JORDAN 8 Dage

OM REJSEN

Afrejse d. 12.februar 2023 (uge 7)
Flyvning med Royal Jordanian direkte til Amman og Retur
Rundrejse 8 dage i Jordan  til Amman og de spændende seværdigheder bl.a. fra Romerriget.
Videre til Madab via  Qasr al Karanah  og  Al-Azraq. 2 Dages ophold ved Petra.
Bo i luksustelt ved Wadi Rum og oplev de fantastiske scenarier i ørkenen.
Til Det Røde Hav,. Retur til Amman via Wadi Araba, og hjemrejse fra Amman
Luksushoteller, fantastiske oplevelser og enestående service
Dansk Rejseleder – Max 15 deltagere

OM PETRA

Byen Petra, hovedstaden for de nabatæiske arabere, er en af ​​de mest berømte arkæologiske steder i verden, den ligger 240 km syd for hovedstaden Amman og 120 km nord for byen Aqaba ved Rødehavet (se kortet), Verdensvidunderet Petra er uden tvivl Jordans mest værdifulde skat og største turistattraktion, og det besøges af turister fra hele verden.
Det vides ikke præcist hvornår Petra blev bygget, men byen begyndte at blomstre som hovedstad i det nabatæiske imperium fra det 1. århundrede f.Kr., som blev rigt gennem handel med røgelse, myrra og krydderier.
Petra blev senere annekteret til Romerriget og fortsatte med at trives, indtil et stort jordskælv i 363 e.Kr. ødelagde meget af byen i det 4. århundrede e.Kr.
Jordskælvet kombineret med ændringer i handelsruter førte til sidst til byens undergang, som i sidste ende blev forladt.
Ved midten af ​​det 7. århundrede ser Petra ud til at have været stort set øde, og det var derefter tabt til alle undtagen lokale beduiner fra området.
I 1812 tog en schweizisk opdagelsesrejsende ved navn Johannes Burckhardt ud for at ’genopdage’ Petra; han klædte sig ud som en araber og overbeviste sin beduinguide om at tage ham med til den tabte by. Efter dette blev Petra mere og mere kendt i Vesten som en fascinerende og smuk oldtidsby, og den begyndte at tiltrække besøgende og gør det fortsat i dag

OM JORDAN

Jordan er et land gennemsyret af historie. Det har været hjemsted for nogle af menneskehedens tidligste bosættelser og landsbyer, og relikvier fra mange af verdens store civilisationer kan stadig ses i dag.
Som korsvejen i Mellemøsten har landene Jordan og Palæstina fungeret som en strategisk forbindelse, der forbinder Asien, Afrika og Europa. Siden civilisationens begyndelse har Jordans geografi således givet det en vigtig rolle at spille som en kanal for handel og kommunikation, der forbinder øst og vest, nord og syd. Jordan fortsætter med at spille denne rolle i dag.
Klimaet i Jordan er kendetegnet ved varme, tørre somre og milde, våde vintre, med årlige gennemsnitstemperaturer fra 12 til 25 C og sommertemperaturer, der når de 40 C i ørkenområderne. Nedbørsgennemsnit varierer fra 50 mm årligt i ørkenen til 800 mm i de nordlige bakker, hvoraf nogle falder som sne
Geografisk har Jordan en række geografiske træk, startende fra Jordan Rift Valley i vest, der slutter ved ørkenplateauet i øst, med en række små bakker, der løber langs hele landet imellem.
Jordan er hjemsted for Det Døde Hav, som anses for at være det laveste punkt på jorden, der ligger – 408 meter under havets overflade. Det højeste punkt i Jordan er derimod Jebel Umm El Dami, som ligger 1854 meter over havets overflade.
Større byer i Jordan omfatter hovedstaden Amman i nordvest, Irbid og AL Zarqa, begge i nord. Karak og Aqaba i syd

PROGRAM

Fra 12.02.2023 til 19.02.2023
Dag 1. Afgang med Royal Jordanian Airlines fra København til Amman. Tjek ind på hotel.  Overnat i Amman
Dag 2. Amman – Guidet byrundtur- Citadel – Romersk Teater – Gerasa  – Morgenmad og aftensmad. Overnat i Amman –
Dag 3. Forlad Amman kørsel til Qasr al Karanah – Qasr Amra – Al-Azraq, Sidst på dagen retur til Amman – Morgenmad og aftensmad
Dag 4. Amman – Madaba – Nebo-bjergene – Petra Overnat i Petra – Morgenmad og aftensmad
Dag 5. Petra – Siq’en Gå rundt med guide – Videre til Wadi Rum. Overnat i Wadi Rum.   Morgenmad og aftensmad
Dag 6. Wadi Rum – Ophold i Camp i Wadi Rum, kørsel i Jeep i ørkenen. Sidst på dagen kørsel til Dana Natural Reserve, hvor der overnattes..
Dag 7.  Om Morgenen tur på 2-3 timer igennem Dana Natural Reserve. Herefter check ud, og transport til Det Døde Hav hvor man overnatter.
Dag 8. Tilbage til Amman og flyve tilbage til København.

Dag 1
Afrejse fra København med Royal Jordanian Airlines. Flyet afgår ved 14 tiden. og der er ankomst til Jordans Hovedstad Amman ved 20 tiden. Tidsforskellen imellem Danmark og Jordan er +1 time.

Dag 2
Skøn morgen i Amman, Jordans dejlige hovedstad. Efter morgenmad, kører vi mod nord til Jerash, beliggende ved foden af ​​Gilead-bjerget, for at se de antikke bygninger fra Romertiden. Det er et af de største og velbevarede steder for romersk arkitektur uden for Italien, helt unik er den lange søjlegang, Oval Plaza Nymphaeum og Artemis-templet.
Vi bliver i området længe nok til man kan få mættet sig indtryk her.  Derefter kører vi tilbage til Amman for at se resterne af den romerske og islamiske periode, du kommer til at se citadellet, det romerske teater og Jordan Folklore Museum. Efter turen kører vi tilbage til dit hotel i Amman.

Dag 3
I dag kører vi ud af Amman.
Først på dagen skal vi besøge nogle spændende gamle forter beliggende i ørkenen øst for Amman.
Første stop er Qasr Kharana. Da Qasr Kharana ikke er bygget som et normalt slot, er der ingen beviser for, at det nogensinde har været brugt i nogen kampe. Der er en inskription i et rum på slottet, som indikerer, at det blev bygget i det 7. århundrede. Historikere mener, at slottet faktisk blev brugt som mødested af de umayyadiske kaliffer og beduinledere. Umayyaderne var det første islamiske dynasti, der daterede fra 661 til 750.
Efter opholdet her, kører vi videre til Qasr Amra, ca. 15 kilometer.
Qasr Amra blev bygget af Walid II på et tidspunkt mellem 723 og 743 e.Kr. Det menes, at han fik bygget komplekset, før han blev en umayyadisk kalif i 743 e.Kr. Hans regeringstid sluttede året efter i 744 e.Kr., da han blev myrdet.
I modsætning til flere af de andre ørkenslotte var Qasr Amra i det væsentlige en del af en større fæstningslignende struktur, men intet af fæstningen er tilbage, udover dens fundamenter.
Qasr Amra selv tjente dog aldrig nogen form for militært formål. I stedet blev det bygget til at tjene som et kongeligt tilflugtssted.
Efter at være blevet forladt, var resterne af Qasr næsten glemt, indtil det blev genopdaget i 1898.  Nogle af malerierne og kalkmalerierne blev senere gjort berømte af en østrigsk kunstner, og i 1970 gik et hold spanske arkæologer i gang med at restaurere freskerne.
Sidste ørken fort I dagens program er Qasr Azraq, en køretur på 30 km. En bemærkelsesværdig korsridderborg, Qsar al-Azraq blev faktisk bygget af romerne i det 3. århundrede e.Kr. På grund af sin beliggenhed langs Wadi Sirhan handelsruten og tæt på en stor sø af vand, var den i en bekvem position for det romerske militær.
Qasr Azraq har en lang og rig historie. Først boede nabatæere i området, så ankom romerne og byggede en struktur, der tjente som grundlag for yderligere udvikling af byzantinske og umayyadiske. I det 13. århundrede gennemgik strukturen en stor udvikling og blev omdesignet til en nuværende form.
Osmanniske tyrkere stationerede en garnison der tre århundreder senere, og i 1917 blev den berømte T.E. Lawrence lavede et hovedkvarter her under det arabiske oprør.
Efter besøgene til de 3 historiske ørken forter, køres tilbage til Amman, hvor vi overnatter igen.

Dag 4
Vi forlader Amman for at køre mod syd til Petra.
Førets kører vi 35 km til byen Madaba,.
Madaba er en gammel by, måske mere end 3000 år gammel, den nævnes i mange historiske skrifter. Byen spiller en betydningsfuld rolle i perioden omkring år 0 i vores tidsregning. En af de spændende seværdigheder i byen er Skt. George Kirken. Inde i kirken, på gulvet, kan man beundre en stor byzantinsk mosaik, som til dato er det ældste kort over Palæstina, men det viser også andre steder som Jerusalem, Gaza, Det Døde Hav eller Nildeltaet.
Man mener at det er lavet ca. i år 600 e.kr. Kortet er delt op i flere dele.
Inden vi kører ud af Madaba besøger vi Madaba Archeological Park I.
Her finder man utrolig flotte mosaikker fra det 1. århundrede, som er den ældste mosaik fundet i Jordan, relikvier af romersk tilstedeværelse såsom søjler og Jomfru Maria-kirken,
På et område kan man se et afsnit af den gamle romerske hovedgade.
På vej mod Petra, næsten lige udenfor Madaba stopper vi ved Mount Nebo.
Mount Nebo er et helligt bjerg i Jordan, der står næsten 1.000 meter højt. Foden af ​​bjerget kan nås inden for 15 minutter i bil fra centrum af Madaba. Fra toppen af ​​bjerget kan man se Det Døde Hav, Betlehem og endda Jerusalem på en klar dag.
Vi kører videre mod Petra herefter.
Køretiden til Petra er ca. 3 timer.
Midt på eftermiddagen – velkommen til den rosenrøde by på den 4. dag af din Jordan-rejse. Jordans største attraktion.

Dag 5
Hotellet ligger ca. 20 minutters gåtur fra indgangen til begyndelsen af Al-Siq kløften.
Besøgscentret ligger ca. 700 meter fra Al-Siq-indgangen,
Selve kløften er en imponerende 1200 meter lang slugt af et kalejdoskop af farver, som tårner sig mere end 80 meter over dig, og det vil føre en til dette vidunderlige skatkammer.
Man bliver du øjeblikkeligt overvældet af skønheden i Petra, valgt som et af de nye verdens vidundere, stedet taler for sig selv.
Vi tilbringer dagen med guide i Petra området.
Om eftermiddagen kører vi fra Petra til Wadi Rum.
I Wadi Rum overnatter vi i Wadi Rum Sun City Camp, luksus telte med alle fornødenheder.

Dag 6
Dette skal man ikke gå glip af – Wadi Rum ser sjældent så smuk ud, som det gør tidligt om morgenen. Vågn tidligt op for at nyde en magisk solopgang, og når der først er spist morgenmad, er det tid til at tage på ørkensafari. Vi Hopper op i en af ​​jeeperne og begynder at køre rundt i de nysgerrige landskaber, forbi Lawrence Spring – et klippelandskab kontrasteret af en ferskvandskilde med panoramaudsigt over dalen. Du vil også stoppe ved Lawrence House, angiveligt huset, hvor Lawrence of Arabia boede og opbevarede sit udstyr. Fortsæt til en af ​​de største klitter i Wadi Rum og tjek nogle af de berømte klippebroer. Ørkenerne omkring Wadi Rum har fået en ægte overjordisk følelse, og mange Hollywood-blockbusters er blevet skudt i og omkring, hvor du vil turnere i dag. Efter 2 timers hekstisk kørsel i ørkenen vender vi tilbage til lejren.
Sidst på eftermiddagen forlades Wadi Rum, og der køres til Dana Natura Reserve. 

Dag 7
Om Morgenen er der en 2 – 3 timers tur igennem det specielle landskab i Dana Natural Reserve. Det ene flotte landskab efter det andet afløser hinanden. Tilbage til hotellet, check ud og transport til Det Døde Hav, hvor vi skal overnatte sidste nat i Jordan.

Dag 8
Sidste dag på rejsen.
Vi står lidt tidligt op, da vores fly fra Amman går om formiddagen.
Lufthavnen i Amman ligger kun 50 km. Væk, så vi kan hurtigt komme til lufthavnen.
Afrejse med Royal Jordanian Airways til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

RejsedatoerPriser (pr. person ved deltagelse af.....)
AfrejseHjemrejseAntal Dage1 person2 personer3 personer *
16.04.202323.04.2023816.990,-13.990,-13.990,-
17.09.202324.09.2023816.990,-13.990,-13.990,-

*Ved deltagelse af et ulige antal personer, er der 2 muligheder. Man kan vælge et dobbeltværelse og et enkeltværelse, (man betaler for begge værelser), eller man vælger et større værelse med en opredning (prisen er angivet for denne løsning). En opredning vil ikke være en rigtig seng, men en foldbar seng der sættes op i værelset. Ønsker man et regulært 3 sengsværelse, med 3 rigtige senge, tag venligst kontakt til os. 

INDEHOLDT I REJSEN

 • Flyrejse imellem København og Amman t/r med Royal Jordanian Airlines i økonomiklasse
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse elle valgt enkeltværelse med morgenmad.
 • Transfers fra lufthavn til hotel t/r.
 • Rundrejse med guide som nævnt i programmet
 • Entre til seværdigheder der er med i programmet
 • Assistance fra engelsktalende kinesisk guide under opholdet
 • Fortæring: 6 x morgenmad, 6 x Middag
 • Kendte skatter og afgifter betalt

IKKE INDEHOLDT I REJSEN

 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Forbrug af service på hoteller – såsom internet hvis afgift, telefoni, minibar, porters, vask af tøj mm.
 • Måltider udover nævnt under inkluderet
 • Frokoster
 • Drikkevarer
 • Evt. Kamelridning i Petra
 • Enkeltværelse – indbefatter et tillæg
 • Egne arrangementer
 • Overvægt af bagage ved flyrejser – i henhold til luftfartsselskabers

HOTELLER

Rejsen benytter som minimum hoteller af 4 stjernet kategori. Se beskrivelsen af alle overnatninger.

GODT AT VIDE INDEN MAN REJSER TIL JORDAN
Tidsforskel
Tidsforskellen er +2 timer om sommeren +1 time om vinteren

Valuta
Valutaen i Jordan hedder Dinarer (JOD). Man kan ikke købe Dinarer i Danmark, så medbring gerne USD eller Euro.
Man kan bruge Internationale kreditkort på hoteller og restauranter, samt i en del forretninger. Ved ophold uden for storbyer, er det en god ide at medbringe lokalvaluta, som man kan hæve i ATM maskiner eller i banker i Jordan.

Elektricitet og stik.
I jordan er spændingen 220 volt som i Danmark. Man kan bruge stik med 2 runde ben mange steder. Der kan være variationer, så man kan med succes medbringe en adapter.

Drikkevand.
Køb vand på en flaske. Drik ikke vand fra vandhanen.

Toiletter.
Toiletter udenfor storbyer kan være primitive, og det er en god ide at medbringe servietter eller toiletpapir. Man kan komme ud for toileter hvor man skal sidde på hug. Hygiegneservietter og alkogel, er også en god ide at medbringe til at vaske hænder efter toiletbesøg.

Påklædning
Man kan gå afslapet påklædt i Jordan. Man ser dog ikke mange jordanere gå i korte bukser. Ved besøg i helligdomme, vær opmærksom på at man skal dække sig lidt til, ikke bare skuldre o.l.
Man tage skoene af ved Moskeer o.l.
I ørkenen skal man være opmærksom på at solen er meget stærk, og man bør dække sig lidt til for solen.

Telefoni og Internet.
Med et dansk mobilabonnement, er det dyrt at telefonere i Jordan. Undersøg med din teleudbyder, hvilke regler dit abonnement har med hensyn til Jordan.
Hoteller har internet, nogle hoteller tager betaling for brug af deres Wifi.
Ellers findes der internetcafeer, hvor man kan koble sig på et net mod betaling.
Lanekoden for Jordan er +962.

Drikkepenge.
Drikkepenge er et personligt valg.
Guider og chauffører forventer at de modtager drikkepenge. Her kan nogle få USD pr. dag være OK.
På retauranter, kan man lægge omkring 10 % til regningen, eller efterlade nogle mønter på bordet.

Komfort
Komforten i Jordan er ikke så høj som i Danmark, hvis man ser bort fra Internationale hoteller.
Her vil standarden være den samme.

Sprog
Sproget i Jordan er Arabisk. Det er obligatorisk i skolen at man også lærer engelsk. Derfor kan mange tale engelsk, som man så må klare sig med, hvis man ikke taler arabisk.

Vaccinationer
Inden afrejse til Jordan anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Ved længere ophold bør man også vaccineres med Hepatitis B, Tyfus og Hundegalskab.

Alkohol
På grund af de mange kristne i Jordan, der er det tilladt at købe og drikke alkohol i landet. Der findes alkoholbutikker mange steder og et stort udvalg af barer. Desuden så produceres der vin i Jordan og brygges øl

HVORDAN ER VEJRET I JORDAN (Amman)
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L13/416/618/823/1128/1531/1933/2133/2131/1927/1520/1015/6
Nedbør mm60653573000072545
Nedbør dage11118420000258
HVORDAN ER VEJRET I JORDAN ved Det Døde Hav
grader celciusJan.Feb.Mar.Apr.Maj.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temp. H/L21/1023/1127/1431/1836/2239/2540/2740/2737/2533/2127/1623/11
Nedbør mm443210000325
Nedbør dage212110000112

DANA NATURAL RESERVE

Dana Nature Reserve er det største reservat i Jordan, der strækker sig over 320 kvadratkilometer. Dette spektakulære nationale reservat er hjemsted for musvåger, ørne og en bred vifte af jordanske dyreliv, som gør det ideelt for spirende fotografer og fuglekiggere.

Reservatet er godt forbundet med populære byer og byer i Jordan, hvor besøgende kan arrangere udflugter og aktiviteter. Vandrestierne her byder på betagende natur og fører forbi charmerende lokale landsbyer. Reservatet byder også på en række unikke oplevelser, herunder camping under Mælkevejen i et traditionelt beduintelt – perfekt til romantiske udflugter.

Dana Nature Reserve er placeret på tværs af en række wadis og bjerge, som fører fra bjergene i Great Rift Valley ned til den store ørken Wadi Araba, lige nord for Petra. Reservatet begynder ved landsbyen Dana, som er en historisk landbrugslandsby, der producerer sine egne frugter og oliven. Landsbyen ligger to en halv times kørsel fra byen Amman.

OM MADEN I JORDAN

Det jordanske køkken er en rig og lokkende blanding af tjerkassisk, palæstinensisk, nordafrikansk, persisk og middelhavsinspireret med tyrkisk indflydelse. Mange retter, du vil støde på, er dem, der er typiske for det arabiske køkken, og som du måske har stødt på før: falafel, hummus, kebab, fyldte vindrueblade og en bred vifte af salater. Det jordanske køkken er meget fra jord til bord, og der er en rig historie af vegetariske og veganske retter. For dem, der er vegetarer eller veganere, vil du helt sikkert kunne finde et godt udvalg af mad. Hvis du har allergi, anbefaler vi, at du holder dig fra streetfood.
Morgenmaden byder typisk på hummus, falafel og favabønnedip kaldet foul.
Kaak-sandwich: En favorit blandt mange ammanier er kaak-sandwichen, som Select.jo består af en mere sesam rulle fyldt med ristede æg, ost, salat og det eponyme og fænomenale krydderi zata’ar (en blanding af timian, ristet sesam og sumac)
Manakeesh: Den mellemøstlige pizza. Et stort udvalg af toppings fra kød, Select.jo til vegetarisk og vegansk er tilgængelige, men normalt uden tomatsauce. Dette er en populær morgenmadsmad, som alligevel kan nydes på alle tidspunkter af dagen. Vi anbefaler at vente på de friske i stedet for at købe de færdiglavede.

Mansaf: Uden tvivl Jordans nummer et ret. Det er en mad, Select.jo reserveret til særlige lejligheder: bryllupper, kampagner, en ny baby og begravelser, for blot at nævne nogle få. Dette består traditionelt af lam (og nogle gange kylling) langsomt kogt i en fermenteret yoghurtsauce lavet af jameed. Jameed kommer fra tørret gede- eller fåremælk, og smagen er fænomenal. Det er salt, rigt og har det umami-punch. Kødet serveres med masser af ris på toppen af ​​en seng af tyndt brød kaldet shrak toppet med pinjekerner og mandelskiver, og vigtigst af alt, en skål med den guddommelige yoghurtsauce.

Knafeh: En umami, osteagtig og sød dessert. Serveret rygende varm består den af ​​Select.jo strimlet wienerbrød ved navn kataifi, lækkert trævlet ost fra Nablus i Palæstina og sød sukkersirup. Denne berømte og unikke ret daterer sig mindst fem århundreder tilbage, med nogle rapporter, der går meget længere tilbage. Gå ikke glip af det!

Baklawa:
Lag af filodej fyldes med hakkede nødder, normalt pistacie eller valnød, og sødes derefter med sirup. Der er et stort udvalg af former og varianter at vælge imellem. Denne dessert går århundreder tilbage, selvom dens oprindelse er bestridt. Du kan købe det stykkevis eller tage en kasse (eller tre) med hjem. De er gode gaver

Musakhan: Betragtes som en palæstinensisk basisvare og nationalretten. Select.jo er skabt til at fejre olivenhøsten, Musakhan byder på kylling stegt til perfektion på en bund af taboon fladbrød, der er bagt i en lerovn, og himmelsk duftende karamelliserede løg krydret med sumak, allehånde og safran. Der er skabt en moderne version, hvor tyndt shrakbrød (det der bruges i shawerma) er fyldt med kylling og karamelliserede løg. Et must at prøve!

Shawerma: Kylling eller lam er spidsstegt og fyldt i pitabrød eller tykt shrakbrød, ledsaget af enten hvidløgsaioli til kylling eller en tahincitrondressing til lam.

Mujadara: Denne fantastiske veganske ret er enkel, men alligevel lækker. Lavet af ris og brune linser kogt sammen, den serveres med sprøde stegte løg og en salat

Bestil rejse Jordan 8 dage

Rejsen er først bestilt når du har afgivet accept samt modtaget en bekræftelse fra Sinex Rejser

Indtast navne oplysninger

Af hensyn til flybilletter er det vigtigt at navnet opgives ligesom det står i ens pas


Indtast navne på øvrige rejsende

Indenrigstilslutning

Ønskes tilslutning fra an0den lufthavn and København
Ved afrejse fra en provinslufthavn vil der blive fremsendt et tilbud på tilslutning

Forsikringer

Sinex Rejser samarbejder med Gouda Forsikringselskab og kan tilbyde følgende forsikringer

Flowers in Chania Flowers in Chania
Flowers in Chania Flowers in Chania

Udflugter i Beijing

Beijing Udflugt A

frokost inkluderet

Highlights

Den Himmelske Freds Plads
Den Forbudte By   
Hutonger og kørsel i Rickshaw 
Besøg en lokal kinesisk familie 
Traditionel kinesisk medicin

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.440,-950,-850,-710,-620-

Udflugt A, Turen går først til verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, som ligger i centrum af Beijing.

Pladsen blev til, da man i 1959 på 10-årsdagen for oprettelsen af Den kinesiske Folkerepublik, opførte de nuværende bygninger, Folkets Store Hal (det kinesiske parlament) og Det Historiske Museum på hver side af pladsen.

Midt på pladsen i sit mausoleum ligger det balsamerede lig af Formand Mao til skue i en glaskiste, fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af den store befrier, manden der gjorde en ende på den store borgerkrig og grundlagde Den kinesiske Folkerepublik i 1949.

Fra Den Himmelske Freds Plads spadserer vi igennem Den Himmelske Freds Port med det store portræt af Mao Zedong til det store kejserpalads Den Forbudte By – et mesterværk i arkitektur – og bolig for 24 regenter i ca. 500 år.

Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af den kejserlige livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by.

Derefter tager vi på besøg i de specielle kinesiske Hutongèrne, som er smalle gader imellem 100 år gamle gårdhavehuse, der hver især huser flere generationer af samme familie. Husene i hutongerne er som regel bygget i et plan.  Det var i gamle dage ikke tilladt at bygge huse der var højere end muren omkring den forbudte by.

Vores måde at besøge hutongerne på vil foregå med rickshaw. Dette er meget populært og en morsom oplevelse. Vi sidder to og to på det lille sæde bagved vores cykelkusk, der må ase og mase for at få fart på cyklen. (Cykelkusken skal have 10 yuan i drikkepenge pr. person).

Vi får lejlighed til at besøge en af familierne i kvarteret, så kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag.

Navnet “Hutong” stammer fra det mongolske ord “hottog” der betyder brønd. Hutonger er opstået omkring de steder hvor det var muligt at få vand. Ordet “hottog” er i Beijing blevet ændret til “hutong” igennem tiderne.

Dagen inkluderer også et besøg på et traditionelt kinesisk medicincenter.

Traditionel kinesisk medicin udspringer af den årtusind gamle kinesiske filosofi, der opfatter verden som en helhed hvor alting skal være i balance.

I forbindelse med besøget tilbydes en gang fodmassage (for kun 30 yuan) til at lindre vores trætte fødder efter en lang dags gåtur. Traditionel kinesisk massage bygger på behandlings teknikker der er omkring 5000 år gamle.

Ifølge traditionen kan massage helbrede omkring 100 forskellige sygdomme hos voksne. De første beskrivelser af massage stammer fra taoistiske præster der praktiserede Qi Gong øvelser som er rettet imod styrkelse af livskraften og for at fremme blodcirkulationen i kroppen.

Den Himmelske Freds Plads i Beijing, med indgangen til den Forbudte By i baggrunden

Beijing Udflugt B

frokost inkluderet

Highlights

Sommerpaladset 
Perleproducent
Lamatemplet
Te ceremoni i te hus 

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt B1.440,-940,-866,-730,-632-

Udflugt B, Dagen starter med at der køres til til Sommerpaladset lidt uden for Beijing. Her kunne kejseren søge ly for sommerens hede inde i byen. Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.

Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860. Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år.

I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxeropstanden og genopført kort efter.

Vi besøger både Det politiske område, Beboelsesområdet, Teaterområdet samt det Religiøse område.

I Sommerperioden sejler vi en tur på Kunming søen og går ud af sydporten. Om vinteren kan vi ikke sejle på søen, og går derfor videre forbi Marmorbåden og ud af nordporten.

Herefter lægger vi vejen indenfor hos en Perleproducent. Vi får lidt at vide om hvordan man dyrker kulturperler, også kaldet ferskvandsperler. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløre deres funklende indhold. Perler og perlecreme kan købes billigt.

Der spises frokost i umiddelbar nærhed af perleproducenten.

Efter frokost tager vi til Lamatemplet (Yonghegong), nok det smukkeste tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet.

Oprindelig blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen. Men på grund af en særlig regel der sagde, at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet. Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Templet indeholder den største Buddha skåret ud af et stykke træ, en 18 m. høj Buddha skåret af sandeltræ. Buddhaen er optaget i Guiness Book of Records.

Dagen inkluderer til sidst et besøg i et tehus, Kina er et land der er kendt for sin te.

Her har man mulighed for at smage forskellige tesorter, samt mulighed for at købe sin favorit te. F. eks. Grøn te “Organic Longjing” kan føres mere end 1000 år tilbage, og flere kejsere har gennem tiderne været betaget af den helt specielle te fra Longjing. Helt klar i koppen, rund og blød i smagen.

En anden særlig type te hedder Wild Pu-Erh te der er den eneste type te, som bliver bedre med årene. Denne tetype er blevet investeringsobjekt i de senere år.

Videnskabelig forskning viser, at teen kan have en lang række helsebringende effekter. Den virker kolesterolnedsættende og indeholder antioxidanter.
Særligt den slankende egenskab fremhæves.

Wild Pu-Erh er håndplukket på Jing Mai Mountain, hvor mange af træerne over 1300 år gamle. De gamle træer med de seje blade giver en helt speciel Pu-Erh.

Sommerpaladset, udsigt fra Longevity Mountain (det religiøse område) over Kunming Søen

Beijing Udflugt C

frokost inkluderet

Highlights

Himlens Tempel
Silkecenter
Imperial College
Nanloguxiang Hutong 

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt C1.440,-926,-840,-654,-567-

Udflugt C, Tidligt på formiddagen skal vi på besøg i Himlens Tempel, det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing.

Templet, som er et enestående eksempel på Ming-dynastiets arkitektur, er bygget samtidig med Den Forbudte By, nemlig i begyndelsen af 1400-tallet.

I ensom majestæt troner denne perle af harmoni og skønhed mod Beijings himmel. Det var her kejserne kom ved vinter-solhverv, for at ofre til både deres forfædre og til himlen, for at bede om en god høst.

Også her spiller Yin og Yang-princippet ind. Det er nemlig en fundamental forudsætning for alle de religiøse ceremonier. Kun en balance mellem Yin og Yang kan skabe harmoni og dermed mulighed for velstand og livets fortsættelse.

Herefter besøger vi et silkecenter, hvor vi bl. a. ser, hvordan man fremstiller silketråd.

Desuden kan vi selv få lov til at være med til at lave en silkedyne. Har man lyst til at købe nogle af de lækre silkeprodukter til en favorabel pris, er dette ligeledes muligt. Der ydes garanti på de købte varer.

Herefter køres til Hutongområdet i den nordlige del af Beijing, hvor der spises frokost på en lækker gårdhaverestaurant.

Efter frokost går man til Guojizian, The Imperial Academy eller College.

Beijing Guozijian blev først etableret i 1306. Den fungerede som øverste administrative hovedkvarter for tilrettelæggelsen af ​​uddannelse og den højeste sæde for at lære i løbet af Yuan (1271-1368), Ming (1368-1644) og Qing (1644-1911) dynastier.

Flankeret af Temple of Confucius og Yonghe Lamatemplet, er Beijing Guozijian placeret ved 15 Guozijian Road (oprindeligt opkaldt Chengxian Road).

Imperial College, Guozijian tiltrak stor opmærksomhed fra staten, og blev bygget om mange gange. Efter to store reparationer i Ming dynastiet, og opførelsen af ​​Biyong Hall i Qing-dynastiet, blev Beijing Guozijian hvad vi ser i dag, dækker et areal på 37.000 m². Det er den sidste Guozijian i Kina og har været opført som et vigtigt kulturelt levn sted under statsligt niveau beskyttelse. Stedet blev også under Qing dynastiet benyttet som undervisningsministerium.

Efter besøgte i Guozijian, er der gåtur igennem Nanloguxiang (på egen hånd), hvor man kan nyde dette spændende hutongområde med masser af små forretninger og cafeer.

Der aftales et mødetidspunkt, hvor man mødes og kører tilbage til hotellet.

Templet til God Høst i Himlens Tempel Park. Himlens Tempel Park er fra begyndelsen af 1400 tallet.

Beijing Udflugt D

frokost inkluderet

Highlights

Cloisonne Fabrik
Åndernes Alle
Ming Grav dalen
Den Store Mur ved Badaling

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt D1.560,-1.123,-1050,-895,-740-

Udflugt D, Dagen starter med at vi besøger en
Cloisonné fabrik.

Cloisonné er et kinesisk kunsthåndværk og formentlig det eneste sted i verden, hvor traditionen fortsat lever. På fabrikken ser vi fremstillingen skridt for skridt og kan samtidig se arbejdsforholdene på en kinesisk virksomhed.

Efter at have besøgt Cloisonné fabrikken tager vi ud til Ming-gravdalen, Her skal vi spadsere på den 800 m lange Udødelighedens eller Åndernes allé (Shengdao), som kejserne blev båret igennem på vej til deres gravsted i det omkring liggende landskab. 13 af de 16 Ming kejsere ligger begravet i dette område.

Åndernes vej er flankeret af 36 store stenfigurer der skal bevogte kejseren og beskytte mod onde onder. Stenfigurerne står parvist overfor hinanden 24 dyr og 12 soldater.

Derefter tager vi en køretur igennem et utroligt smukt område med bjerge og marker.

Nu skal vi opleve Den store Mur, som er 2000 år gammel. Muren er 6000 km lang, og er det eneste menneskeskabte værk, der kan ses fra rummet.

Muren er stor og imponerende og ligger i et bjergrigt og vildt landskab, som kan få selv den største kriger til at føle sig lille. Vi tilbringer resten af dagen på muren.

Sidst på eftermiddagen kørsel tilbage til hotellet i Beijing.

Den Store Mur er et af højdepunkterne i udflugt D

Beijing Udflugt E

frokost inkluderet

Highlights

Pandabjørne i ZOO
Sommerpaladset
Perleproducent
De Olympiske Anlæg fra 2008 olympiaden (Birds Nest)

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt E1.440,-965,-880-780,-NA

Udflugt E, for de der gerne vil besøge Pandabjørne.

Dagen starter med en bustur til zoologisk have for at hilse på nogle af de sjældne pandabjørne. Vi besøger det specielle afsnit af haven, hvor pandabjørnene har deres bure. Der er kun ca. 2000 bjørne der lever vildt i naturen (2006) samt ca. 180 i forskellige dyreparker i hele verden.

Derefter går turen til Sommerpaladset.

Lidt uden for Beijing kunne kejseren her søge ly for sommerens hede inde i byen. Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.

Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860. Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år.

I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxeropstanden og genopført kort efter. Vi besøger både Det politiske område, Beboelsesområdet, Teaterområdet samt det Religiøse område.

I Sommerperioden sejler vi en tur på Kunming søen og går ud af sydporten. Om vinteren kan vi ikke sejle på søen, og går derfor videre forbi Marmorbåden og ud af nordporten.

På hjemturen lægger vi vejen indenfor hos en perleproducent. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløre deres funklende indhold. Perler og perlecreme kan købes billigt.

På vej hjem til vores hotel kører vi forbi Den Olympiske By.

Vi parkerer og går en tur til National Stadium også kaldet Birds Nest. Vi går ind i stadion og kan her opleve dette gigantiske stadion hvor bl.a. den smukke åbningshøjtidelighed blev afholdt.

Rundt omkring findes de andre berømte bygningsværker, ikke mindst den blå Water Cube. Desværre kan man ikke komme ind her mere.

Den olympiske by er bygget i den nordlige del af Bligger på syd- nordaksen for Den Forbudte By.

Vi kører herefter til hotellet.

Pandabjørnen Kinas nationaldyr, lever frit i Sichuan, men kan besøges i Beijing ZOO

Beijing Udflugt F

frokost inkluderet

Highlights

Himlens Tempel
Lamatemplet (Yonghegong)
Silkeproducent
Te Ceremoni i te hus

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt F 1.440,-980,-856,-780,-NA

Udflugt F, Tidligt på formiddagen skal vi på besøg i Himlens Tempel, det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing.

Templet, som er et enestående eksempel på Ming-dynastiets arkitektur, er bygget samtidig med Den Forbudte By, nemlig i begyndelsen af 1400-tallet.

I ensom majestæt troner denne perle af harmoni og skønhed mod Beijings himmel. Det var her kejserne kom ved vinter-solhverv, for at ofre til både deres forfædre og til himlen, for at bede om en god høst.

Også her spiller Yin og Yang-princippet ind. Det er nemlig en fundamental forudsætning for alle de religiøse ceremonier. Kun en balance mellem Yin og Yang kan skabe harmoni og dermed mulighed for velstand og livets fortsættelse.

Efter frokost tager vi til Lamatemplet (Yonghegong), nok det smukkeste tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet.

Oprindelig blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen; Men på grund af en særlig regel der sagde, at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet.

Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Herefter besøger vi et silkecenter, hvor vi bl. a. ser, hvordan man fremstiller silketråd. Desuden kan vi selv få lov til at være med til at lave en silkedyne.

Har man lyst til at købe nogle af de lækre silkeprodukter til en favorabel pris, er dette ligeledes muligt. Der ydes garanti på de købte varer.

Dagen inkluderer til sidst et besøg i et tehus. Kina er et land der er kendt for sin te.

Her har man mulighed for at smage forskellige tesorter, samt mulighed for at købe sin favorit te. F. eks. Grøn te “Organic Longjing” kan føres mere end 1000 år tilbage, og flere kejsere har gennem tiderne været betaget af den helt specielle te fra Longjing. Helt klar i koppen, rund og blød i smagen.

En anden særlig type te hedder Wild Pu-Erh te der er den eneste type te, som bliver bedre med årene. Denne tetype er blevet investeringsobjekt i de senere år.

Videnskabelig forskning viser, at teen kan have en lang række helsebringende effekter. Den virker kolesterolnedsættende og indeholder antioxidanter. Særligt den slankende egenskab fremhæves.

Wild Pu-Erh er håndplukket på Jing Mai Mountain, hvor mange af træerne over 1300 år gamle. De gamle træer med de seje blade giver en helt speciel Pu-Erh.

Lamatemplet i Beijing, aktivt center for Tibetansk Buddhisme

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Jordan

Jordan Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION

Kære kunde

Sinex Rejser takker for  bestilling af Tilbud eller Rejse.
Vi vender hurtigt tilbage.

Formular modtaget d.