Vidunderlige Kina
med sejltur på Yangtze

Vidunderlige Kina

Med 3 dage på Yangtze floden

Alt hvad man ønsker sig af et ophold i Kina
Når man har været disse steder kan man med ro i sindet sige, ja jeg har været i Kina, ja jeg har set de store seværdigheder som alle taler om.
Beijing, Kinas fantastiske hovedstad, med de store kejserlige palæer, de smukke parker, med al den mystik der findes i templerne, samt den store mur mod nord, der har beskyttet Kina igennem hundredvis af år, fra at blive erobret af barbarerne fra nord.
Xi’an forbindes til Beijing med et af de lynhurtige tog der forbinder snart hele Kina med hinanden.
Xi’an hvor Kinas vugge stod, og den første kejser af Kina Shi Huangdi startede murbyggeriet, og grundlagde den største kejsergrav i verden.
Mere end 8000 store lersoldater, skulle være hans hær i den anden verden, til at beskytte ham. Det er storslået at opleve disse mere end 2000 år gamle soldater, stå side om side, netop hvor de blev stillet for første gang.
Østpå til den bjergrige provins Sichuan, pandabjørnenes hjemsted. En udrydningstruet art, som er Kinas stolthed,
og der gøres alt for at bestanden kan vokse sig større.
Leshan i Síchuanprovinsen, med verdens største Buddhafigur, den 72 meter høje Buddha der sidder og vogter 3 floders sammenløb.
Chongqing, Kinas største by, hvorfra  et vidunderligt krydstogt ned af Yangtzefloden, forbi de 3 smukke kløfter, inden man når den store dæmning ved Sandouping.
Fra det øvre løb til den nedre løb er højden 118 meter, og man må igennem en af de mest imponerende dæmninger i verden.
I Yichang forlader man krydstogtskibet, efter 3 dejlige dage på Yangtzefloden.
Shanghai, Kinas største internationale metropol.
Shanghai, hvor Kinas højeste huse findes, ligger ved Huangpufloden, der deler byen i nyt og gammelt.
Shanghai hvor man fornemmer stemningen fra den nyere historie i Kina, med indflydelse fra England, Frankrig og andre lande, der hver havde sin egen del af byen, som et resultat af Opiumskrigene i det 19. århundrede.
Det gamle Shanghai findes også, med centrum omkring den smukke Yu Yuan have, en have fra Ming tiden (1368 – 1644) beliggende som den blev skabt midt i den pulserende by.
En heldagsudflugt til de spændende seværdigheder i byen, og om aftenen en sejltur på Huangpufloden for at de byens lys fra vandet.

Highlights

  • Top klasse sightseeings
  • Yangtze krydstogt i 3 dage
  • Pandareservat i Chengdu
  • Den store Buddha i Leshan

Vidunderlige Kina

Dag 1. 
København
Afrejse fra København 

Dag 2.
Beijing
Ankomst til Beijing 

Dag 3. 
Beijing
Dagen starter med at der køres til til Sommerpaladset lidt uden for Beijing. Her kunne kejseren søge ly for sommerens hede inde i byen.
Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.
Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860.
Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år.
I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxer opstanden og genopført kort efter.
Se både Det politiske område, Beboelsesområdet,
Teaterområdet samt det Religiøse område.
I Sommerperioden sejltur   på Kunming søen
Om vinteren  forbi Marmorbåden og ud af nordporten.
Besøg en perleproducent. Man får lidt at vide om hvordan man dyrker kulturperler, også kaldet ferskvandsperler. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløring af deres funklende indhold.
Verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, som ligger i centrum af Beijing.
Pladsen blev til, da man i 1959 på 10-årsdagen for oprettelsen af Den kinesiske Folkerepublik, opførte de nuværende bygninger, Folkets Store Hal (det kinesiske parlament) og Det Historiske Museum på hver side af pladsen.
Midt på pladsen i sit mausoleum ligger det balsamerede lig af Formand Mao til skue i en glaskiste.
Fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af den store befrier, manden der gjorde en ende på den store borgerkrig og grundlagde Den kinesiske Folkerepublik i 1949.
Fra Den Himmelske Freds Plads spadserer man igennem Den Himmelske Freds Port med det store portræt af Mao Zedong til det store kejserpalads Den Forbudte By – et mesterværk i arkitektur – og bolig for 24 regenter i ca. 500 år.
Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af den kejserlige livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by.

Aftenen er på egen hånd.

Dag 4. 
Beijing
Cloisonné Fabrik.
Cloisonné er et kinesisk kunsthåndværk og formentlig det eneste sted i verden, hvor traditionen fortsat lever. På fabrikken ses fremstillingen skridt for skridt og kan samtidig se arbejdsforholdene på en kinesisk virksomhed.
Efter at have besøgt Cloisonné fabrikken tages ud til Ming-gravdalen. Her kan man spadsere på den 800 m lange Udødelighedens eller Åndernes allé (Shengdao), som kejserne blev båret igennem på vej til deres gravsted i det omkring liggende landskab.
13 af de 16 Ming kejsere ligger begravet i dette område.
Åndernes vej er flankeret af 36 store stenfigurer der skal bevogte kejseren og beskytte mod onde ånder.
Stenfigurerne står parvist overfor hinanden 24 dyr og 12 soldater og embedsmænd.
Efter Åndernes Alle køres til en af selve Minggravene (Changling), hvor den 3. Ming kejser Yongle er begravet. Man ser paladserne der omgiver graven samt nogle af de skatte der er gravet ud. Disse skatte stammer dog ikke fra Changling graven men fra DingLing graven der huser Wanli Emperor (1563 – 1620).
Disse to grave er de eneste der er gravet ud. De resterende 11 grave er ikke udgravet endnu.
Derefter tages en køretur igennem et utroligt smukt område med bjerge og marker.
Den store Mur, som er 2000 år gammel. Muren er 6000 km lang, og er det eneste menneskeskabte værk, der kan ses fra rummet.
Muren er stor og imponerende og ligger i et bjergrigt og vildt landskab, som kan få selv den største kriger til at føle sig lille.
Man tilbringer resten af dagen på muren.
Benyt aftenen og tag til en berømt Peking And Restaurant, som har specialiseret sig i den kulinariske spise “Peking And”. En anbefaling er restaurant Quanjude, i Ho Hai distriktet.

Dag 5.
Beijing
Togrejse fra Beijing til Xi’an fra den Vestlige Banegård i Beijing.
Denne banegård er en af Asiens største banegårde, og som navnet antyder, ligger den i den vestlige del af Beijing.
Det er også herfra at alle tog der går vestpå i Kina, med afrejse fra Beijing, starter.
Rejsen går fra Beijing til Xi’an, og togrejsen vi ske med et af de lynhurtige tog der forbinder mange byer i Kina.
Hastigheden ligger på omkring 310 kilometer i timen.
Afstanden til Xi’an er godt 1200 kilometer.
Der er god komfort på 2. klasse i toget, hvor sæderne er af samme standard og funktionalitet, som et sæde i turistklasse på et rutefly.
Trods de 1200 kilometer, er man fremme i Xi’an kl. 18:23, hvor man ankommer til Den Nordlige banegård i Xi’an.

Dag 6.
Xi’an
De berømte Terracottasoldater der blev skabt af Kinas første kejser, Xin Shi Huangdi, for godt 2.200 år siden.
Kejser Qin, der døde i 206, fik lavet denne hær af mandshøje lersoldater til at beskytte sig i underverdenen.
I dag er der ca. 3.000 soldater udgravet og samlet igen, og man mener at hele hæren består af godt 8.000 soldater.
Soldaterne bestod ikke længe efter at kejseren var død, for allerede samme år han døde rejste der sig et oprør, hvorunder hele gravkomplekset blev indtaget og soldaterne slået i stykker.
I 1974, blev de genopdaget i forbindelse med at 3 bønder var ved at grave en brønd, og stødte på et lerhoved fra en soldat i den forbindelse.
Siden 1981, har det været muligt for publikum at besøge museet.
Besøg gerne en fabrik, som laver reproduktioner af Terrakotta soldater, heste og tilbehør. Terrakotta hær Museet, er et  absolut højdepunkt på en rejse til Kina. Seværdigheden ligger lidt udenfor Xi’an og består af en hær af soldater, heste og vogne lavet i ler i naturlig størrelse.
Gravmælet er optaget på FN’s liste over verdens mest bevaringsværdige kulturelle seværdigheder.
Inden man selv går rundt i de forskellige haller, bliver der vist en film i cirkelbiografen. Filmen fortæller en om den historiske begivenhed da
Terrakotta gravene blev fundet af intetanende bønder, som var ude for at grave brønde; vi ser hvordan gravene engang blev ødelagt af rasende bønder, og vi lærer om udgravningsarbejdet samt museets oprettelse.
På vej til museet, kan man med fordel besøge en workshop, hvor man får mulighed for at se hvordan de oprindelige terracottasoldater blev lavet, af det samme terracotta materiale, som de oprindelige soldater er udført i.
Så hvis man har lyst at købe en soldat med hjem, er dette stedet at gøre det.
Om aftenen er det et must at spise dumplings, eller jiaozi, som de hedder på kinesisk.
Disse er en art kinesiske ravioli med fyld af forskellig slags, og meget lækre.
Man kan også om aftenen opleve en danseforestilling mod et pristillæg. Forestillingen er et show, som viser hvordan man mener at kejserens konkubiner og eunukker underholdt kejseren under Tang-dynastiet (år 618-907).

Dag 7.
Xi’an
Sidste dag i Xi’an
Tag ud til Store Vildgås Pagode (Dayanta), som engang lå i byens centrum. Pagoden er 64,1 meter høj, og er i syv etager. Den blev bygget i begyndelsen af Tang-dynastiet i det 7. århundrede.
Pagoden er oprindelig bygget til at huse de skrifter som munken Xuán Zàng, medbragte fra Indien. Skrifter om Buddhisme. Pagoden står i midten af et kloster til Buddhas tilbedelse.
Kør til den nordlige banegård i Xi’an, for at tage hurtigtoget videre til Chengdu i Sichuan provinsen.
Ankomst sidst på eftermiddagen til Chengdu.
Efter ankomst til Chengdu kan man tage en udflugt til People’s Park og de smalle gader i det indre Chengdu.
Man kan herefter deltage i et show, hvor man overværer den meget specielle kinesiske kunstart “Face Changing Mask”, på godt dansk kaldet Maskemanden og hans dans. Denne optræden er en typisk Sichuantradition.

Dag 8.
Leshan
Leshan ligger ca. 2 timers kørsel i bil fra Chengdu.
Leshan, der ligger hvor de 3 kendte floder Qingyi River, Dadu River og Minjang River (Minjiang der senere bliver til Yangtze River) samles.
Og netop lige hvor de 3 floder samles, står verdens største Buddhafigur, de 72 meter høje Leshan Buddha.
Ankomst til Leshan efter et par timers kørsel, og gå ombord i en båd, der sejler en til foden af Buddha figuren.
Her har så mulighed for at gå op langs med Buddhaen, på snævre snoede trappetrin, eller tage den mere sikre vej bagom Buddha op til Buddhas hoved, hvor man kan iagttage Buddha fra siden.
Om eftermiddagen kan man køre til den gamle by Huanglongxi, der er kendt for vandmøller, små kanaler, gamle broer, og gamle huse der står helt
ude i vandet. Et tidstypisk billede på en gammel kinesisk landsby i provinsen.
Tilbring eftermiddagen i de snævre gader og nyder den specielle atmosfære her.

Dag 9.
Chengdu
Pandabjørne
Tag til et Pandacenter for opfostring af Pandabjørne i Chengdu.
Her har man mulighed for at komme helt tæt på de specielle bjørne, og blandt se nogle helt små nyfødte pandabjørne.
Mange pandabjørne starter deres opvækst i en kuvøse, hvor de opfostres af de dygtige kinesiske plejeforældre.
Pandabjørne føder ikke så mange unger ad gangen, 1, 2 eller sjældent 3. Men moderen tager sig kun af den ene, og efterlader de andre. Disse får nu en opvækst i Panda reservatet inden de
kan sættes ud i naturen.
Efter dette besøg, køres til banegården i Chengdu, og man tager med tog til Chongqing.
Ankomst  til Chongqing, efter endnu en gang at have suset afsted med 310 kilometer i timen.
I Chongqing er der en god ide at spise  til middag, inden man tager til krydstogtskibet, for at starte rejsen ned af Yangtzefloden mod den store dæmning og Yichang.
Skibet sejler fra Chongqing ved 22 tiden.

Dag 10 og Dag 11. 
Yangtze
Man begynder det spektakulære krydstogt ad den mægtige Yangtze-flod, som strækker sig gennem bakket landskab med terrasser
af marker.
Man kan slappe af på dækket eller i salonerne, og nyder det smukke sceneri, som de tre kløfter udgør.
Under sejladsen ned ad floden opleves kløfterne Qutang (8 km lang), Wu (40 km lang) og Xiling (80 km lang), en strækning på omkring 200 km, og nyder en tur op ad Shennong floden.
Udflugter på land omfatter Fengdu, “spøgelsesbyen”, og
San Dou Ping, Kina Dæmningen, eller de tre slugters dæmning.
I november 1998 markerede man her begyndelsen på
bygningen af verdens største dæmning, der kommer til at strække sig omkring 2310 meter. Dæmningen blev
færdig i 2009 og regnes for at være Kinas største bygningsprojekt siden opførelsen af Den Store Mur.
Udflugtsprogrammet er skibets program, og man følger dette, med ændringer der måtte være i henhold til denne tekst.
Siden hen er der bygget en specialsluse til krydstogtskibe, der hurtigere kan få de store skibe fra det øvre løb de 116 meter ned til det nedre løb, på ca. 45 minutter.

Dag 12.
Yangtze – Yichang – Shanghai
Man går fra borde i Sandouping, for at opleve det gigantiske dæmningsprojekt, der ikke alene er verdens største dæmningsanlæg, men også verdens største kraftværk.
Tilbage til båden og der sejles det sidste stykke af floden til Yichang.
Der stiges fra borde i Yichang.
Ved bådterminalen, tages til lufthavnen for at flyve til Shanghai.
Ankomst til Shanghai.

Dag 13.
Shanghai
Start dagen med en gåtur på den berømte ”the Bund”, der ligger på Puxi siden af Huangpu floden.
Huangpufloden deler Shanghai i 2 dele, den nye del der ligger på Pudong siden og det gamle Shanghai der ligger på Puxi siden.  The Bund ligger langs med floden og her er de gamle bygninger med påvirkninger fra de forskellige lande der har præget Shanghai igennem 150 år op til 1949.
Tag derefter til det gamle Shanghai, hvor man først bør besøge en gammel smuk have, Yu Yuan haven, der viser hvordan rigmænd i gamle dage byggede deres egne små domæner for at nyde freden i harmoni med smuk arkitektur.
Herefter gå en tur i det gamle Shanghai og evt. gøre lidt indkøb.
Kør derefter til den modsatte bred af Huangpu floden, til Pudong.
Her er det moderne Shanghai bygget op igennem de sidste 25 år, med de højeste bygninger i Kina.
Prøv et besøg i Shanghai World Financial Center, kort benævnt som SWFC, hvor målet er at komme op på udsigtsplatformen på etage 100.
Herfra er der den flotteste udsigt over hele Shanghai. På en klar dag kan man se hele byen brede sig ud for øjnene af en.
En specialitet her er, at flere sektioner i gulvet er af glas, der gør det muligt at se lige ned. Et betagende skue.
Man kan også vælge at tage op i Shanghai Tower, der er endnu højere. Med sine 632 meter er denne bygning i dag Kinas højeste bygning, og verdens 2. højeste bygning
Om aftenen kan man med succes tage en sejlads på Huangpufloden. Man går om bord i en sightseeing båd, der vil sejle en et stykke ned af Huangpufloden, så man får mulighed for at se byen fra floden.
Spændende er det at se Puxi siden, med de gamle huse af europæisk oprindelse, i kontrast mod de moderne skyskrabere på Pudong siden af floden.

Dag 14. 
Shanghai
Slut turen af i Shanghai og flyv fra Shanghai videre eller hjem til Danmark

Hvor befinder man sig i Kina

Templet til god høst i Himlens Tempel Park

Fra Den Forbudte By i Beijing

Sommerpaladset i Beijing, det religiøse område Longevity Hill

Den Store Mur nord for Beijing, bygget for ca. 600 år siden

Xi'an centrum med trommetårnet bygget for ca 600 år siden

Terracottasoldater, fodfolk i Kejser Qins hær til at beskytte ham i underverdenen

Leshan, Udsigt fra Den 72 meter høje Buddha, hugget ud af klippen

Panda spiser frokost i Chengdu National Park

Shanghai, Nanjing Road

Shanghai, Pudong i aftenbelysning

Udflugter i Beijing

Beijing Udflugt A

frokost inkluderet

Highlights

Den Himmelske Freds Plads
Den Forbudte By   
Hutonger og kørsel i Rickshaw 
Besøg en lokal kinesisk familie 
Traditionel kinesisk medicin

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400,-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt A, Turen går først til verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, som ligger i centrum af Beijing.

Pladsen blev til, da man i 1959 på 10-årsdagen for oprettelsen af Den kinesiske Folkerepublik, opførte de nuværende bygninger, Folkets Store Hal (det kinesiske parlament) og Det Historiske Museum på hver side af pladsen.

Midt på pladsen i sit mausoleum ligger det balsamerede lig af Formand Mao til skue i en glaskiste, fra hele Kina strømmer folk stadig til for at få et glimt af den store befrier, manden der gjorde en ende på den store borgerkrig og grundlagde Den kinesiske Folkerepublik i 1949.

Fra Den Himmelske Freds Plads spadserer vi igennem Den Himmelske Freds Port med det store portræt af Mao Zedong til det store kejserpalads Den Forbudte By – et mesterværk i arkitektur – og bolig for 24 regenter i ca. 500 år.

Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af den kejserlige livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by.

Derefter tager vi på besøg i de specielle kinesiske Hutongèrne, som er smalle gader imellem 100 år gamle gårdhavehuse, der hver især huser flere generationer af samme familie. Husene i hutongerne er som regel bygget i et plan.  Det var i gamle dage ikke tilladt at bygge huse der var højere end muren omkring den forbudte by.

Vores måde at besøge hutongerne på vil foregå med rickshaw. Dette er meget populært og en morsom oplevelse. Vi sidder to og to på det lille sæde bagved vores cykelkusk, der må ase og mase for at få fart på cyklen. (Cykelkusken skal have 10 yuan i drikkepenge pr. person).

Vi får lejlighed til at besøge en af familierne i kvarteret, så kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag.

Navnet “Hutong” stammer fra det mongolske ord “hottog” der betyder brønd. Hutonger er opstået omkring de steder hvor det var muligt at få vand. Ordet “hottog” er i Beijing blevet ændret til “hutong” igennem tiderne.

Dagen inkluderer også et besøg på et traditionelt kinesisk medicincenter.

Traditionel kinesisk medicin udspringer af den årtusind gamle kinesiske filosofi, der opfatter verden som en helhed hvor alting skal være i balance.

I forbindelse med besøget tilbydes en gang fodmassage (for kun 30 yuan) til at lindre vores trætte fødder efter en lang dags gåtur. Traditionel kinesisk massage bygger på behandlings teknikker der er omkring 5000 år gamle.

Ifølge traditionen kan massage helbrede omkring 100 forskellige sygdomme hos voksne. De første beskrivelser af massage stammer fra taoistiske præster der praktiserede Qi Gong øvelser som er rettet imod styrkelse af livskraften og for at fremme blodcirkulationen i kroppen.

Den Himmelske Freds Plads i Beijing, med indgangen til den Forbudte By i baggrunden

Beijing Udflugt B

frokost inkluderet

Highlights

Sommerpaladset 
Perleproducent
Lamatemplet
Te ceremoni i te hus 

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt B, Dagen starter med at der køres til til Sommerpaladset lidt uden for Beijing. Her kunne kejseren søge ly for sommerens hede inde i byen. Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.

Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860. Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år.

I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxeropstanden og genopført kort efter.

Vi besøger både Det politiske område, Beboelsesområdet, Teaterområdet samt det Religiøse område.

I Sommerperioden sejler vi en tur på Kunming søen og går ud af sydporten. Om vinteren kan vi ikke sejle på søen, og går derfor videre forbi Marmorbåden og ud af nordporten.

Herefter lægger vi vejen indenfor hos en Perleproducent. Vi får lidt at vide om hvordan man dyrker kulturperler, også kaldet ferskvandsperler. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløre deres funklende indhold. Perler og perlecreme kan købes billigt.

Der spises frokost i umiddelbar nærhed af perleproducenten.

Efter frokost tager vi til Lamatemplet (Yonghegong), nok det smukkeste tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet.

Oprindelig blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen. Men på grund af en særlig regel der sagde, at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet. Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Templet indeholder den største Buddha skåret ud af et stykke træ, en 18 m. høj Buddha skåret af sandeltræ. Buddhaen er optaget i Guiness Book of Records.

Dagen inkluderer til sidst et besøg i et tehus, Kina er et land der er kendt for sin te.

Her har man mulighed for at smage forskellige tesorter, samt mulighed for at købe sin favorit te. F. eks. Grøn te “Organic Longjing” kan føres mere end 1000 år tilbage, og flere kejsere har gennem tiderne været betaget af den helt specielle te fra Longjing. Helt klar i koppen, rund og blød i smagen.

En anden særlig type te hedder Wild Pu-Erh te der er den eneste type te, som bliver bedre med årene. Denne tetype er blevet investeringsobjekt i de senere år.

Videnskabelig forskning viser, at teen kan have en lang række helsebringende effekter. Den virker kolesterolnedsættende og indeholder antioxidanter.
Særligt den slankende egenskab fremhæves.

Wild Pu-Erh er håndplukket på Jing Mai Mountain, hvor mange af træerne over 1300 år gamle. De gamle træer med de seje blade giver en helt speciel Pu-Erh.

Sommerpaladset, udsigt fra Longevity Mountain (det religiøse område) over Kunming Søen

Beijing Udflugt C

frokost inkluderet

Highlights

Himlens Tempel
Silkecenter
Imperial College
Nanloguxiang Hutong 

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400,-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt C, Tidligt på formiddagen skal vi på besøg i Himlens Tempel, det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing.

Templet, som er et enestående eksempel på Ming-dynastiets arkitektur, er bygget samtidig med Den Forbudte By, nemlig i begyndelsen af 1400-tallet.

I ensom majestæt troner denne perle af harmoni og skønhed mod Beijings himmel. Det var her kejserne kom ved vinter-solhverv, for at ofre til både deres forfædre og til himlen, for at bede om en god høst.

Også her spiller Yin og Yang-princippet ind. Det er nemlig en fundamental forudsætning for alle de religiøse ceremonier. Kun en balance mellem Yin og Yang kan skabe harmoni og dermed mulighed for velstand og livets fortsættelse.

Herefter besøger vi et silkecenter, hvor vi bl. a. ser, hvordan man fremstiller silketråd.

Desuden kan vi selv få lov til at være med til at lave en silkedyne. Har man lyst til at købe nogle af de lækre silkeprodukter til en favorabel pris, er dette ligeledes muligt. Der ydes garanti på de købte varer.

Herefter køres til Hutongområdet i den nordlige del af Beijing, hvor der spises frokost på en lækker gårdhaverestaurant.

Efter frokost går man til Guojizian, The Imperial Academy eller College.

Beijing Guozijian blev først etableret i 1306. Den fungerede som øverste administrative hovedkvarter for tilrettelæggelsen af ​​uddannelse og den højeste sæde for at lære i løbet af Yuan (1271-1368), Ming (1368-1644) og Qing (1644-1911) dynastier.

Flankeret af Temple of Confucius og Yonghe Lamatemplet, er Beijing Guozijian placeret ved 15 Guozijian Road (oprindeligt opkaldt Chengxian Road).

Imperial College, Guozijian tiltrak stor opmærksomhed fra staten, og blev bygget om mange gange. Efter to store reparationer i Ming dynastiet, og opførelsen af ​​Biyong Hall i Qing-dynastiet, blev Beijing Guozijian hvad vi ser i dag, dækker et areal på 37.000 m². Det er den sidste Guozijian i Kina og har været opført som et vigtigt kulturelt levn sted under statsligt niveau beskyttelse. Stedet blev også under Qing dynastiet benyttet som undervisningsministerium.

Efter besøgte i Guozijian, er der gåtur igennem Nanloguxiang (på egen hånd), hvor man kan nyde dette spændende hutongområde med masser af små forretninger og cafeer.

Der aftales et mødetidspunkt, hvor man mødes og kører tilbage til hotellet.

Templet til God Høst i Himlens Tempel Park. Himlens Tempel Park er fra begyndelsen af 1400 tallet.

Beijing Udflugt D

frokost inkluderet

Highlights

Cloisonne Fabrik
Åndernes Alle
Ming Grav dalen
Den Store Mur ved Badaling

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400,-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt D, Dagen starter med at vi besøger en
Cloisonné fabrik.

Cloisonné er et kinesisk kunsthåndværk og formentlig det eneste sted i verden, hvor traditionen fortsat lever. På fabrikken ser vi fremstillingen skridt for skridt og kan samtidig se arbejdsforholdene på en kinesisk virksomhed.

Efter at have besøgt Cloisonné fabrikken tager vi ud til Ming-gravdalen, Her skal vi spadsere på den 800 m lange Udødelighedens eller Åndernes allé (Shengdao), som kejserne blev båret igennem på vej til deres gravsted i det omkring liggende landskab. 13 af de 16 Ming kejsere ligger begravet i dette område.

Åndernes vej er flankeret af 36 store stenfigurer der skal bevogte kejseren og beskytte mod onde onder. Stenfigurerne står parvist overfor hinanden 24 dyr og 12 soldater.

Derefter tager vi en køretur igennem et utroligt smukt område med bjerge og marker.

Nu skal vi opleve Den store Mur, som er 2000 år gammel. Muren er 6000 km lang, og er det eneste menneskeskabte værk, der kan ses fra rummet.

Muren er stor og imponerende og ligger i et bjergrigt og vildt landskab, som kan få selv den største kriger til at føle sig lille. Vi tilbringer resten af dagen på muren.

Sidst på eftermiddagen kørsel tilbage til hotellet i Beijing.

Den Store Mur er et af højdepunkterne i udflugt D

Beijing Udflugt E

frokost inkluderet

Highlights

Pandabjørne i ZOO
Sommerpaladset
Perleproducent
De Olympiske Anlæg fra 2008 olympiaden (Birds Nest)

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400,-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt E, for de der gerne vil besøge Pandabjørne.

Dagen starter med en bustur til zoologisk have for at hilse på nogle af de sjældne pandabjørne. Vi besøger det specielle afsnit af haven, hvor pandabjørnene har deres bure. Der er kun ca. 2000 bjørne der lever vildt i naturen (2006) samt ca. 180 i forskellige dyreparker i hele verden.

Derefter går turen til Sommerpaladset.

Lidt uden for Beijing kunne kejseren her søge ly for sommerens hede inde i byen. Den store, kunstige Kunming sø sørgede for kølighed og en smuk udsigt.

Paladset har været nedbrændt flere gange, men er hver gang blevet opført på ny bl. a. efter englændernes og franskmændenes hærgen under opiumskrigen i 1860. Paladset blev genopført i 1888 af den berømte Cixi. Genopbygning tog ca. 10 år.

I 1900 blev sommerpaladset igen hærget under boxeropstanden og genopført kort efter. Vi besøger både Det politiske område, Beboelsesområdet, Teaterområdet samt det Religiøse område.

I Sommerperioden sejler vi en tur på Kunming søen og går ud af sydporten. Om vinteren kan vi ikke sejle på søen, og går derfor videre forbi Marmorbåden og ud af nordporten.

På hjemturen lægger vi vejen indenfor hos en perleproducent. Her er der mulighed for at se perlemuslingerne blive åbnet og afsløre deres funklende indhold. Perler og perlecreme kan købes billigt.

På vej hjem til vores hotel kører vi forbi Den Olympiske By.

Vi parkerer og går en tur til National Stadium også kaldet Birds Nest. Vi går ind i stadion og kan her opleve dette gigantiske stadion hvor bl.a. den smukke åbningshøjtidelighed blev afholdt.

Rundt omkring findes de andre berømte bygningsværker, ikke mindst den blå Water Cube. Desværre kan man ikke komme ind her mere.

Den olympiske by er bygget i den nordlige del af Bligger på syd- nordaksen for Den Forbudte By.

Vi kører herefter til hotellet.

Pandabjørnen Kinas nationaldyr, lever frit i Sichuan, men kan besøges i Beijing ZOO

Beijing Udflugt F

frokost inkluderet

Highlights

Himlens Tempel
Lamatemplet (Yonghegong)
Silkeproducent
Te Ceremoni i te hus

Pris i dkkUdflugter i Beijing
Pris pr. person ved antal deltagere i udflugten
Udflugt1 person2 personer3 - 5 personer6 - 9 personerr10+ personer
Udflugt A1.075,-870,-840,-600,-500-
Udflugt B1.050,-740,-710,-500,-400,-
Udflugt C1.080,-910,-680,-460,-360-
Udflugt D1.225,-910,-775,-520,-405-
Udflugt E1.080,-910,-680,-460,-NA
Udflugt F 1.080,-910,-680,-460,-NA

Udflugt F, Tidligt på formiddagen skal vi på besøg i Himlens Tempel, det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing.

Templet, som er et enestående eksempel på Ming-dynastiets arkitektur, er bygget samtidig med Den Forbudte By, nemlig i begyndelsen af 1400-tallet.

I ensom majestæt troner denne perle af harmoni og skønhed mod Beijings himmel. Det var her kejserne kom ved vinter-solhverv, for at ofre til både deres forfædre og til himlen, for at bede om en god høst.

Også her spiller Yin og Yang-princippet ind. Det er nemlig en fundamental forudsætning for alle de religiøse ceremonier. Kun en balance mellem Yin og Yang kan skabe harmoni og dermed mulighed for velstand og livets fortsættelse.

Efter frokost tager vi til Lamatemplet (Yonghegong), nok det smukkeste tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet.

Oprindelig blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen; Men på grund af en særlig regel der sagde, at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet.

Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Herefter besøger vi et silkecenter, hvor vi bl. a. ser, hvordan man fremstiller silketråd. Desuden kan vi selv få lov til at være med til at lave en silkedyne.

Har man lyst til at købe nogle af de lækre silkeprodukter til en favorabel pris, er dette ligeledes muligt. Der ydes garanti på de købte varer.

Dagen inkluderer til sidst et besøg i et tehus. Kina er et land der er kendt for sin te.

Her har man mulighed for at smage forskellige tesorter, samt mulighed for at købe sin favorit te. F. eks. Grøn te “Organic Longjing” kan føres mere end 1000 år tilbage, og flere kejsere har gennem tiderne været betaget af den helt specielle te fra Longjing. Helt klar i koppen, rund og blød i smagen.

En anden særlig type te hedder Wild Pu-Erh te der er den eneste type te, som bliver bedre med årene. Denne tetype er blevet investeringsobjekt i de senere år.

Videnskabelig forskning viser, at teen kan have en lang række helsebringende effekter. Den virker kolesterolnedsættende og indeholder antioxidanter. Særligt den slankende egenskab fremhæves.

Wild Pu-Erh er håndplukket på Jing Mai Mountain, hvor mange af træerne over 1300 år gamle. De gamle træer med de seje blade giver en helt speciel Pu-Erh.

Lamatemplet i Beijing, aktivt center for Tibetansk Buddhisme

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Vidunderlige Kina

Vidunderlige Kina Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION