Chengdu - Lhasa ad
Landevejen 12 dage

Rejse ad landevejen fra Chengdu til Lhasa

En ny spændende rejse foir den eventyrlystne.
Landevejen, vestpå fra Chengdu igennem bjergene er lukket op for turister, der nu kan benytte denne rute til at komme til Lhasa i Tibet.
Det første stykke fra Chengdu, forbi Ya’an mod vest er ny vej, der er boret igennem bjergene, og består af broer og tunneller i stor udstrækning.
Senere på den tibetanske højslette, løber landevejen langs med Yalon Zangbo floden.
Hele strækningen fra Chengdu til Lhasa, udgør ca. 1.810 kilometer.
Sinex Rejser udbyder turen, som deltagelse i grupper op til 12 perosner, hvor deltagerne kan komme fra mange andre lande, altså ikke kun fra Danmark.
Se afrejesdatoer og priser længere nede.
Overnatning i hoteller, betegnet som byens bedste.
Rejsen inkludere ikke international flyforbindelse, som skal tillægges til rejsens pris.
Sinex Rejser giver tilbud på flyrejsen, og kan lave en totalpakke.
Gode flyforbindelser:
Sichuan Airlines; København – Chengdu via Helsinki
KLM: København – Chengdu via Amsterdam

Hoteller

Hoteller langs med ruten til Lhasa, er ikke af høj standard, og det kan ikke altid forventes at man har privat bad og toilet. International Flyforbindelse Prisen er uden internationale flyforbindelse. Sinex Rejser giver gerne tilbud på fly. Beregn ca. imellem kr. 6.000. – 7.000,- for fly. Gode forbindelser er KLM til Chengdu via Amsterdam Sichuan Airlines til Chengdu via Helsinki Tillæg Man kan rejse til Kina forud for køreturen til Chengdu. Sinex rejser udarbejder gerne et program, hvor man tilsutter rejsen til Chengdu. Man kan også afslutte rejsen med en rejse videre mod Everest Base Camp, (i bil) og evt. videre til Nepal, med hjemrejse fra Kathmandu, eller evt. videre til Indien. Sinex Rejser kan udarbejde et samlet program

Chengdu – Lhasa ad Landevejen

Dag 0
Danmark

Afrejse fra Danmark med International flyforbindelse til Chengdu
(Ikke en del af rejsens pris, tilbud på flyrejse gives)
Forslag KLM KL 1132/KL891 København – Chaengdu via Amsterdam.
Afrejse København kl. 16:25

Dag 1 (Rejsens reelle start)
Chengdu

Ankomst til Chengdu fra udrejsedestination (Som forslag med KLM ankomst kl. 12:50)
Mødes med guide i lufthavnen og transport til hotellet i Chengdu
Check in på hotellet
Alt afhængig af ankomsttidspunkt til Chengdu, kan man om eftermiddagen gå en tur i
Chunxi Road Pedestrian Street, Broad and Narrow Alley, Jin Li Ancient Street osv.
Om aftenen er der en velkomstmiddag, typisk Sichuan middag, og man møder de andre rejsende på denne tur.
Der er et kort orienteringsmøde under ledelse af den tibetanske guide, i forbindelse med middagen.
Overnatning i Chengdu

Dag 2
Chengdu – Ya’an – Luding – Kangding – Xinduqiao Bridge ca. 410 km

Klokken 7 er den planlagt afgang fra Chengdu til Xinduqiao via Ya’an. Man rejser mod strømmen af ​​Dadu-floden, øverste del af Yangtze-floden. Man vil bl.a. passere det første saf mange høje pas på Tibetan Plateau, nemlig Zheduo Mountain (Mountain Pass 4298m). Snart optræder et fantastisk scenarie. Man ser eksotiske tibetanske landsbyer, frodige græsgange hvor Yak okser går på græs, boblende bække og fluffy skyer på den dybblå himmel. Man finder det svært at flytte sine øjne væk fra vinduerne i bilen. Der fortsættes mod vest, ad snoede veje, om man ender endeligt i Xinduqiao, kendt som et paradis for fotografering. Tid til afslapning, og indkvartering efter en lang køretur.

Dag 3
Xinduqiao – Yajiang – Litang – Haizishan Mountain – Batang ca. 400 km

Man står op tidligt om morgene, og nyder det smukke solskin. Morgenen indbyder til en række spændende fotografier. Køreturen starter videre mod vest forbi maleriske små broer, fredelige lokale landsbyer og eksotiske tibetanske huse og gule poppeltræer. Snart mødes den smukke flod Yarlong Zangbo, der flyder imod os. Turen fortsætter igennem skovområder
Undervejs vil man passere den berømte Yajiang og endelig nå Litang, en by på Qinghai-tibetanske plateau liggende i en højde på 4000m. Litang er et naturligt græsareal på plateauet. Græsende yaks, får og nomade telte ligner prikker i det massive græs. I sommerperioden vil græsstepperne også være farvelagt af blomstrende blomster.
En anden stjerneattraktion er Litang Ke’er klosteret, et af de største Gelugpa-klostrei Tibet. Hele klosteret er bygget langs med bjerget, i varierende højder. de røde og gule bygninger med de gyldne tage kan ses på stor afstand. Efter besøget i Litang klostret, køres videre over Haizishan Mountain (4700m) og igennem smukke dale frem mod slut for dagen i Batang.
Overnatning og tid til afslapning.

Dag 4
Batang – Jinsha River (upper reaches of Yangtze River) – Markam – Lawu Mountain – Dongda Mountain – Zogong  ca. 260 km.

I dag kører man ofiicielt in i Tibet Autonome Provins. Køresel igennem et 300 kvkm stor område, hvor 3 floder løber parallelt, Jinsha Floden (der er en del af den øvre del af Yangtze), Lancan Floden og Nu floden. Ale 3 floder kommer fra samme kilde i Tanggula Bjerget på Qinghai plateauet. Floderne løber steder i dybe kløfter, og man kan høre rumlen fra floderne. Denne del af vejen mod Lhasa, er den dårligste del at komme igennem.
Videre mod vest og Lhasa, og man passerer Lawu Mountain (4358 m.) og Dongda Mountain (5008 m). Der stoppes på toppen af passet, og man kan se ud over landskalbet, og se de snoede Sichuan – Tibet Highway strække sig igennem landskabet. Videre igennem fantastiske landskaber, og ved aftenstid når man frem til Zogong, der er målet for dagens kørsel.
Overnatning her og afslapning.

Dag 5
Zogong – Bangda Grassland – Yela mountain (Nu River Mountain) – Seventy-two Bends – Baxoi–Rakwa Tso Ca. 200 km.

Dagen i dag byder på en ikke så lang køretur, og snart er man på vej mod første stop, der er Bangda Grassland, der er det største grassland område i det østlige Tibet.
Det uudtømmelige græsområde, er hjemsted for store flokke af får, yak kvæg, heste og andet Wild Life. Dette områder er nomadernes paradis.
Efter et ophold i græsområdet, skal turen videre over Yela Mountain (4839 m), det mest spændende men også sværest passable pas i den naturlige barriere Hengduan Mountain kæden. Zig Zag bjergvej op mod toppen, og videre ned ad den berømte 72 sving bjergvej til bredden af Nu floden på den anden side.
De sneklædte bjerge strækker sig ud i horisonten så langt øjet rækker i et ubeskriveligt skue.
Kørslen fortsætter forbi sneklædte bjerge, uberørte skove og ind imellem idylliske tibetanske landsbyer. Langsomt går det op for en, at man pludselig er i et kæmpe skovområde, og man er kommet ned i 2500 meters højde. Temperaturen, får også en tak op af, og nærmer sig 20 graders varme. Et dejligt skift. Kørsel længere ned mod bunden af dalen. Man har nærmest oplevet 4 sæsoner på en dag.
Sidst på eftermiddagen, kommer man til Rakwa Tso, hvor man stopper for i dag.
Rakwa Tso, er en kæmpestor sø, der ligger ved foden af bjergene.

Dag 6
Rakwa Tso – Midui Glacier – YarlungTsangpo – Bomi (250km)

Morgen tid til at nyde den smukke gletscher sø Rakwa Tso, der strækker sig ind igennem bjergene. Søen er forbundet med Yarlong Tsangpo floden, der danner en af de dybeste kløfter i verden i området.
Kørsel fra Rakwa Tso mod Bomi, der er dagens slutdestination.
Turen går forbi Midui gletscheren der ligger i 6800 meters højde. man kommer dog ikke derop. Gletscheren er betragtet somen af de smukkeste i verden. Ved vintertid kan gletscheren strække sig helt ned til 2400 meter.
Kørsel igennem de smukke bjerge og smukke landskaber frem til Bomi, der nås sidst på dagen.
Indkvartering og afslapning.

Dag 7
Bomi – Tongmai – Lulang Forest – Sejila Mountain (Mt. NamchaBarwa) – Nyingchi ca 230 km

Dagen starter med at der køres ind i en bred og åben dal, 2 km bred og 5 km lang, man kører ind i Yalong Tsangpo Canyon. flodsengen er flankeret af frodige skove former dalen et paradis på jord.
Fossende vandmængder, vilde strømhvirvler og sprøjtende vandfald i en lang række. Ovenover hængende gletschere, og stejle klippesider, vandsprøjt former et fantastisk skue, der betager en, at alt dette sammen virkelig kan være på samme sted.
Videre kørsel forbi Lulang skoven. I bunden af dalen langs med bjergene ligger tibetanske landsbyer, hvor befolkningen lever det daglige liv. Der stoppes for et besøg i Zhaxigang landsbyen, hvor man kan møde den lokale befolkning, og måske få en lile snack.
Stop for at betragte panaroma udsigtebn til Mount NamchaBarwa(7782 m), et af de mest fantastiske bjerge i Tibet. Videre over Sejila Mountain Pass (4728 m).
Efter at være kommet over dette pas, går kørslen videre mod vest, for til slut at nå Nyingchi, der er den største by i det østlige Tibet.
Kommer men om foråret, er fersken træerne sprunget ud, og Nyingchi er kendetegnet som den smukketse ferskentræ blomstrings by.
Overnatning i Nyingchi, og afslapning.

Dag 8
Nyingchi – Lhasa ca. 420 km

Igen tidligt afsted, en lang køretur venter, køreturen sidste dag.
Kørsel videre mod vest, hvor man følge Nyang Floden, der er en biflod til Yarlun Tsangpo floden. Landet flader mere ud, og bjergspidserne glider i baggrunden, og der køres på mere fladt land mod Lhasa.
Der skal dog overvindes nogle pas, bland andet Mila Pas i 5013 m, det sidste pas inden man når frem til Lhasa dalen.
Sidst på dagen troner det flotte Potala palds frem i horisonten, og man er ved vejs ende, Lhasa.
Check in på hotellet, og nu kan en dejlig nat med god hvile venter.

Dag 9
Udflugtsdag i Lhasa Potala Palace, Jokhang Temple, Barkhor Street (Middag inkluderet)

Udflugtsdag i Lhasa med guide.
Først til Potat Paladset, midt i Lhasa, Dalai lamas vinterpalads. Har været hjemsted for 33 velværdige regenter og Lamaer i Tibet siden det 7. århundrede.
Efter at spist frokost, tages til det indre Lhasa, centrum omkring Jokhang Templet, det mest hellige sted i Tibet.
Templet ligger midt i Lhasa, og udenom templet går en pilgrimsrute på 800 meter, som er tæt befolket med bedende der kaster sig på jorden foran helligdommen. Templet indeholder unikke satatuer af Buddha og disciple, nogle fra det 6 århundrede bragt hertil fra Xi’an under Tang dynastiet. Udenfor Barkhor Street, som både er et marked og en del af pilgrimsruten.
Te kan drikkes i et af de lokal te huse omkring templet.
Om aftenen er der arrangeret en middag, velkommen til Lhasa.

Dag 10
Udflugtsdag i LhasaDrepung monastery, Sera monastery

Udflugtsdag i Lhasa og omegn med guide
Første besæg er kørsel til Drepung Klostret, der er af de 3 store Gelupga klostre i Tibet. Klostret blev grundlagt i 1416 af Jamyangchoce, en af Tsongkhapa’s vigtigste disciple.
Tsongkhapa er grundlæggeren af den Buddhistiske trosretning der er fremherskende i Tibet, også kaldt de gule hattes orden. Det er denne trosretning Dalai Lama er leder af.
I kolstret ser man blandt andet det største køkken i et kloster der findes. Der er smukke udskæringer, og skulpturer rundt om klostret.
Om eftermiddagen køres til Dera Klostret, der er et af de andre 3 store klostre i Tibet. En specialitet her, er de dabatterende munke, der især om eftermiddagen, fremlægger teser for hinanden, og meget gestikulerende prøver at overbevise modparten om rigtigheden i ens fortolkning. Der findes smukke sand Mandalas i klostret, samt man kan se trykkeriet af Buddhistiske skrifter.
Til sidst tilbage til hotellet.

Dag 11
Fly fra Lhasa til Chengdu

Check ud af hotellet.
Kørsel til lufthavnen i Lhasa. Køretid ca. 1½ time.
Flyvning med Sichuan Airlines til Chengdu.
Afrejse kl. 0940
Ankomst til chengdu kl. 1150 (rejsens reelle afslutning)
Videre flyvning til Danmark
(ikke en del af prisen, men Sinex Rejser giver tilbud på fly)
Forslag KLM KL 892 til København via Amsterdam.
Afgang kl. 1435, ankomst København kl. 1905

Rejseinformation

Med i prisen:

 • Flyrejse fra Lhasa til Chengdu med Sichuan Airlines i økonomiklasse
 • Tibet indrejsetilladelse til alle områder man kommer igennem i Tibet.
 • Entre til de nævnte turistattraktioner i Tibet.
 • Professionel tibetansk rejseleder under hele opholdet
 • Komfortabel minivan, eller minibus (afhængig af antal), med professionel chauffør, der er vant til at køre strækningen.
 • Morgenmad på hotellet i Chengdu og hotellet i Lhasa. 
 • Velkomstmiddag i Chengdu, når gruppen er samlet.
 • 1 middag i Lhasa
 • Introduktionsmøde i Chengdu
 • Iltfalsker, og engangsiltflasker er medbragt i køretøjet.
 • Drikkevand er inkluderet
 • Køretøj er forsynet med nødvendigt førstehjælps udstyr.
 • Transfers som beskrevet i programmet
 • Kendte skatter og afgifter betalt
 • 11 overnatninger på angivne hoteller i delt værelse

Ikke Med i prisen:

 • Måltider udover de nævnte under indeholdt i rejsens pris (gælder også morgenmad) Guiden hjælper med at få arrangeret måltider
 • Egne arrangementer og ekstra ture
 • Drikkepenge til guider og chauffører (anbefaling er USD 7 pr. dag til deling imellem guide og chauffør)
 • Rejse- og afbstillingsforsikringer
 • Enkeltværelsestillæg
 • Drikkevarer udover drikkevand
 • Forbrug af ekstra service på hoteller.
 • Overvægt ved flyvning i henhold til luftfartsselskabers politik

Rejsen i korte træk:

Dag 1
Ankomst til Chengdu, gruppens samles før afgang
Dag 2
Chengdu – Ya’an – Luding – Kangding – Xinduqiao Bridge (410 km)
Dag 3
Xinduqiao – Yajiang – Litang – Haizishan Mountain – Batang (400km)
Dag 4
Batang – Jinsha River (øvre løb af Yangtze River) – Markam – Lawu Mountain – Dongda Mountain – Zogong (260km)
Dag 5
Zogong – Bangda Grassland – Yela mountain (Nu River Mountain) – Seventy-two Bends – Baxoi–Rakwa Tso (200km)
Dag 6
Rakwa Tso – Midui Glacier – ParlungTsangpo – Bomi (250km)
Dag 7
Bomi – Tongmai – Lulang Forest – Sejila Mountain (Mt. NamchaBarwa) – Nyingchi (230km)
Dag 8
Nyingchi – Lhasa (420km)
Dag 9
Lhasa Tour – Potala Palace, Jokhang Temple, Barkhor Street (B, D)
Dag 10
Lhasa Tour – Drepung monastery, Sera monastery
Dag 11
Afrejse fra Lhasa, ankomst til Chengdu

Planlagte afrejsedatoer fra Chengdu:

Kørselsrute Pr. dag Klik på billede for forstørrelse

Kandang området

Batang området

På vej mod Zogong

Tibet Grassland

Rakwa Tso

Yela Mountain

Lhasa

Hattesælger i Lhasa

Debatterende Munke, Sera

Indre gård, Drepung kloster