Pandapasser for en dag

At have en panda som kæledyr er ikke realistisk, men man man kan komme rigtig nær på pandaer og være med til at tage sig af dem i en dags tid, ved at deltage i Pandapasser programmet for en dag.

Det er den bedste mulighed for at komme rigtig tær på en pandabjørn, som tilbydes i dette dagsprogram, og det findes ikke andre steder i verden.

Man er med til tilberede pandaens føde, og er med til at håndmade dem og pleje dem i deres omgivelser. Man arbejder på lige fod og sammen med de fastansatte personale i reservatet. Samtidig får man tilegnet sig viden om pandabjørne, deres liv og specialiteter.

Et enestående tilbud, med et begrænset antal pladser, kun 60 pladser pr. dag, skal bestilles mindst 3 måneder i forvejen.

Highlights

  • Der er ca. 2.000 pandabjørne i verden, 20 af disse lever i denne park
  • Giv en panda mad – ansigt til ansigt – under vejledning af en professionel pandapasser.
  • Hjælp til med at pleje pandaen i dens bur, og forbered maden, for det meste bambus
  • Start i uddannelsesafdelingen, se en video, og blive oplært i være pandapasser, inden man får kontakt med pandabjørnen
  • Lave pandakager til pandabjørnene
  • Modtag et certifikat sidst på dagen, som bevis på at man er pandahjælper
  • Tur igennem hele panda reservatet, for at se de forskellige pandabjørne

Dagsprogram

Kl. 07:00 – 08:30 Kørsel fra hotellet i Chengdu til Dujiangyan

Chauffør og den engelsktalende guide kommer til hotellet kl 07:00, hvorfra der køres i bil eller minivan til Dujiangyan Panda Base. Det er ca. 1½ times kørsel.

Ankomst til Dujiangyan kl. 08:30

08:30 – 09:00 Forberedelse

Ved ankomst skal man have udstedt sit frivillige hjælper pas. herefter udleveres arbejdsuniform og handsker. En erfaren ansat vil herefter gennemgå arbejdsproceduren. Det kan godt være at den ansatte ikke taler så godt engelsk, men guiden hjælper med at få forklaringen formidlet. Man også bede den medfølgende guide om at tage billeder for en, for at forevige dagen.

På dette tidspunkt af dagen er Pandaerne nu vågne og man kan starte arbejdet, og lære hvordan man passer en panda.

09:00 – 10:00 Rengøring af pandabure.

Pandaer spiser et hav af bambus hver dag. Så man skal i gang med at få slæbt al det bambus ud, som pandabjørne ikke vil spise. Pandabjørne spiser kun det bedste af bambus.

Man skal også rense buret for efterladenskaber. Herefter skal man have slæbt ny bambus ind i buret. Man vejledes og får viden fortalt af den erfarne medarbejder.

10:00 – 11:00 Pause, og rundtur i Pandareservatet.

Nu skal Pandabjørnene have lidt ro, og igang med at spise. Man tager en pause, og tager en rundtur, for at se de forskellige pandaer i deres forskellige omgivelser.

11:00 – 11:30 Fodre en panda

Foruden bambus, spiser pandabjørne også kager, gulerødder og æbler. Man er med til at fodre pandabjørne direkte ansigt-til-ansigt, med disse fødemidler. Der er naturligvis en professionel panda passer til stede.

12:00 – 14:00 Frokost og Afslapning

Frokost indtages i restauranten i Dujiangyan Panda Base. Der er både kød- og vegetar retter i udbuddet.

Bagefter kan man slapee lidt af, eller gå en tur i parken. Husk man er i arbejdstøj, og betragets som en ansat når man går rundt.

14:00 – 14:30 Undervisning og se video

Er man i et undervisningslokale, hvor man ser en video om pandaer. denne video gennemgår hele pandabjørnens livscyklus, fra baby, til fuldvoksen panda, blive forælder, og blive ældre panda.

14:30 – 15:00 Fodre Pandabjørne.

Om eftermiddagen, skal man igen igang med at få renset buret, og bringe ny mad til pandabjørne. Igen skal de også have kager og frugt.

15:00 – 15:40 Lave pandakager.

Tidligere fodrede man pandaerne med pandakager. Nu er det tid til at lave pandakager til i morgen. Man får udleveret ingridenser, og vejledes i hvordan kagerne skal laves. Man må lave kager i alle mulige former, pandaerne kan li dem alle.

15:40 Modtagelse af certifikat.

Efter endt arbejde, er det tiden til at man skal aflevere arbejdstøjet tilbage. Herefter modtager man sit certifikat på veludført arbejde, og som bevis på at man nu er pandapasser.

16:00 – 17:30 Tilbage til Chengdu

Kørsel med chauffør og guide tilbage til hotellet i Chengdu. Skal man rejse videre fra lufthavnen eller togstation, bliver man kørt dertil.

Rejseinformation

Lidt om pandabjørne

Den store panda, Ailuropoda melanoleuca, nærmest oversat som sort og hvid fod kat, også bare kendt som pandabjørn, er en bjørneart der lever i det centrale Kina, især koncentreret i Sichuan provinsen.

Pandaen er let genkendelig, med sine store sorte plamager rundt om øjnene, over ørerne og rundt omkring på kroppen. Navnet den store panda (Giant Panda), bruges i flæng, for at adskille den fra den ikke relaterede røde panda. De er ikke beslægtet.

Selvom Pandabjørne tilhører slægten Carnivora, rovdyr, lever pandabjørne for 99 procents vedkommende af bambus. I det fri, lever vilde pandaer også af græs, knolde og også kød fra fugle, gnavere eller ådsler. I fangenskab spiser de også honning, æg, fisk, yams, blade fra buske, appelsiner eller bananer sammen med special tillavet føde.

Den store panda lever i dag i bjergrige egne i det centrale Kina, især i Sichuan provinsen, men også i nabo provinserne, Shaanxi og Gansu.

Tidligere levede pandaer i lavere liggende områder, men de er blevet drevet bort, pga. af landindvinding til landbrug, samt træfældning i forbindelse med skovbrug.

I dag er der afsat 3 millioner hektar til panda reservater i 5 isolerede bjergområder. Man regner med at der findes omkring 1800 pandabjørne der lever i disse områder, og omkring 400 i panda base reservater.

Sammen med den kinesiske regering har WWF arbejdet på at beskytte pandaen, og få skabt bedre levevilkår for arten. I øjeblikket findes der 62 forskellige reservater, der sørger for at bestanden kan vokse, og modstå at pandaen skulle forsvinde som art. Pandaen er betragtet som et af de mest truede dyr i verden.

Danmark modtog i 2019, 2 pandabjørne der skal bo i zoologisk have i København.

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Panda hjælper

Panda hjælper Udflugter