Rejser til Tibet

Rejser til tibet

Både som grupperejser og som individuelle rejser

Den gennemsnitlige højde i Tibet er mere end 4.000 meter over havoverfladen, hvilket gør at Tibet har fået tilnavnet Jordens tag.

På rejser til Tibet vil man se at det højeste sted i Tibet ligger i Himalaya på grænsen til Nepal og er Mount Everest eller som bjerget hedder i Tibet: Qomolangma.

Selv om Tibet er en autonom provins i Kina, har Tibet sin egen helt specielle kultur, der videreføres af de indfødte Tibetanere.

Der bor ca. 2,3 millioner mennesker i Tibet. De fleste er Tibetanere men mange Han kinesere fra andre dele af Kina er flyttet til Tibet igennem årene.

I Kina er der 56 forskellige befolkningsgrupper og selvom der kun bor 2,3 millioner mennesker i Tibet, er næsten alle befolkningsgrupper repræsenteret i Tibet.

Hovedstaden i Tibet er Lhasa, hvor man som oftest kommer til først. Lhasa ligger i 3.600 meters højde og har et lavere iltindhold i luften end ved jordoverfladen, ca. 35% mindre ilt.

Dette er det første man lægger mærke til når man kommer. Man sætter automatisk tempoet lidt ned for ikke at blive forpustet. I løbet af et par dage er man kampklar igen.

Der bor ca. ½ million mennesker i Lhasa, flere om sommeren end om vinteren.

Der er mange turistattraktioner i Lhasa og på rejser til Tibet. De mest kendte er Potalapaldset midt i Lhasa, stedet hvor Dalai Lama igennem årene har boet.

I nærheden findes Norbulingka Paladset, hvor forskellige afdelinger indeholder de forskellige Dala Lamaers sommerpalads.

Det helligste sted i Tibet er efter sigende Johkang templet midt i Lhasa, der stammer fra det 7. århundrede.

Rundt om templet ligger det berømte Barkhor marked, der strækker sig ca. 800 m. rundt om templet.

Denne rute kaldes også pilgrimsruten, pga. de mange troende der beder hele vejen rundt.

Ellers er Tibet meget præget af at være en af Buddhismens højborge. Næsten alle Tibetanere følger Buddhismen der her også kaldes Lamaisme.
Alle steder man kommer på rejser til Tibet ser man religiøse symboler, og i alle egne af landet finder man mennesker der er i gang med at udføre religiøse handlinger.

De mest kendte klostre i Tibet er Johkang templet i Lhasa, Sera, Ganden og Drepung klostrene i Lhasa og omegn.

I Gyantse findes det berømte Palkhor kloster og i Shigatze finder man det meget gamle kloster Tashilhunpo, hvor den anden Lama i Tibet, Panchem Lama har holdt til.

Ca. 8 kilometer fra Mount Everet finder man Rongbuk klostret. Her kan en overnatning i gæstehuset give en storslået oplevelse inden man drager til Base Camp ved Mount Everest.

Kører man i bil fra Lhasa til Mount Everest Base Camp via Gyantse og Shigatze kommer man op i ca. 4.200 meters højde forbi den smukke hellige sø Yamdrok søen samt over det berømte bjergpas Kambala passet der ligger i 5.035 meters højde.

I alt en fantastisk spændende tur igennem bjergene inden man kommer til sletten ved Gyantse og Shigatze. Alle disse ture går mod sydvest i Tibet.

Sinex Rejser er også begyndt at sende rejsende mod øst fra Lhasa på vores rejser til Tibet for at opleve nogle af de spændende områder og natur i de egne.

Her kan nævnes den smukke Basumtso sø og skovområderne i Lhunang.

I disse områder findes ligeledes en række kendte klostre der er et besøg værd såsom Lama Ling klostret, og Samye Klostret. Derudover findes Yumbulbahakang Paladset og Tradruk templet.

Øst for Lhasa findes også Yarlung Zangbo River Canyon, en af de dybeste kløfter i verden.
Kørsel i disse egne vil foregå i 4 WD. Jeeps.

De bedste tidspunkter for rejser til Tibet er om sommeren, hvor de varmeste måneder er juni – september.

Man kan dog sagtens besøge Tibet både i april, maj og oktober måned.

De resterende måneder er kolde, og der kan forekomme dage hvor det er svært at komme frem.

Hvad kan opleves på rejser til Tibet

  • Lhasa, Tibets hovedstad
  • Potata Paladset, Tibetansk Buddhismes højborg
  • Johkang Templet, det helligste sted i Tibet
  • Norbulingka, Dalai Lamas Sommerpapalds
  • Yamdrok Tso, den hellige sø
  • Shigatse, Pachem Lamas hjemsted
  • Tashihunpo klostret i Shigatse
  • Mount Everest Base Camp
  • Den tibetanske højslette
  • Himmelekspressen, togrejse over den tibetanske højslette

Indrejsetilladelse til Tibet (Tibet permit)

Udstedes af de kinesiske myndigheder i Kina når man har opnået visum til Kina. Derfor går individuelle rejser til Tibet som regel igennem Kina.

Man kan rejse til Tibet via Nepal og Kathmandu. Her kan man i nogle tilfælde opnå Tibet indrejsetilladelse, men det kræver et kinesisk visum at få dette.

Indrejse fra Nepal til Tibet, skal ske i grupper på mindst 5 personer, for at kunne opnå Tibet indrejsetilladelse denne vej.

Hoteller i Tibet

Hoteller i Tibet er af megen forskellig karakter.

I Lhasa findes der nu internationale hotelkæder der har europæisk stjernestatus.

Men hvis man vil opleve Tibet, er det smartere at bo på lokale tibetanske hoteller, der har en indretning og en atmosfære som passer til at rejse i Tibet.

Sinex rejser tilbyder derfor på vores rejser til Tibet, som førstevalg hoteller der er i tibetansk stil og med tibetansk atmosfære.

Ønsker man andre hoteller, laver vi gerne tilbud på disse.

Rejseinformation

Tibet Rundrejse 17 dage

Fantastisk rejse til Tibet og Mount Everest Base Camp. Udgangspunkt i Shanghai, hvor man får udleveret sin indrejsetilladelse til Tibet. Fly op til Lhasa i 3600 meters højde. Oplev Potala Paladset og andre helligdomme i Lhasa. Utrolig køretur igennem det Tibetanske højland til EBC. Overnatning i kloster i Rongbuk. Forbi Yamdrok Tso søen, over Kambala passet, Shitgatse og meget mere. Togrejse fra Lhasa til Beijing over højlandet med hjemrejse fra Beijing.

Beijing - Tibet 12 dage

Ny spændende 12 dages rejse der forbinder Beijing med Lhasa. Individuel rejse, uden international flyforbindelse. Sinex Rejser giver tilbud på flyforbindelse. Rejsen starter i Beijing, med at par dage, til at nyde de spændende seværdigheder (inkluderet). Herefter tages med Himmelekspressen til Lhasa, 2 overnatninger i toget. Lhasa, Gyantse og Shigatze besøges, og man opnår at se de bedste seværdigheder i Tibet, og oplever Tibets specielle stemning. Hjemrejse fra Beijing.

Chengdu - Lhasa ad landevejen

En fantastisk rejse fra Chengdu til Lhasa, ad landevejen. Kørsel fra Sichuan provinsen ind i Tibet, igennem storslåede naturscenarier, over høje pas, forbi gletschere, over den tibetanske højslette, forbi floder og søer. En enestående rejse, der ikke udbydes af andre. Rejse i grupper med folk fra andre lande. En rejse for eventyrere.