Praktisk info Myanmar

Praktisk info Myanmar

Visum

Visum er nødvendigt for at kunne rejse ind i Myanmar.

E-visum til turist- og forretningsbesøg kan søges på http://evisa.moip.gov.mm

Indrejselufthavn Yangoon er bedst

Et turistbesøg må maximum vare 28 dage.

Myanmar har ikke ambassade i Danmark

Man kan henvende sig til denne hjemmeside for yderligere hjælp https://www.myanmarvisacorp.com/embassy/denmark

Told Procedure

En tommelfingerregel er, at alt af værdi, der bringes ind i landet, såsom juveler, kameraer, elektrisk udstyr, med mere, skal deklareres ved ankomst, og skal bringes med ud af landet igen.

For at gøre det nemmere for turister, er der en regel at man må gerne medbringe op til USD 10.000 uden at deklarere dette beløb.

Kreditkort og betalingskort.

Det er ikke alle steder man har mulighed for at bruge et kredit- eller betalingskort. I de større byer såsom Yangon og Mandalay, kan man benytte kreditkort på hoteller o.l., men uden for disse områder, er det tilrådeligt at medbringe nok kontanter til opholdet. Det anbefales at medbringe USD eller Euro. Større pengesedler giver en bedre kurs ned mindre pengesedler.

De kreditkort der i dag kan bruges i Myanmar, er Visa, Mastercard, Cirrus and Maestro.

Det er en god regel at sikre sig at ens kreditkort er brugbart i Myanmar, ved at rette henvendelse til kortudstederen, inden afrejse.

Valuta

Pengene i Myanmar hedder Kyat. Den officielle kurs, er ca. 818 kyat for 1 USD. De større hoteller og restauranter vil nogen gange kun modtage USD, men som helhed på rejsen vil man skulle betale i kyat.

Hav altid nye USD eller Euro sedler medbragt, idet sedler med rifter eller gamle slidte sedler afvises.

Veksling af penge kan ske på de større hoteller i Yangon eller Mandalay. I lufthavnen i Yangon, Bagan og Heho findes vekselkontorer. Her bruges bankkurser. Man kan veksle på gaden, men her er kursen ikke god, og det er usikkert.

Tidsforskel

Tidsforskellen til Danmark er +5,5,timer når det er sommertid. +6,5 når det er vintertid.

Sprog og religion

Borgerne i Myanmar taler Burmesisk. En del kan også tale engelsk.

Den mest udbredte religion er buddhisme. 87% af befolkningen er buddhister. Den resterende del er kristne, muslimer og hinduer.

Klima og vejr.

Myanmar har 3 årstider.

Den varme årstid er fra marts til midten af maj med temperaturer imellem 25 grader til 38 grader.

Regnperioden er fra midten af maj til midten af september med temperaturer fra 23 – 33 grader.

Vinter perioden er fra oktober til februar, med temperaturer fra 18 – 24 grader. Alle angivelser er gennemsnitstemperatur.

Turistsæsonen er vinterperioden, hvor det regner mindst.

Hvis man gerne vil rejse i regnperioden, kan det anbefales at rejse til den nordlige del af landet, hvor det ikke regner så meget i en periode.

Rejser man under den varme årstid, eller i regnperioden, er der ikke så mange turister, men man oplever også at mange hoteller har begrænset service, eller ligefrem lukket ned.

Påklædning

Afslappet behageligt sommertøj, shorts og t-shirts i vinterperioden (turistsæsonen). Rejser man i regnperioden, skal man være opmærksom på at i de højere liggende områder, f.eks. ved Inle søen, kan det blive koldt om aftenen og natten, og det er en god ide at have lidt varmere tøj med.

Myanmar er et stærkt religiøst land, og udfordrende påklædning er ikke tilrådeligt.

Ved besøg i helligdomme og templer, skal benklæder være ned over knæene, og ingen bare skuldre er tilladt.

Fodtøj skal altid tages af ved disse besøg, så det er en god ide at have lette sko på, eller bruge slippers. Man skal også tage sine strømper af, når man går ind.

Solen skinner meget i turistperioden, så en hat og solbriller er tilrådeligt. I regnperioden er en paraply et must. Solcreme er også en god ide.

Vaccinationer

Alle rejsende anbefales at have en Hepatitis A samt en gældende stivkrampevaccine. Det anbefales ligeledes at man tager Malariamedicin. Man bør konsultere egen læge eller vaccinationscenter vedrørende dette. Ved længere ophold i landet, kan Hepatitis B, japansk Hjernebetændelse og Rabies anbefales, igen efter rådgivning med egen læge.

Dengue feber, der er en sygdom overført af bl.a. myg er forekommende i landet, og man må rådføre sig med et vaccinationscenter vedrørende forebyggelse imod denne.

Ved rejse i det nordlige Myanmar og skovområder er det en god ide at medbringe et moskitonet. De fleste hoteller af bedre standard har moskitonet sat op på værelset.

Helbred

Myanmar er et varmt land og i regnperioden er der meget høj luftfugtighed. Det er vigtig at drikke rigeligt med vand hver dag for at undgå dehydrering. Drikkevand forefindes kun på flaske, og det tilrådes at man køber vand på anerkendte steder.

Indenrigsflyvning i Myanmar

Ved rejse rundt i landet, benyttes indenrigsflyselskaber. Der findes 5 selskaber som benyttes af Sinex Rejser, Air Mandaly, Air Bagan, Yangon Airways, Asian Wings og Kanbawza Airlines. Alle selskaber benytte sig af moderne ATR propel fly. Air Bagan benytter endvidere Fokker 100 jets. Man kan medbringe 20 kg. indchekket bagage i Myanmar. Lufthavnsskatter er inkluderet i billetprisen for flyvningen.

Elektricitet

Overalt 220 volt. Det er en god ide at medbringe en adapter. En universel adapter er at foretrække.

Strømforsyningen, kan nogen steder være ustabil.

Fotografering

Det er tilladt at medbringe kameraer og video efter behag. Der kan være nogle militære faciliteter det ikke er tilladt at fotografere. Men som helhed kan alt fotograferes.

Telefoni

Ens danske mobil SIM kort virker ikke i Myanmar. Vil man telefonere, skal man leje et lokalt SIM kort. Koster ca. 50 USD.

Ved ankomst til Yangon Lufthavn Yadanarpon, kan man leje et SIM kort umiddelbart efter ankomst til landet. Der findes også forretninger i byen, der sørger for udlejning, hvis man ikke lige fik det gjort i lufthavnen. Med SIM kortet kan man også ringe internationalt.

Internet

I Yangon og Mandalay er der udmærket internet forbindelse. De større hoteller har som regel Wifi. Men der kan være udfald på værelserne. Det er bedst at sidde i lobbyen.

I mindre byer og på landet, kan man ikke være sikker på at have forbindelse til nettet, selvom hoteller reklamerer med internet. Man kan dog finde internetcafeer, hvor net forbindelsen er OK.

Forsikring

Det anbefales kraftigt at være i besiddelse af en rejseforsikring ved rejse i Myanmar.

Drikkepenge

Chauffører, bådførere, guider, tjenere og hotelpersonale giver man drikkepenge.

Chauffør eller bådfører bør have 2 – 3 USD pr. dag. Guide bør have 10 – 15 USD pr. dag, ved individuelle rejsende. Ved større grupper kan man reducere det lidt, da summen bliver højere.

Men igen, drikkepenge er en individuel sag, og man kan tillægge mere hvis man synes at service har enestående.

Tjenere og hotelpersonale efter eget behag.

Men her er nogle retningslinjer.

På nogle restauranter er der allerede tillagt et servicegebyr. Giver man drikkepenge på restaurant er det almindeligvis 5 – 10% af beløbet.

Aktuelt og NYHEDER

Badeferie i Kina

Tibet

Taiwan

Hong Kong

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Praktisk info Myanmar

Praktisk info Myanmar Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION