tæt jungle.
Vi bruger en 4 timer på stedet, med guide, så vi får den rigtige historie fortalt, om dette fantastiske sted.
Vi spiser frokost på en af de nærliggende restauranter i løbet af dagen
Efter oplevelserne her ved Chichen Itza, går vi ombord i vores bus, for at køre til Cancun. Afstanden er ca. 180 km, og vi bruger ca. 2,5 time til dette.
Vi kører til Den International Lufthavn i Cancun, for at checke ind på vores fly til Europa.
Afrejse til Europa ved 20 – 21 tiden.

Dag 9 (19. April)
Ankomst til Europa, skift fly, Ankomst til Danmark.
Ved frokosttid ankommer vi til Frankfurt, hvor der skiftes fly med videre rejse til København.
Ankomst til København sidst på eftermiddagen.RejsedatoerPris pr. person
AfrejseHjemrejseAntal DageI enkeltværelseI dobbeltværelse3 personer *

10.04.202419.04.20241019.600,-16.985,-16.500,- Bestil Rejse

Bestiller 1 person rejsen, får man ophold i et enkeltværelse, og prisen er højere for enkeltværelse. Vil man gerne dele værelse med en anden, og ikke kender en at dele værelse med. kan man i bestillingen angive dette. Sinex Rejser vil herefter se om der er andre der gerne vil dele værelse. Vi prøver så at lave et match. Vi udsteder ingen garantil for at det kan lade sig gøre.
Bestiller man rejsen for 2 personer atanges det at man deler et dobbeltværelse.
*Er man 3 personer der bestiller rejsen og gerne vil dele et værelse, vil mulighederne for om et 3 reelt sengsværelse kan tilbydes blive undersøgt. Ellers vil det blive et stort dobbeltværelse med en opredning

Indeholdt i rejsen

 • Flyrejse imellem Mexico City Lufthavn og Tuxtla på økonomiklasse
 • 8 overnatninger i valgt værelseskategori med morgenmad
 • Transfers som beskrevet i programmet
 • Buskørsel A/C imellem de forskellige steder beskrevet i programmet
 • Udflugtsprogram som beskrevet i programmet
 • Assistance fra engelsktalende guide, engelsktalende guide med på udflugter.
 • Fortæring: 8 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag
 • Kendte skatter og afgifter betalt

Ikke indeholdt i rejsen

 • Flyrejse imellem Cancun og Danmark med internationalt luftfartsselskab på økonomiklasse
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Forbrug af service på hoteller – såsom internet hvis afgift, telefoni, minibar, porters, vask af tøj mm.
 • Måltider udover nævnte
 • Drikkevarer
 • Enkeltværelse – indbefatter et et tillæg
 • Egne arrangementer
 • Overvægt af bagage ved flyrejser – i henhold til luftfartsselskabers

International flyrejse

Flyrejse Cancun – København er ikke inkluderet i rejsen.
Sinex Rejser giver tilbud på mest optimale flyrejse ca. 300 dage før rejsens start. Flyrejsens udrejse vil være i forbindelse med selve solformørkelsesrejsen, således at man køber en udrejse d. 3.4. og hjemrejse d. 18.4.

Om Palenque

Palenque ligger i Tumbalá-bjergene og har udsigt over junglen nedenfor. Maya-bygherrerne og arkitekterne i Palenque balancerede landskabet med platforme, templer og paladser, hvilket skabte en kunstfærdig harmoni i bebyggelsen. Usumacinta-floden er en del af bebyggelsen og skabte et transportmiddel for Palenque-borgere. Floden placerede også Palenque langs en hovedhandelsrute og ledte vand gennem menneskeskabte kanaler ind til byen. Otulum, en biflod til Usumacinta, blev kanaliseret ind i en genial 50 m lang kanal, der krydser gennem byen. I 2010 opdagede arkæologer, at denne kanal var under tryk, den første af sin slags i verden.

Palenque er en af ​​de mest undersøgte og dokumenterede maya-arkæologiske ruiner. Den kendte historie om Palenque er mere, end vi kan give her. De igangværende debatter fokuserer på fortolkningen af ​​hieroglyferne, køn og rolle for de mange herskere, og hvordan pædagoger tyder og fortolker hemmelighederne og udviklende fakta om mayaerne. Mange detaljer er utvivlsomt ukendte.
Palenque menes at have været befolket fra 226 f.Kr. til omkring 799 e.Kr.
Bosættelsen blomstrede i det 7. århundrede under Pakals styre.

Om Chichen Itza

Chichen Itza er et kompleks af Maya-ruiner centralt beliggende på den nordlige halvdel af Mexicos Yucatan-halvø. I oldtidens præcolombianske tider var Chichen Itza en livlig by med en mangfoldig befolkning af mayafolk, der strækker sig langt op i titusinder.

Chichén Itzá, ruiner af en gammel Maya-by, der omfatter et område på 10 kvadratkilometer i det sydlige delstat Yucatán, Mexico. Det menes at have været et religiøst, militært, politisk og kommercielt centrum, der på sit højeste ville have været hjemsted for 35.000 mennesker. Stedet så først nybyggere i 550, sandsynligvis trukket dertil på grund af den lette adgang til vand i regionen via huler og synkehuller i kalkstensformationer, kendt som cenoter.

Chichén Itzá ligger omkring 90 miles (150 km) øst-nordøst for Uxmal og 75 miles (120 km) øst-sydøst for den moderne by Mérida. Den eneste kilde til vand i det tørre område omkring stedet er fra cenoterne. To store cenoter på stedet gjorde det til et passende sted for byen og gav den sit navn fra chi (“munde”), chen (“brønde”) og Itzá, navnet på Maya-stammen, der slog sig ned der. Chichén Itzá blev udpeget som et UNESCOs verdensarvssted i 1988.

Hoteller

En række spændene og lokale hoteller.
Alle fundet med mexicansk charme, og lokal repræsentation.
Alle hoteller er 4 stjerner, med super komfort

Flyrejser

Indenrigsflyvning i Mexico udføres af AeroMexico, Mexicos Internationale flyselskab.
Hjemrejse fra Cancun benyttes som udgangspunkt Air France.

Hvordan er vejret på Yucatan halvøen

grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L30/1732/1834/1936/2136/2335/2435/2335/2333/2233/2231/1930/18
Nedbør mm340556035751701401401751454555
Nedbør dage64337131617181566

Yucatan-halvøen, som omfatter de mexicanske stater Yucatan, Campeche og Quintana Roo, men også en del af Belize og Guatemala, har et tropisk klima med en regnfuld og fugtig sæson fra juni til oktober, en relativt kølig sæson fra november til februar , og en varm sæson fra marts til maj, hvor årets højeste temperaturer nås, med toppe på mere end 40 °C (104 °F). Denne temperaturstigning før regntiden er især udtalt i de vestlige og sydlige dele af halvøen, det vil sige på kysten med udsigt over Den Mexicanske Golf (hvor byer som Mérida og Campeche findes) og i det indre (hvor ruiner af Mayaerne findes), mens det mærkes mindre langs østkysten med udsigt over Det Caribiske Hav, det vil sige i Cancun og Riviera Maya

San Cristobal de La Casa

San Cristobal De la Casa Denne koloniby er en del af Pueblos Mágicos (Magiske byer) i Mexico, det er en utroligt bevaret arkitektonisk skønhed, der har fanget øjet af mange med sit historiske centrum og dets huse med brede terrasser og en dejlig udendørs udsigt, den betager dig når du støder på dens blomstrende altaner, der vandes hver morgen og bliver til øjebliksbilleder, som du kan forevige for altid.
Dens populære festligheder, ceremonier og processioner er en del af historien om San Cristóbal de las Casas, hvis oprindelse går tilbage til begyndelsen af ​​år 1500, men bevarer en endnu mere gammel fortid, med stemmer der beskytter Tzetzal-sproget, som hører til en etnisk gruppe, efterkommere af de gamle mayaer, og som har overlevet i flere generationer.
Fra toppen af ​​gaderne skiller dens barokke og neoklassiske bygninger sig ud, sådan er tilfældet med katedralen San Cristóbal Mártir, der blev bygget for mere end fire århundreder siden, sammen med det tidligere Santo Domingo de Guzmán-kloster, som blev bygget en få år senere. Sidstnævnte er kendetegnet ved detaljerede ornamentale mønstre, som helt sikkert vil tiltrække din opmærksomhed. Tag dig tid nok til fuldt ud at værdsætte dem, når du besøger!
I modsætning til andre byer, der starter deres aktiviteter meget tidligt og kalder det en dag ved solnedgang, byder San Cristóbal de las Casas på en masse at lave, da den tilsyneladende aldrig sover. Dens natteliv er lige så underholdende som dem, der tilbydes i storbyer.
Efter at have gået gennem gaderne, spist på markederne og nydt vejret, fortsætter San Cristóbal de las Casas med at overraske besøgende med sin kosmopolitiske atmosfære, hvor flere nationaliteter har fundet deres andet hjem. Vær sikker på, at her vil du få nye venner.

Om Merida

Mérida, hovedstaden i Yucatan, er blevet en af ​​de mest populære byer at bo og besøge i det sidste årti. Ikke kun i Mexico, men også rundt om i verden. Der er mange grunde, en af ​​de vigtigste er den livskvalitet, den tilbyder, og dens popularitet som en af ​​de sikreste byer i Mexico

Merida ligger nær den nordvestlige spids af Yucatán-halvøen, omkring 20 miles (30 km) syd for Progreso, dens havn ved den Mexicanske Golf. I 1542 gav Francisco de Montejo navnet Mérida til den erobrede Maya-by T’ho (Tihoo). En tidlig base for spanske bestræbelser på at erobre Mayaerne, blev det efterfølgende et administrativt og kommercielt center for Yucatán-regionen. I det 19. århundrede var dets økonomi baseret på forarbejdning og eksport af lokalt dyrket henequen, en fibrøs plante, hvorfra sejlgarn og reb fremstilles. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev Mérida en af ​​Mexicos vigtigste handelsbyer, men handelen faldt brat efter Anden Verdenskrig. Mange tidligere henequen-plantager dyrker nu citrusfrugter (især limefrugter og citroner) og andre afgrøder.

Mérida er et vigtigt regionalt kommercielt og administrativt center, der i stigende grad afhænger af fremstilling og turisme. Maquiladoras (eksportorienterede samlefabrikker), der stort set er udenlandsk ejet, producerer tøj og andre forbrugsvarer til eksport til USA og andre steder. Byen er en base for ture til flere Maya-steder, herunder Chichén Itzá, Kabah, Mayapán og Uxmal. Mange bygninger fra kolonitiden, herunder Casa de Montejo (1549) og katedralen (påbegyndt i 1561), er også turistattraktioner, ligesom byens palæer fra henequen-æraen. Strandaktiviteter og sportsfiskeri tilbydes i Progreso og andre nærliggende kystbyer nord for Mérida. Byen er stedet for det autonome universitet i Yucatán (1922). Regional Museum of Anthropology (1920) udstiller Olmec- og Maya-artefakter. Mérida har en international lufthavn og ligger på hovedvejen mellem det centrale Mexico og Cancún. Pop. (2010) 777.615; metro. areal, 973.046; (2020) 921.771; metro. areal, 1.316.088