Rømø, Mandø og Sild sommeren 2020

Rømø, Mandø og Sild sommeren 2020

Highlights

Hvorfor Rømø, Mandø og Sild (Sylt)

Rømø
Rømø er smukt placeret mellem Vesterhavet og Danmarks nyeste og største national park Vadehavet
Bo på Hotel Kommandørgården på Rømø, men oplev også Mandø, Koresand og den tyske naboø Sylt
Besøg Rømø, fordi vi siger Mojn, I stedet for hej!
Rømø har Nordeuropas bredeste sandstrand
Kom til Rømø
Kør over den 10 km lange dæmning. Omkring 700 faste beboere. Næsten 90% af øen er ren natur og på Unescos Naturarv
Mandø
Tag til Mandø
31 beboere. Kun muligt at komme over på et besøg ved lavvande. Et smukt dyre- og naturreservat. Kom med hest/traktor ud og se den smukke sandbanke, Koresand, med mange sæler.
Sylt
Tag til øen Sylt, Tyskland
Den største af de Nordfrisiske øer. Omkring 20.000 beboere. Sejl med færgen fra Rømø havn til Sylt. Oplev de smukke huse og eksklusive stemning på Sylt.

Ferie i Vadehavet, er årets bedste ferie.

Hoteller

Hotel Kommandørgården på Rømø

Kommandørgården er et hyggeligt feriecenter med hotel, lejligheder, hytter,  camping og et hav af aktivitets muligheder, både aktive og afslappende. 

Lever vi ikke op til jeres forventninger så fortæl os det gerne straks. Alle drømmer om et nyt hotel og vi renoverer løbende og vi prioriterer grønne løsninger.

Havnebyvej 201
6792 Rømø
+45 74 75 51 22

Rømø, Mandø og Sild sommeren 2020

Program

Dag 1

Egen transport til Rømø.
Ankomst til hotellet og check in
Man finder sig til rette, og kan nyde hotellets faciliteter. der er et skønt naturområde  lige udenfor hotellet, hvor man blandt andet kan gå til vandet.
Har man allerede nu, lyst til en ridetur på en af hotellets mange heste, kan man leje en hest og begive sig afsted. der er også gruppeture med heste, og førerytter.
Om eftermiddagen er der Sønderjysk Kagebord i restauranten. Man afregner dette direkte med hotellet, men gå endelig ikke glip af det.

Dag 2

Dagen er til egne oplevelser og afsapning på Rømø. Hotellet har et hav af aktiviteter der kan tilbydes.
Se aktivitetsoversigt. Man køber aktiviteter på hotellet, og afregner lokalt
Man kan også tage på opdagelse på Rømø, hvor mange forskellige muligheder findes.

 • Naturcenter Tønnisgaard
 • Bunkere i TvismarkPlantage
 • Lakolk Strand
 • Havsand Lå
 • Sønderstrand
 • KirkebyPlantage/Skovlegeplads
 • Havneby

Se mere om opleveleser på Rømø ved klik på nedenstårnde link

Dag 3

Indlagt tur i pakken, hvor man tager til Danmarks ældste by Ribe og Vadehavscentret, beliggende ved havet .
Man bliver ledsaget af Sinex Rejsers professionelle guide, og transport i minibus er arrangeret.
Efter ankomst til Ribe, er der sightseeing til bl.a. Ribe Domkirke, Sct. Catharinæ Kirke og Kloster, og der er også tid på egen hånd til at udforske mere og gøre shopping i det idylliske Ribe.
Se mere om Ribe under Rejseinformation. Tid afsat så man kan spise en forkost i Ribe (egen betaling).
Samling af gruppen og herefter går turen til Vadehavscentret.
I Vadehavscenret ser man bl. a. 2 udstilliger.
Først Trækfuglenes Vadehav.
I udstillingen møder du vadens mylder af liv fra den mindste alge til det største rovdyr, sælen. Og selvfølgelig kan både børn og voksne gå på opdagelse i den smukke nordiske udstilling, som er på 1.000 m2 indenfor samt tundrahave og legeområde udenfor 
Derefter ser man udstillingen Vadehavsfortællinger
I udstillingen kan man gå på opdagelse i et sceneri af genstande, der alle har været en del af Vadehavsbefolkningens historie. Fx. blev den første bebyggelse på Okholm påbegyndt år 602 efter Kristus, 100 år før Ribe blev anlagt
Ved aftenstid tager man retur til ens hotel på Rømø, hvor middagen venter efter en begivenhedsrig dag.

Dag 4

Dagen er til egne oplevelser og afsapning på Rømø. Hotellet har et hav af aktiviteter der kan tilbydes.
Se aktivitetsoversigt. Man køber aktiviteter på hotellet, og afregner lokalt
Man kan også tage på opdagelse på Rømø, hvor mange forskellige muligheder findes.
Eller måske er der dagen i dag, hvor man skal tage en tur til Sylt, eller Sild som vi kalder øen i Danmark.
Fra Havne by på Rømø, ikke langt fra Hotel Kommandørgården, kan man tage færgen til List på Sylt. Færgeoverfarten er ca. 40 minutter. Man kan tage afsted, på gåben, eller man kan tage sin egen bil med derover.
Billetter købes ved færgen, men kan naturligvis også bestilles i forvejen.
Brug nedenstående link, til at komme til færgeoverfarten.

Dag 5

Udflugtsdag med vores gode guide, til Tønder og Møgeltønder. 
Vi kører efter morgenmaden, over dæmningen og er snart i Tønder.
Efter ankomst til Tønder, skal vi strække benene, og se byens seværdigheder. Det er ikke en lang gåtur, maksimalt 900 meter, hvor man får set de 6 bedste seværdigheder i Tønder. Vi regner med at bruge ca. 2½ time i Tønder.
Tønder Kristkirke som den står idag, er bygget oven på forgængeren, Sct. Nikolais Kirke. Forgængeren blev bygget i 1300-tallet og blev nedrevet i 1591, hvor den nuværende kirke i dag står.  Selvom man byggede en ny kirke, valgte man at bibeholde kirketårnet samt vestgavlen, som blev bygget i 1520. Derfor er tårnet ældre end kirken selv. Kristkirken i Tønder er én af de kirker i Danmark, der er rigest på gammel inventar. Dette skyldes den overdådige rigdom, der var i området fra 1500-1700 tallet. Rigdommen kom fra handel med korn, Stude og den store kniplingeindustri. Inventaret fortæller en kraftfuld og tydelig historie, om det område, der dengang omgrænsede Tønder.
Det Gamle Apotek. I det gamle apotek kan du finde anderledes brugskunst og gaveidéer af bedste kvalitet på hylderne. Vi finder de flotteste og mest unikke produkter hos mange forskellige leverandører. I butikken i Tønder er der et stort sortiment af brugskunst, med et strejf af hygge, nostalgi og romantik. Så kom ind og se de mange skønne og nye varer.
Drøhses hus er én af de flottest bevarede gamle huse i Tønder. Huset ligger midt på gågaden og fortæller en historie om Barokken, samt om den tids håndværk af kniplinge, som Tønder er kendt for. Kniplingene stammer tilbage fra 1500-tallet, og omkring 1700-tallet var det en stor industri i Tønder, hvor man mener, at der har været op mod 1200 kniplinge-piger, der boede i området omkring Tønder. Drøhses hus er idag et museum, med en interessant butik, hvor man bl.a. kan købe kniplinger og kniplingeudstyr.
Uldgade, en af de smukkeste gader i Danmark. Man har to teorier omkring navnet Uldgade. Den første teori bygger på, at man i gammel tid transporterede uldvarer til Vidåen gennem denne gade og deraf navnet. Den anden teori bygger på, at gadenavnet ligger sig op ad det tyske ord Wolf og oversat til dansk ulv. Uldgade var i sin tid en gade, hvor byens håndværkere boede. Af den grund ser man den specielle byggestil med smalle, aflange huse – ofte med en gavl ud mod gaden og med flotte udsmykkede døre, som hver især er unikke.
Skulpturhaven. I 2008 valgte man at sammensætte et kunstudvalg, der skulle stå for at udsmykke byen. Deres startkapital var 75.000 kroner og er sidenhen vokset til værdier i millionklassen, som kan findes rundt omkring i byen. Skulpturhaven er et samlingssted for kunstskulpturer og indebærer 15 skulpturer. 
Tønder Kunstmuseum og Vandtårnet viser nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede med skiftende udstillinger og udover den nordiske kunst, kan man opleve den verdensberømte møbelarkitekt Hans J. Wegner.
Wegner Udstillingen, Vandtårnet er i dag indrettet som museum for den berømte møbelarkitekt Hans J. Wegners stolegave anno 1995. Gaven består af de 37 stole, som han mente ville repræsentere hans design på bedste vis i fødebyen Tønder.
Fra Vandtårnet er der udsigt over hele Tønderegnen.
Efter besøget i Tønder kører vi til Møgeltønder, hvor en af hovedattraktionerne er at besøge Schackenborg Slot og Slotspark.
Der bliver også tid til en gåtur i den idylliske Slotsgade, dr er et af Møgeltønders varemærke.
Vi slutter dagen af med kaffe og kage på Schackenborg Slotskro.
Herefter går turen tilbage til Rømø, som vi når frem til, tidsnok til at kunne deltage i aftensmaden.
Tak for i dag

Dag 6

Dagen er til egne oplevelser og afsapning på Rømø. Hotellet har et hav af aktiviteter der kan tilbydes.
Se aktivitetsoversigt. Man køber aktiviteter på hotellet, og afregner lokalt
Man kan også tage på opdagelse på Rømø, hvor mange forskellige muligheder findes.
Vi tilbyder som ekstra arrangement, en dejlig tur til Tirpitz museet i Blåvand.
Se om arranngementet, og priser under Rejseinformation.

Dag 7

I dag skal Mandø Besøges. Mandø ligger ud i Vesterhavet, og er en lille ø, hvor der kun bor 31 mennsker. Dette er en naturoplevelse ud over det almindelige.
Afgang efter morgenmad på hotellet, hvor der køres over dæmningen og videre til Ved vaden, der er vejen der forbinder Mandø med Jylland. Her skifter vi køretøj og tager med traktorbussen til Mandø.
Vejen til Mandø, ligger i Tidevandsområde, og man skal være kendt med tidevandstabeller for at ikke at ende med et vådt køretøj.
På Mandø oplever man den storslåede natur, sæler, fantastisk fauna, og hele den specielle atmosfære på denne specielle ø
Efter ankomst til Mandø Kro, venter man lidt inden traktorbussen kører videre mod Koresand. Koresand er en 30 km2 stor sandbanke midt i Vadehavet, som kan besøges ved lavvande. Vi kører med Traktorbussen mod sandbanken sydvest for Mandø. På turen er der rig mulighed for at se sæler, finde rav og bade. 
Midt på eftermiddagen er man retur ved Mandø kro, hvor der bliver lidt tid på egen hånd, inden traktorbussen igen, kører retur over Vadehavet til vores eget køretøj. Hjemme på Kommandørgården til aftensmad.

Dag 8

Så er ferien ved Vadehavet i Vestjylland ved at være slut, og man skal sige farve til dette vidunderlige sted. Måske bliver det et på gensyn, da man helt sikkert ikke har fået set det hele, og man har lyst til at komme igen en anden gang.

Der er check ud inden kl. 12, som så også, giver god tid til at komme hjem til sig selv, inden  det bliver for sent.

Rejseinformation

Med i prisen:

Indeholdt i rejsen
 • 7 overnatninger på Hotel Kommandørgården i delt værelse med halvpension, (morgenmad og aftensmad)
 • Udflugt til Vesterhavsmuseet og Ribe
 • Udflugt Tønder og Møgeltønder
 • Udflugt med sælsafari på Mandø
 • Adgang til hotellets swimmingpool og fællesfaciliteter.
 • Udflugter under ledelse af professionel guide
 • Guide assistance til hjælp med at arrangere andre programmer

Ikke Med i prisen:

 • Drikkevarer til måltider
 • Transport til og fra ferieopholdet på Rømø
 • Alt andet der ikke er nævnt under Indeholdt i rejsen
 • Betaling for de af hotellets aktiviteter, der ikke er gratis.
 • Udflugt til Tirpitz Museet
 • Sønderjysk Kagebord, lørdag
Pris i dkkPerioder
Opholds TypeAntal pers.20. maj - 19. juni23. juni - 07. aug08. aug - 01. nov.
Type 116.165,-6.165,-5.950,-
Type 228,833,-8.833,-7.985,-
Type 3311.499,-11.499,-11.025,-
Type 4414.166,-14.166,-13.680,-

Rabatter
Børn 0 – 3 år er gratis
Børn 4 – 11 år betaler halv pris

Opholdstype
Opholds Type 1Ophhold og arrangement for 1 person i egen hotellejlighed 25 m2 med halvpension, morgenmad og aftensmad
Opholds Type 2 Ophold og arrangement for 2 personer i delt hotellejlighed 25 m2 med halvpension, morgenmad og aftensmad
Opholds Type 3 Ophold og arrangement for 3 personer i hotellejlighed 45 m2, 1 opredning, med halvpension, morgenmad og aftensmad
Opholds Type 4 Ophold og arrangement for 4 personer i hotellejlighed 45 m2, 2 opredninger, med halvpension, morgenmad og aftensmad

Er man flere personer end 4, send venligst en forespøgsel eller ring til Sinex Rejser, og vi oplyser pris for opholdet.
Ønsker man et andet antal dageberegner vi hurtigt en pris.

Gruppepriser ved mere end 10 personer

Pris i dkkPerioder
Opholds TypeAntal pers.11. juli - 18. juli
Gruppe 1
25. juli - 01. aug.
Gruppe 2
05. sep. - 12. sep.
Gruppe 3
Type 116.131,-6.131,-5,890,-
Type 227.838,-7.838,-7.490,-
Type 339.864,-9.864,-9.490,-
Type 4411.731,-11.731,-11.360,-

Hotel Kommandørgården Aktiviteter

For hotel Kommandørgårdens gæster tilbydes et hav af spændende aktiviteter. Se oversigten om hvilke der er hver dag. Mange spændende ting for børn.

Uge 26 - 34Aktiviteter
MandagBlokart
1 times tur
Pony
træktur
Fodbold
Mooncar
Race
TirsdagBig 5 i
Vadehavet
Heste-
vognstur-
BBQ og
linedance
OnsdagCykel
Ringridning
Pony-
træktur
TorsdagIslænder-
opvisning
Heste-
vognstur-
Hestevogn
og fællessang
FredagBlokart
1 times tur
Pony
træktur
Fodbold
Mooncar
Race
LørdagBig 5 i
Vadehavet
Heste-
vognstur-
BBQ og
linedance
SøndagIslænder-
opvisning
Pony
træktur
Hestevogn
og fællessang

Arrangement til Museet Tirpitz i Blåvand

Pris pr. voksen kr.  450,-
Pris for børn under 18 år kr. 265,-

Heldagstur med guide og transport til Tirpitz Museet i Blåvand.
Man tager afsted efter morgenmaden, sammen med Sinex Rejsers lokal guide
for at besøge det berømte og højt profilerede museum, Tirpitz.
Køretid ca. 1 times tid
Dagen tilbringes i museet, og dets spændende udstillinger.
Sidst på dagen retur til Kommandørgården, og aftensmaden.

TIRPITZ MUSEET
Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz. Et museum i verdensklasse, der giver de besøgende lærerige oplevelser og spændende, nytænkende arkitektur.
På museet kan du opleve alt fra vestkystens historie igennem de sidste mange år fortalt med hårrejsende fortællinger og historier til en smuk udstilling med rav. Museet er fokuseret på at give sine besøgende en indsigt i vestkysten og selvfølgelig den gamle Tirpitzbunker, der blev opført under 2. verdenskrig. Om du er historieinteresseret eller bare gerne vil have en fed oplevelse, så skal du helt klart besøge Tirpitz museet
Hvad kan man opleve på Tirpitz Museet
Verdenskrig sluttede, før en af Atlantvoldens største kanonstillinger, der skulle have ligget ved Blåvand, stod færdig. Derfor ligger den store betonbunker intakt som et trist men historisk minde om krigen. Bunkeren er taget i brug som museum, og det er endda muligt, via en underjordisk gang, at komme fra den ene af Tirpitzbunkerne til den anden.
Bunkerruinen har altid været et velbesøgt museum, men blev i 2017 blev det gamle museum erstattet af et splinternyt med fire store gallerier med hver sin udstilling.
Det nye museum består af beton, stål og glas. Beton er støbt på stedet som den gamle kanonbunker. Stål i sort og guld som rav. Taget beplantes med marehalm og integrerer museet helt naturligt i klitlandskabet.
Tirpitz museet tilbyder en lang række vidt forskellige oplevelser, der tæller både faste udstillinger og specialudstillinger. Herunder er nogle eksempler på udstillinger, som du kan opleve på Tirpitz:
– Havets guld (rav)
– Den Skjulte Vestkyst
– Livsfare – Miner!
– Tirpitz-bunkeren
– En hær af beton

Ribe er Danmarks ældste by

Ribe 

Atmosfæren i den middelalderlige bykerne kan ikke beskrives med ord. Den skal opleves. De brostensbelagte stræder, de velbevarede huse og mindepladerne fortæller hver sin del af den stolte historie, der går tilbage til omkring år 710.
Danmark er kendt for sine vikinger, og fra Ribe drog de i træskibe ud i Europa for at handle – og sprede rædsel. Den dramatiske fortid er synlig flere steder. I vore dage ånder alt fred og hygge – i gågaden, kunstmuseet, klosteret og de gamle spisesteder. 
Kun bruset fra vandmøllerne, klokkeklangen og vægterens aftensang bryder stilheden. Sæt god tid af til at besøge Ribe Domkirke. Fra tårnet kan du skue ud over Nationalpark Vadehavet, der er UNESCO Verdensarv, og øjne den arkitektoniske perle, Vadehavscentret.
Ribe Domkirke
Byens pompøse vartegn, kan ses viden om i det flade landskab. Kirken er påbegyndt 1150-1175 og stod færdig 1225-1250. Byggematerialet var tufsten, hjemført fra Rhin-landet, tysk sandsten og jysk granit. På den tid var der to lige høje tårne i vest, men julenat 1283 styrtede det ene ned og dræbte mange mennesker inde i kirken. Det nuværende Borgertårn af mursten stod klar i 1333. Fra det 50 meter høje tårn er der en fantastisk udsigt over Ribes røde tage, marskområdet mod vest og de lave engområder mod øst. Domkirkemuseet kan også besøges.
Sct. Catharinæ Kirke og Kloster
Blev grundlagt i 1228 som et tiggermunkekloster af dominikanerne – i Danmark kaldet Sortebrødrene. Det prægtige kompleks er sammen med Domkirken det eneste, der er levnet af alle Ribes middelalderlige kirker, klostre, kapeller og hospitaler. Den nuværende kirke er fra 1400-årene og den tredje på stedet. Efter reformationen i 1536 blev kirken sognekirke, mens klosterfløjene tjente som hospital. Kirken stod foran en sammenstyrtning, da den i 1920’erne blev reddet ved en enestående aktion, hvor man som sidste udvej bogstaveligt talt skar den fri af jorden, satte den på rækkevis af donkrafte og stille tippede den i lodret position. Gennem kirken er der adgang til den smukke klostergård. Nyd den fredfyldte stemning helt afskåret fra omverdenen. Sct. Catharinæ Plads har i midten et brøndanlæg med klostrets værnehelgen Sct. Catharinæ af Alexandria på toppen.
Shopping i Ribe
Det gamle bymiljø gør shoppingturen til en særlig oplevelse. Spændende specialbutikker ligger som perler på en snor. Der bliver også tid til shopping.

Ugenert natur på rømø

Idyllisk Dobbeltværelse Hotel Kommandørgården

Indendørs Pool Hotel Komandørgården

Aftentur på Islandske Heste

Udflugt til Ribe

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Rømø, Mandø og Sild sommeren 2020

Rømø, Mandø og Sild sommeren 2020 Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION