JORDAN 8 Dage

OM REJSEN

Afrejse d. 12.februar 2023 (uge 7)
Flyvning med Royal Jordanian direkte til Amman og Retur
Rundrejse 8 dage i Jordan  til Amman og de spændende seværdigheder bl.a. fra Romerriget.
Videre til Madab via  Qasr al Karanah  og  Al-Azraq. 2 Dages ophold ved Petra.
Bo i luksustelt ved Wadi Rum og oplev de fantastiske scenarier i ørkenen.
Til Det Døde Hav, hvor man flyder på vandet. Retur til Amman via Wadi Araba, og hjemrejse fra Amman
Luksushoteller, fantastiske oplevelser og enestående service
Dansk Rejseleder – Max 15 deltagere

OM PETRA

Byen Petra, hovedstaden for de nabatæiske arabere, er en af ​​de mest berømte arkæologiske steder i verden, den ligger 240 km syd for hovedstaden Amman og 120 km nord for byen Aqaba ved Rødehavet (se kortet), Verdensvidunderet Petra er uden tvivl Jordans mest værdifulde skat og største turistattraktion, og det besøges af turister fra hele verden.
Det vides ikke præcist hvornår Petra blev bygget, men byen begyndte at blomstre som hovedstad i det nabatæiske imperium fra det 1. århundrede f.Kr., som blev rigt gennem handel med røgelse, myrra og krydderier.
Petra blev senere annekteret til Romerriget og fortsatte med at trives, indtil et stort jordskælv i 363 e.Kr. ødelagde meget af byen i det 4. århundrede e.Kr.
Jordskælvet kombineret med ændringer i handelsruter førte til sidst til byens undergang, som i sidste ende blev forladt.
Ved midten af ​​det 7. århundrede ser Petra ud til at have været stort set øde, og det var derefter tabt til alle undtagen lokale beduiner fra området.
I 1812 tog en schweizisk opdagelsesrejsende ved navn Johannes Burckhardt ud for at ’genopdage’ Petra; han klædte sig ud som en araber og overbeviste sin beduinguide om at tage ham med til den tabte by. Efter dette blev Petra mere og mere kendt i Vesten som en fascinerende og smuk oldtidsby, og den begyndte at tiltrække besøgende og gør det fortsat i dag

OM JORDAN

Jordan er et land gennemsyret af historie. Det har været hjemsted for nogle af menneskehedens tidligste bosættelser og landsbyer, og relikvier fra mange af verdens store civilisationer kan stadig ses i dag.
Som korsvejen i Mellemøsten har landene Jordan og Palæstina fungeret som en strategisk forbindelse, der forbinder Asien, Afrika og Europa. Siden civilisationens begyndelse har Jordans geografi således givet det en vigtig rolle at spille som en kanal for handel og kommunikation, der forbinder øst og vest, nord og syd. Jordan fortsætter med at spille denne rolle i dag.
Klimaet i Jordan er kendetegnet ved varme, tørre somre og milde, våde vintre, med årlige gennemsnitstemperaturer fra 12 til 25 C og sommertemperaturer, der når de 40 C i ørkenområderne. Nedbørsgennemsnit varierer fra 50 mm årligt i ørkenen til 800 mm i de nordlige bakker, hvoraf nogle falder som sne
Geografisk har Jordan en række geografiske træk, startende fra Jordan Rift Valley i vest, der slutter ved ørkenplateauet i øst, med en række små bakker, der løber langs hele landet imellem.
Jordan er hjemsted for Det Døde Hav, som anses for at være det laveste punkt på jorden, der ligger – 408 meter under havets overflade. Det højeste punkt i Jordan er derimod Jebel Umm El Dami, som ligger 1854 meter over havets overflade.
Større byer i Jordan omfatter hovedstaden Amman i nordvest, Irbid og AL Zarqa, begge i nord. Karak og Aqaba i syd

PROGRAM

Fra 12.02.2023 til 19.02.2023
Dag 1. Afgang med Royal Jordanian Airlines fra København til Amman. Tjek ind på hotel.  Overnat i Amman
Dag 2. Amman – Guidet byrundtur- Citadel – Romersk Teater – Gerasa  – Morgenmad og aftensmad. Overnat i Amman –
Dag 3. Forlad Amman kørsel til Qasr al Karanah – Qasr Amra – Al-Azraq, Sidst på dagen retur til Amman – Morgenmad og aftensmad
Dag 4. Amman – Madaba – Nebo-bjergene – Petra Overnat i Petra – Morgenmad og aftensmad
Dag 5. Petra – Siq’en Gå rundt med guide – Videre til Wadi Rum. Overnat i Wadi Rum.   Morgenmad og aftensmad
Dag 6. Wadi Rum – Ophold i Camp i Wadi Rum, kørsel i Jeep i ørkenen. Sidst på dagen til Aqaba of Det Døde Hav. Overnat i Aqaba.
Dag 7.  Morgen ved det døde hav. Ved frokosttid kørsel  til Madaba.  Morgenmad og aftensmad. Overnat i Madaba.
Dag 8. Tilbage til Amman og flyve tilbage til København.

Dag 1
Afrejse fra København med Royal Jordanian Airlines. Flyet afgår ved 14 tiden. og der er ankomst til Jordans Hovedstad Amman ved 20 tiden. Tidsforskellen imellem Danmark og Jordan er +1 time.

Dag 2
Skøn morgen i Amman, Jordans dejlige hovedstad. Efter morgenmad, kører vi mod nord til Jerash, beliggende ved foden af ​​Gilead-bjerget, for at se de antikke bygninger fra Romertiden. Det er et af de største og velbevarede steder for romersk arkitektur uden for Italien, helt unik er den lange søjlegang, Oval Plaza Nymphaeum og Artemis-templet.
Vi bliver i området længe nok til man kan få mættet sig indtryk her.  Derefter kører vi tilbage til Amman for at se resterne af den romerske og islamiske periode, du kommer til at se citadellet, det romerske teater og Jordan Folklore Museum. Efter turen kører vi tilbage til dit hotel i Amman.

Dag 3
I dag kører vi ud af Amman.
Først på dagen skal vi besøge nogle spændende gamle forter beliggende i ørkenen øst for Amman.
Første stop er Qasr Kharana. Da Qasr Kharana ikke er bygget som et normalt slot, er der ingen beviser for, at det nogensinde har været brugt i nogen kampe. Der er en inskription i et rum på slottet, som indikerer, at det blev bygget i det 7. århundrede. Historikere mener, at slottet faktisk blev brugt som mødested af de umayyadiske kaliffer og beduinledere. Umayyaderne var det første islamiske dynasti, der daterede fra 661 til 750.
Efter opholdet her, kører vi videre til Qasr Amra, ca. 15 kilometer.
Qasr Amra blev bygget af Walid II på et tidspunkt mellem 723 og 743 e.Kr. Det menes, at han fik bygget komplekset, før han blev en umayyadisk kalif i 743 e.Kr. Hans regeringstid sluttede året efter i 744 e.Kr., da han blev myrdet.
I modsætning til flere af de andre ørkenslotte var Qasr Amra i det væsentlige en del af en større fæstningslignende struktur, men intet af fæstningen er tilbage, udover dens fundamenter.
Qasr Amra selv tjente dog aldrig nogen form for militært formål. I stedet blev det bygget til at tjene som et kongeligt tilflugtssted.
Efter at være blevet forladt, var resterne af Qasr næsten glemt, indtil det blev genopdaget i 1898.  Nogle af malerierne og kalkmalerierne blev senere gjort berømte af en østrigsk kunstner, og i 1970 gik et hold spanske arkæologer i gang med at restaurere freskerne.
Sidste ørken fort I dagens program er Qasr Azraq, en køretur på 30 km. En bemærkelsesværdig korsridderborg, Qsar al-Azraq blev faktisk bygget af romerne i det 3. århundrede e.Kr. På grund af sin beliggenhed langs Wadi Sirhan handelsruten og tæt på en stor sø af vand, var den i en bekvem position for det romerske militær.
Qasr Azraq har en lang og rig historie. Først boede nabatæere i området, så ankom romerne og byggede en struktur, der tjente som grundlag for yderligere udvikling af byzantinske og umayyadiske. I det 13. århundrede gennemgik strukturen en stor udvikling og blev omdesignet til en nuværende form.
Osmanniske tyrkere stationerede en garnison der tre århundreder senere, og i 1917 blev den berømte T.E. Lawrence lavede et hovedkvarter her under det arabiske oprør.
Efter besøgene til de 3 historiske ørken forter, køres tilbage til Amman, hvor vi overnatter igen.

Dag 4
Vi forlader Amman for at køre mod syd til Petra.
Førets kører vi 35 km til byen Madaba,.
Madaba er en gammel by, måske mere end 3000 år gammel, den nævnes i mange historiske skrifter. Byen spiller en betydningsfuld rolle i perioden omkring år 0 i vores tidsregning. En af de spændende seværdigheder i byen er Skt. George Kirken. Inde i kirken, på gulvet, kan man beundre en stor byzantinsk mosaik, som til dato er det ældste kort over Palæstina, men det viser også andre steder som Jerusalem, Gaza, Det Døde Hav eller Nildeltaet.
Man mener at det er lavet ca. i år 600 e.kr. Kortet er delt op i flere dele.
Inden vi kører ud af Madaba besøger vi Madaba Archeological Park I.
Her finder man utrolig flotte mosaikker fra det 1. århundrede, som er den ældste mosaik fundet i Jordan, relikvier af romersk tilstedeværelse såsom søjler og Jomfru Maria-kirken,
På et område kan man se et afsnit af den gamle romerske hovedgade.
På vej mod Petra, næsten lige udenfor Madaba stopper vi ved Mount Nebo.
Mount Nebo er et helligt bjerg i Jordan, der står næsten 1.000 meter højt. Foden af ​​bjerget kan nås inden for 15 minutter i bil fra centrum af Madaba. Fra toppen af ​​bjerget kan man se Det Døde Hav, Betlehem og endda Jerusalem på en klar dag.
Vi kører videre mod Petra herefter.
Køretiden til Petra er ca. 3 timer.
Midt på eftermiddagen – velkommen til den rosenrøde by på den 4. dag af din Jordan-rejse. Jordans største attraktion.

Dag 5
Hotellet ligger ca. 20 minutters gåtur fra indgangen til begyndelsen af Al-Siq kløften.
Besøgscentret ligger ca. 700 meter fra Al-Siq-indgangen,
Selve kløften er en imponerende 1200 meter lang slugt af et kalejdoskop af farver, som tårner sig mere end 80 meter over dig, og det vil føre en til dette vidunderlige skatkammer.
Man bliver du øjeblikkeligt overvældet af skønheden i Petra, valgt som et af de nye verdens vidundere, stedet taler for sig selv.
Vi tilbringer dagen med guide i Petra området.
Om eftermiddagen kører vi fra Petra til Wadi Rum.
I Wadi Rum overnatter vi i Wadi Rum Sun City Camp, luksus telte med alle fornødenheder.

Dag 6
Dette skal man ikke gå glip af – Wadi Rum ser sjældent så smuk ud, som det gør tidligt om morgenen. Vågn tidligt op for at nyde en magisk solopgang, og når der først er spist morgenmad, er det tid til at tage på ørkensafari. Vi Hopper op i en af ​​jeeperne og begynder at køre rundt i de nysgerrige landskaber, forbi Lawrence Spring – et klippelandskab kontrasteret af en ferskvandskilde med panoramaudsigt over dalen. Du vil også stoppe ved Lawrence House, angiveligt huset, hvor Lawrence of Arabia boede og opbevarede sit udstyr. Fortsæt til en af ​​de største klitter i Wadi Rum og tjek nogle af de berømte klippebroer. Ørkenerne omkring Wadi Rum har fået en ægte overjordisk følelse, og mange Hollywood-blockbusters er blevet skudt i og omkring, hvor du vil turnere i dag. Efter 2 timers hekstisk kørsel i ørkenen vender vi tilbage til lejren.
Sidst på eftermiddagen forlades Wadi Rum, og der køres til det Døde hav. Overnat i Aqaba.

Dag 7
Formiddagen er til egne fornøjelser ved Det Døde Hav. Hotellet ligger på bredden af Det Døde Hav, og det er næsten et must at prøve en svømmetur i det salte vand.
Over frokost, tjekker vi ud og kører nordpå mod Madaba.
Vi stopper undervejs og ser på de smukke steder vi passerer.
Sidst på dagen ankomst til Madaba, og indlogering på hotellet.
Om aftenen kan man gå tur i de smukke gader i byen

Dag 8
Sidste dag på rejsen.
Vi står lidt tidligt op, da vores fly fra Amman går om formiddagen.
Lufthavnen i Amman ligger kun 22 km. Væk, så vi kan hurtigt komme til lufthavnen.
Afrejse med Royal Jordanian Airways til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

RejsedatoerPriser (pr. person ved deltagelse af.....)
AfrejseHjemrejseAntal Dage1 person2 personer3 personer *
12.02.202319.02.2023816.990,-13.990,-13.990,-

*Ved deltagelse af et ulige antal personer, er der 2 muligheder. Man kan vælge et dobbeltværelse og et enkeltværelse, (man betaler for begge værelser), eller man vælger et større værelse med en opredning (prisen er angivet for denne løsning). En opredning vil ikke være en rigtig seng, men en foldbar seng der sættes op i værelset. Ønsker man et regulært 3 sengsværelse, med 3 rigtige senge, tag venligst kontakt til os. 

INDEHOLDT I REJSEN

 • Flyrejse imellem København og Amman t/r med Royal Jordanian Airlines i økonomiklasse
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse elle valgt enkeltværelse med morgenmad.
 • Transfers fra lufthavn til hotel t/r.
 • Rundrejse med guide som nævnt i programmet
 • Entre til seværdigheder der er med i programmet
 • Assistance fra engelsktalende kinesisk guide under opholdet
 • Fortæring: 6 x morgenmad, 6 x Middag
 • Kendte skatter og afgifter betalt

IKKE INDEHOLDT I REJSEN

 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Forbrug af service på hoteller – såsom internet hvis afgift, telefoni, minibar, porters, vask af tøj mm.
 • Måltider udover nævnt under inkluderet
 • Frokoster
 • Drikkevarer
 • Evt. Kamelridning i Petra
 • Enkeltværelse – indbefatter et tillæg
 • Egne arrangementer
 • Overvægt af bagage ved flyrejser – i henhold til luftfartsselskabers

HOTELLER

Rejsen benytter som minimum hoteller af 4 stjernet kategori. Se beskrivelsen af alle overnatninger.

GODT AT VIDE INDEN MAN REJSER TIL JORDAN
Tidsforskel
Tidsforskellen er +2 timer om sommeren +1 time om vinteren

Valuta
Valutaen i Jordan hedder Dinarer (JOD). Man kan ikke købe Dinarer i Danmark, så medbring gerne USD eller Euro.
Man kan bruge Internationale kreditkort på hoteller og restauranter, samt i en del forretninger. Ved ophold uden for storbyer, er det en god ide at medbringe lokalvaluta, som man kan hæve i ATM maskiner eller i banker i Jordan.

Elektricitet og stik.
I jordan er spændingen 220 volt som i Danmark. Man kan bruge stik med 2 runde ben mange steder. Der kan være variationer, så man kan med succes medbringe en adapter.

Drikkevand.
Køb vand på en flaske. Drik ikke vand fra vandhanen.

Toiletter.
Toiletter udenfor storbyer kan være primitive, og det er en god ide at medbringe servietter eller toiletpapir. Man kan komme ud for toileter hvor man skal sidde på hug. Hygiegneservietter og alkogel, er også en god ide at medbringe til at vaske hænder efter toiletbesøg.

Påklædning
Man kan gå afslapet påklædt i Jordan. Man ser dog ikke mange jordanere gå i korte bukser. Ved besøg i helligdomme, vær opmærksom på at man skal dække sig lidt til, ikke bare skuldre o.l.
Man tage skoene af ved Moskeer o.l.
I ørkenen skal man være opmærksom på at solen er meget stærk, og man bør dække sig lidt til for solen.

Telefoni og Internet.
Med et dansk mobilabonnement, er det dyrt at telefonere i Jordan. Undersøg med din teleudbyder, hvilke regler dit abonnement har med hensyn til Jordan.
Hoteller har internet, nogle hoteller tager betaling for brug af deres Wifi.
Ellers findes der internetcafeer, hvor man kan koble sig på et net mod betaling.
Lanekoden for Jordan er +962.

Drikkepenge.
Drikkepenge er et personligt valg.
Guider og chauffører forventer at de modtager drikkepenge. Her kan nogle få USD pr. dag være OK.
På retauranter, kan man lægge omkring 10 % til regningen, eller efterlade nogle mønter på bordet.

Komfort
Komforten i Jordan er ikke så høj som i Danmark, hvis man ser bort fra Internationale hoteller.
Her vil standarden være den samme.

Sprog
Sproget i Jordan er Arabisk. Det er obligatorisk i skolen at man også lærer engelsk. Derfor kan mange tale engelsk, som man så må klare sig med, hvis man ikke taler arabisk.

Vaccinationer
Inden afrejse til Jordan anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Ved længere ophold bør man også vaccineres med Hepatitis B, Tyfus og Hundegalskab.

Alkohol
På grund af de mange kristne i Jordan, der er det tilladt at købe og drikke alkohol i landet. Der findes alkoholbutikker mange steder og et stort udvalg af barer. Desuden så produceres der vin i Jordan og brygges øl

HVORDAN ER VEJRET I JORDAN (Amman)
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L13/416/618/823/1128/1531/1933/2133/2131/1927/1520/1015/6
Nedbør mm60653573000072545
Nedbør dage11118420000258
HVORDAN ER VEJRET I JORDAN (Syd ved Det Døde Hav)
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L21/1023/1127/1431/1836/2239/2540/2740/2737/2533/2127/1623/11
Nedbør mm443210000325
Nedbør dage212110000112

OM MADEN I JORDAN

Det jordanske køkken er en rig og lokkende blanding af tjerkassisk, palæstinensisk, nordafrikansk, persisk og middelhavsinspireret med tyrkisk indflydelse. Mange retter, du vil støde på, er dem, der er typiske for det arabiske køkken, og som du måske har stødt på før: falafel, hummus, kebab, fyldte vindrueblade og en bred vifte af salater. Det jordanske køkken er meget fra jord til bord, og der er en rig historie af vegetariske og veganske retter. For dem, der er vegetarer eller veganere, vil du helt sikkert kunne finde et godt udvalg af mad. Hvis du har allergi, anbefaler vi, at du holder dig fra streetfood.
Morgenmaden byder typisk på hummus, falafel og favabønnedip kaldet foul.
Kaak-sandwich: En favorit blandt mange ammanier er kaak-sandwichen, som Select.jo består af en mere sesam rulle fyldt med ristede æg, ost, salat og det eponyme og fænomenale krydderi zata’ar (en blanding af timian, ristet sesam og sumac)
Manakeesh: Den mellemøstlige pizza. Et stort udvalg af toppings fra kød, Select.jo til vegetarisk og vegansk er tilgængelige, men normalt uden tomatsauce. Dette er en populær morgenmadsmad, som alligevel kan nydes på alle tidspunkter af dagen. Vi anbefaler at vente på de friske i stedet for at købe de færdiglavede.

Mansaf: Uden tvivl Jordans nummer et ret. Det er en mad, Select.jo reserveret til særlige lejligheder: bryllupper, kampagner, en ny baby og begravelser, for blot at nævne nogle få. Dette består traditionelt af lam (og nogle gange kylling) langsomt kogt i en fermenteret yoghurtsauce lavet af jameed. Jameed kommer fra tørret gede- eller fåremælk, og smagen er fænomenal. Det er salt, rigt og har det umami-punch. Kødet serveres med masser af ris på toppen af ​​en seng af tyndt brød kaldet shrak toppet med pinjekerner og mandelskiver, og vigtigst af alt, en skål med den guddommelige yoghurtsauce.

Knafeh: En umami, osteagtig og sød dessert. Serveret rygende varm består den af ​​Select.jo strimlet wienerbrød ved navn kataifi, lækkert trævlet ost fra Nablus i Palæstina og sød sukkersirup. Denne berømte og unikke ret daterer sig mindst fem århundreder tilbage, med nogle rapporter, der går meget længere tilbage. Gå ikke glip af det!

Baklawa:
Lag af filodej fyldes med hakkede nødder, normalt pistacie eller valnød, og sødes derefter med sirup. Der er et stort udvalg af former og varianter at vælge imellem. Denne dessert går århundreder tilbage, selvom dens oprindelse er bestridt. Du kan købe det stykkevis eller tage en kasse (eller tre) med hjem. De er gode gaver

Musakhan: Betragtes som en palæstinensisk basisvare og nationalretten. Select.jo er skabt til at fejre olivenhøsten, Musakhan byder på kylling stegt til perfektion på en bund af taboon fladbrød, der er bagt i en lerovn, og himmelsk duftende karamelliserede løg krydret med sumak, allehånde og safran. Der er skabt en moderne version, hvor tyndt shrakbrød (det der bruges i shawerma) er fyldt med kylling og karamelliserede løg. Et must at prøve!

Shawerma: Kylling eller lam er spidsstegt og fyldt i pitabrød eller tykt shrakbrød, ledsaget af enten hvidløgsaioli til kylling eller en tahincitrondressing til lam.

Mujadara: Denne fantastiske veganske ret er enkel, men alligevel lækker. Lavet af ris og brune linser kogt sammen, den serveres med sprøde stegte løg og en salat