Det kulinariske Indien

Det kulinariske Indien

Indeholdt i rejsen

Grupperejse i en international gruppe. Garanteret afrejse ved minimum 2 personer
Indien kan være synonymt med krydderier og “curry”, men dets køkkener er lige så varieret som dets folk. Anført af ekspert i indisk og kongelig køkken, Hemendra Singh, er denne rejse er en lokkende udforskning af de mange nuancer af  det Indiske køkken – fra den krydrede gademad i Old Delhi, til kongelig mad i Rajasthan og videre til den mere simple romantik i Avadh. Med en knivspids af kulinarisk historie og en smule traditionel kulinarisk kunst, er denne rejse den perfekte opskrift for enhver madelsker og feinschmecker!
Tag en rejse gennem nogle af de mest ikoniske byer i Indien – hvor man smager de autentiske lokale delikatesser, nyder dem sammen med de lokale, og lære hemmelighederne bag nogle af landets mest populære retter.
Besøg også Indiens vinhovedstad, Nashik, og se de smukke vinmarker, og smage på vinen.

Highlights

  • Anført af Hemendra Singh, ekspert i indiske og kongelige køkkener
  • Nyd lækker indisk gademad på udsøgte ture
  • Stop i Mughlai, Awadhi og ved den indiske vestkyst
  • Spis middag med en kongelig familie i Lucknow
  • Besøg Indiens vinhovedstad, Nasik og overnat på en vingård
  • Vinsmagning
  • Gruppefotografi
  • Overraskelsesgave

Hoteller

Hoteller er minimum 4 stjernede hoteller med international komfort. Alle beliggende centralt. 

Det kulinariske Indien

Dag 1.
03. september – København – Delhi
Afrejse fra Københavns Lufthavn, forslag med Lufthansa kl. 0845 via Munchen til Delhi.
Ankomst til Delhi kl 2315.
Mødes med rejseleder i lufthavnen og transport til hotellet. Check in.

Alternativt Qatar Airways kl. 0900 via Doha til Delhi. Ankomst næste morgen kl. 0155. Møde med rejseleder og transport til hotellet. Check in.

Dag 2 
04. september – Delhi
Degn er til afslapning, indtil sidst på eftermiddag, hvor man mødes med rejselederen.
Om aftenen er der middag, hvor rejselederen introducere turen, og giver designer på at opholde sig i Indien.

Dag 3
05. september – Delhi
Efter morgenmad på hotellet starter dagen med en rundvisning i Gamle Delhi og især det populære marked Khari Baoli – Asiens største krydderimarked.
Man spiser et måltid af gademaden i Gamle Delhi. Alt under ordnede forhold, men dette er det ægte køkken.
Der bliver også tid til at se den brømte Jama-moske i det gamle Delhi.
delhi er opdelt i det gamle Delhi, og i det nye Delhi, der især er præget af engelsk arkitektur.
Efter frokost udforskes New Delhi og man besøger blandt andet Humayuns grav.
Humayuns grav er graven fra Mughal Kejseren Humayun i Delhi, Indien. Graven blev bestilt af Humayuns første kone og hovedkonsort, kejserinde Bega Begum, i 1569-70,
Til middag besøges den familiedrevne “Sana-Di-Ge” restaurant, der serverer lækker fisk og delikate skaldyr leveret direkte fra Indiens kyster.

Dag 4
06. september – Delhi – Agra
Efter morgenmad, gøres check ud fra hotellet.
Herefter Kørestil Agra, en køretur på ca. 4 timer.
I Agra skal man stifte bekendtsakb med  Mughlai køkkenet.
Det repræsenterer en kombination af køkkenet i det indiske subkontinent kombineret med kogestilarter og opskrifter fra det centrale asiatiske og iranske køkken.
Smagene fra Mughlai køkken varierer fra ekstremt mild til krydret, og er ofte forbundet med en karakteristisk aroma og smagen af ​​kværnet og hele krydderier
Senere besøges det historiske røde Agra-fort, et af de største forter, der blev bygget af Mughals i Indien.
Kørsel til hotellet og check in. Der serveres High Tea på hotellets terasse, med udsigt til det smukke Taj Mahal.

Dag 5
07. september – Agra – Lucknow
Efter morgenmad på hotellet, Check ud af hotellet.
Herefter starter  dagen med et besøg i det ikoniske kærlighedsmonument, Taj Mahal.
Efter at have tilbragt et par timer ved dette pragtfulde bygningsværk, er det tiden til at sige farvel til Agra og der køres til byen Lucknow, hvor temaet står på oplevelser i Awadhi-køkkenet
Tilberedningen i Awadhi køkkenet  i Lucknow ligner dem i Centralasien, Mellemøsten og Nordindien, hvor køkkenet omfatter både vegetariske og ikke-vegetariske retter. Awadh-regionen er blevet stærkt påvirket af Mughal-madlavningsteknikker, og køkkenet i Lucknow bærer ligheder med dem i Centralasien, Kashmir, Punjab og Hyderabad.
Aftenen bruges  på en slags ”mad crawl ”- hvor man kommer igennem en række traditionelle spisesteder  og prøver det bedste af de lokale retter i menuerne.
Til hotellet sidst på aftenen.

Dag 6
08. september – Lucknow
Dagen bruges på en rundvisning i byen, hvor man blandt andet ser den berømte Bara Imambara-helligdom, Asii-moskeen, Rumi Darwaza, det britiske opholdssted som erLucknows ikoniske La Martiniere College.
Om aftenen skal ægte Awadhi køkken opleves til middag hos de kongelige i byen,  med Raja Amresh Kumar Singhs familie i hans bypalads, Khajurgaon, hvor der nydes hjemmelavet mad fra det kongelige køkken.
Sidst på aftenen tilbage til hotellet

Dag 7
09. september – Lucknow – Mumbai
Efter morgenmad på hotellet, er det tid til checke ud.
Transport til lufthavnen i Lucknow og
flyvning til Mumbai. Ca. 2 timer og 20 minutter.
Ankomst til Mumbai, og  eftermiddagen bruges på en rundvisning i byen –
Mumbai har mange seværdigheder o på turen rundt ses blandt andet det verdensberømte Dhobhi Ghats Et kæmpeareal med åbne vaskebassiner, hvor tøj vaskes, Gateway of India, porten til ære for den engelske konge, forbi Victoria Station  og få et glimt af Mumbais travle lokale tog.
Om aftenen skal du tage på en dedikeret tur til Mumbais lækre gademad. Man vil prøve retter såsom Pav Bhaji;  og besøge en 100 år gammel iransk cafe´ og meget mere.
Til sidst til hotellet.

Dag 8
10. september – Mumbai – Nasik
Check ud af hotellet efter morgenmad.
Herefter Kørsel til Nasik, Indiens vinhovedstad. En køretur på  cirka 4 timer.
Ved ankomst check ind på hotellet so er  på en vingård. Om aftenen deltager man i en vinsmagningssession efterfulgt af middag.

Dag 9
11. september – Nasik
Dagen tilbringes på vin resortet i Nasik
Dagen starter med en yogasession på resortet.
Efter morgenmad kan
kan du nyde en personlig vintur med vinsmagning og tilpasset mad i vingården. Afslut dagen med en afslappende drueolie massage på resortet.

Dag 10
12. september – Nasik – Mumbai
Efter morgenmad forlades vinresortet og man kører mod Mumbai. Ca. 4 timers kørsel.
På vej til Mumbai aflægges besøg  i en boutique-vingård, der er kendt for sin Rose´-vin på linjen af ​​den berømte Provence Rose´.
Her nydes en frokost på deres restaurant, hvor sydøstasiatiske mad er perfekt parret med vinene.
Videre kørsel til Mumbai, og hotellet i Mumbai

Dag 11
13. september – Mumbai – København
Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen.  Transfertid afhængig af valgt luftfartsselskab. I de nævnte tilfælde, enten Lufthansa via Muchen til København via Munchen.
Har man valgt Qatar Airways, flyves via Doha til København.
Ankomst til Københavns samme dag

Rejseinformation

Med i prisen:

  • 9 overnatninger på hotel (se hoteliste) i delt dobbeltværelse med morgenmad
  • Program og indhold i henhold til programmet
  • Entre til seværdigheder betalt
  • Deltagelse i alle arrangementer nævnt i programmet
  • Engelsktalende professionel turleder 
  • Kendte skatter og afgifter
  • Udflugter i følge program
  • Transfers og kørsel i henhold til program,
  • Fortæring: Fuld forplejning

Ikke Med i prisen:

  • Rejse og afbestillingsforsinkringer
  • International flyrejse 
  • Drikkevarer
  • Forbrug af service på hoteller (såsom internet(hvis begyr), telefoni, minibar, vaskeri mm.
  • Drikkepenge til guider og chauffører 
  • Egne arrangementer
  • Ekstraarrangementer
  • Overvægt i henhold til gældende regler
  • Enkeltværelsestillæg
  • Gebyr for at fotografere ved forskellige seværdigheder
  • Personlige fornødenheder

Om rejselederen Hemendra Singh

Hemendra Singh er født og opvokset i Rajasthan og er ekspert i Indiens kulinariske traditioner, især dem, der stammer fra landets kongelige køkkener. I en alder af 11 begyndte Hemendra at eksperimentere med madlavning, begyndende med de kongelige opskrifter fra hans husstand til indflydelserne fra Avadh- og Mughal-hoffene. I årenes løb indbragte Hemendras eksperimenter i køkkenet anderkendelser fra hele landet – fra costal curries til Kashmiri wazwan og det smagfyldte Bengali bhoj. Undervejs opdagede han fascinerende forbindelser mellem regionale retter og retter fra de mange kulturer der har haft indflydelse på køkkenet i Indien

Det kulinariske Indien

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse

AfrejseHjemrejsePris kr.Enk vær tillægTur id
03.09.202013.09.202028.750,-5.500,-SRdki2001

Traditionelt køkken i en restaurant

Krydderimarked i Dellhi

Bara Imambara i Lucknow

Dhobi Ghat i Mumbai

Dhobi Ghat i Mumbai