Rejser til Slovakiet

Ferierejser til Slovakiet

Ferie i Slovakiet kan anbefales for alle alderskategorier med forskellige interesseområder
Slovakiet er et særligt land. Selv i så lille et område finder man alt fra naturskatte og historiske monumenter til rig folkekultur og moderne underholdning i byernes travle gader. Nyd den skønhed og unikke atmosfære, som Slovakiet har at byde på. Udforsk dens pragtfulde natur, rige historie, kultur og traditioner. Oplev blot Slovakiet: en ferie i Slovakiet er en fantastisk ide.

Sinex Rejser tilbyder som en nyhed rejser til dette smukke og fascinerende land.

Slovakiet 9 dage - Rundrejse

Rejsen er indeholder mange specielle oplevelser, man normalt ikke finder på lignende rejser.

Rejsen starter i Bratislava, Tjekkiets hovedstad, der er en fantastisk by, en af de mest idylliske med den gamle bydel og det historiske centrum. Den skønne flod Donau slynger sig igennem byen, og giver en helt speciel atmosfære. I Bratislava skal vi også prøve det spændende køkken, hvor vi selv kommer i køkkenet og er med til at lave ”hjemmelavet mad”.

Rejsen bringer dig rundt i Slovakiet, til de bedste steder at besøge, de mest spændende slotte ”Dracula Slottet” bl.a. Vi besøger spændende bjergområder, miner, laver keramik, besøger vingårde, med smagning naturligvis og meget mere. Det hele foregår i en afslappet atmosfære, med god tid til det hele.

Se det udførlige rejseprogram, og få mere at vide om denne vidunderlige rejse, til et af de mest spændende lande i Europa.

Slovakiet

Slovakiet har 180 slotte og 425 slotte – verdens højeste antal slotte og slotte pr. indbygger. Bemærkelsesværdig forskelligartet natur. Slovakiet med sine 9 nationalparker og 14 beskyttede landskabsområder er bogstaveligt talt et paradis for turister. Ingen tur til Slovakiet ville være komplet uden et besøg i de vidunderlige bjerge i Høje Tatra med tinder på over 2500 m og gletsjersøer, der er blevet dannet for tusinder af år siden. Der er over 1.300 mineralkilder i Slovakiet. Der er mere end 6.000 huler i Slovakiet. Slovakiets kultur har forskellige folketraditioner påvirket af dens placering i Centraleuropa. Den deler ligheder med tjekkisk, østrigsk, tysk, ungarsk og ukrainsk kultur

Bratislava

Bratislava er hovedstaden i Slovakiet og er meget sikkert et besøg værd, det er smukt, interessant for en historieelsker eller en eventyrlysten rejsende, og godt at gå rundt med en lokal guide. Den gamle bykerne er lille, så alle kan gå til slotsbakken og ned til Donau-bredden.
Den mest attraktive del af Bratislava er den gamle bydel, hvor de mest historiske seværdigheder såsom hvor Palffypalæet ligger, såvel som kulturelle institutioner er koncentreret blandt andet Mirbachpalæet. Den smukke Sankt Martin Domkirke med sit 86 meter høje spir, knejser stolt over bydelen. De små gader tilbyder en ideel atmosfære til romantiske gåture for dem, der elsker at følge historiens tegn midt i den moderne verden. Donau floden flyder stille igennem Bratislava, og er med til at gøre byen endnu mere spændende. Over floden findes adskillige broer i forskellige stilarter. Helt special er broen Novy Most, opført under det kommunistiske regime, hvor beton var fundamentet for næsten alt byggeri. Oplev den selv.
Bratislava er omgivet af laver bjerge, De Små Karpater, der med sine træbevoksede skråninger, giver Bratislava en smuk grøn baggrundskulisse.

Praktisk information om Slovakiet

Slovakiet er noget billigere end Danmark at opholde sig i. Går man på restaurant, kan man spise billigt, måske kun 50 kr. for et måltid mad. Der findes naturligvis også dyrere restauranter, men som målestok, er det meget fornuftige priser når man går ud.

I Slovakiet bruger man Euro som valuta. Man kan veksle danske kroner til Euro i Slovakiet. Man kan også, som i Danmark bruge ATM maskiner og hæve det beløb man skal bruge. På restauranter og i forretninger kan man bruge kreditkort.

Går man ud og spiser, eller kører med taxa, skal man huske at have nogle småpenge til drikkepenge. Forventningen er drikkepenge op til 10% af beløbet. Men som altid, drikkepenge er en personlig sag.

Skal man bruge en oplader til sin telefon eller computer, kan man bruge sin normale oplader hjemmefra. I Slovakiet bruger man 220 Volt, og stikkene passer til de danske stik.

Den internationale landekode for Slovakiet er +421.  Undersøg dit telefonabonement for hvilke regler det har for telefoni fra og til Slovakiet. De fleste hoteller tilbyder internet, nogle tager et gebyr for benyttelse. Er der gebyr, og man ikke vil betale taksten, kan det anbefales at man går på en af de mange internet cafeer der findes rundt omkriing. Kommer man langt ud på landet i Slovakiet, må man regne med at internetdækningen ikke er som i Danmark.

Vedrørende drikkevand. Nogle hoteller nævner at man kan drikke vandet fra hanerne. Det kan man godt, men vandet smager ikke godt, der er tilsat en del klor. Det anbefales at man forsyner sig med vand på flaske købt i en forretning, eller måske købt i hotellets reception.

Skal man på toilettet når man på tur, f.eks. i Bratislava, kan man benytte de offentlige toiletter, der er udemærket. Hav dog altid lidt småpenge (Euro) på sig, da det koster penge at benytte et offentligt toilet.

Er man ryger, skal man orientere sig om, hvor det er tilladt at ryge. På restauranter, vil der være anvisning, måske et rygeområde. I det offentlige er det ikke tilladt at ryge ved busstoppesteder, på banegårde, i lufthavnen etc. Dette gælder også for elektronisk rygning.

Slovakker klæder sig afslappet. Man kan følge denne anvisning, så er man i overensstemmelse med god skik. Skal man besøge kirker eller helligdomme, kan det være en god ide at være lidt mere påklædt, og ikke vise for megen bar hud. Bare ben er i kirker heller ikke god skik..

Slovakiet er medlem af EU og er også medlem i Schengen samarbejdet. Man kan derfor som EU borger rejse frit til Slovakiet. Der er dog en regel at hvis man opholder sig mere end 90 dage i Slovakiet, skal have myndighedernes godkendelse i form af en visering.

Vedrørende sygdom under opholdet. Det blå sygesikringskort gælder i Slovakiet. Så husk det. Det er en god ide at være vaccineret mod Hepatitis A – difteri/stivkrampe.
Er man på et længere ophold i Slovakiet, og måske kommer mere ud blandt lokalbefolkningen Kan man med fordel også lade sig vaccinere mod Hepatitis B. Rådfør dig altid med din læge eller vaccinationscenter om vaccinationer.

Sproget i Slovakiet er Slovakisk, der læner sig op af Tjekkisk og Ukrainsk. Der tales også Ungarnsk i visse dele af landet, da en del af befolkningen er af ungarnsk oprindelse. I de større byer, kan man med succes tale lidt engelsk med befolkningen, men det er ikke så udbredt. Man må på bedste vis klare sig på anden måde. Et stort smil er altid godt.

Der er varmt om sommeren i Slovakiet, og koldt om vinteren. Man har varmerekorder i juli og august. Se vores temperaturskala længere nede på siden.

Det slovakiske køkken omfatter den madkultur og de madtraditioner som findes i Slovakiet . På grund af et hårdt klima med kolde vintre dyrkes modstandsdygtig grønsager og planter som kartoffel , kål , løg og hvidløg . Selvom det ikke vokser i landet, importeres ris fra andre lande. Anden grønsager og frugter anvendes ligeså. Gedeost og andre ostesorter er en almindeligt forekommende ingrediens i mange ret. De mest sædvanlige kødsorter er flæskekød , oksekød og kyllingskød , selvom andre kødsorter som vildt forekommer. Brød spises både indtil morgenmad og middag, og supper serveres ofte før frokosten 

Drikkevarer, der produceres mange forskellige øl i Slovakiet. Prøv det lokale bryg Zlaty Bazant. Dette ølmærke leverer øl med alkoholprocenter fra 5% – 12%.  Der er også en fornuftig vinproduktion, hvor nogle af vinene har opnået international anerkendelse. Gode hvidvine fra Slovakiet kan anbefales.

HVORDAN ER VEJRET I SLOVAKIET

grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L2/-35/-210/116/521/1025/1327/1527/1521/1115/68/13/-2
Nedbør mm463940536551526455395548
Nedbør dage131111121211121010121315
Solskins timer62821502052712752802692051476050

LIGNENDE REJSER TIL ANDRE LANDE

BULGARIEN

Dette er overskriften

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

SERBIEN

Dette er overskriften

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

UNGARN

Dette er overskriften

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Rejser til Slovakiet

Rejser til Slovakiet Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION