Shanghai

Shanghai


Shanghai Kinas største metropol, hvor de højeste bygninger i Kina findes.
Shanghai er også gamle dage, og det gamle Kina og det moderne Kina, kan her opleves i skøn harmoni.
Udenfor Shanghai ligger de smukke byer Suzhou, byen med de smukkeste haver i Kina, og Hangzhou, med den berømte og beundrede Vestsø.

Shanghai

Dag 1
København.
Afrejse fra København 

Dag 2
Shanghai.
Mellem København og Shanghai er der en tidsforskel på +7 timer (+6 timer, når det er sommertid).
Ankomst til Shanghai’s elegante Pudong lufthavn, 

Dag 3
Shanghai

Dagen starter med en tur til den berømte havnefront The Bund. Her ligger de gamle bygninger opført i tiden omkring 1890 og op til slutningen af 1930.
Bygningerne er europæisk inspirerede og er i de fleste tilfælde også opført af udenlandske firmaer, der slog sig ned i Shanghai. Særligt the Bund nr. 7, har interesse, her finder du Store Nord’s første hovedkvarter i Shanghai, bygget i 1906.
Herefter går turen til det gamle Shanghai, hvor den gamle have fra Ming tiden Yu Yuan haven besøges. Et typisk eksempel på en kinesisk have opført af en rigmand der havde tjent under Ming kejseren.
Det gamle Shanghai er også en stor bazar, med at hav af små gader med forretninger. Der bliver tid til at være på egen hånd, inden der spises frokost i området.
Efter frokost går turen til den anden side af Hunagpu floden, floden der deler Shanghai i en øst del og en vest del.
Vi tager til Pudong siden af floden, hvor de største og højeste huse i Kina findes.
Vi tager op i det højeste af dem alle, Shanghai Financial Center, hvor målet er udsigtsplatformen på etage 100. Her breder en fantastisk udsigt sig ud, hvor man får et panoramavue over Shanghai.
Turen går herefter tilbage til Puxi siden af floden, hvor du skal opleve en sejltur på den berømte Huangpu flod. Der sejles ned ad floden og man får et storslået udsyn til alle bygningerne langs med floden.
Her får du virkelig øje på hvilken spændende arkitektur der arbejdes med i Shanghai.
Herefter er der middag, og der køres tilbage til hotellet.
Om aftenen, kan man mod en merpris opleve et utroligt flot akrobatikshow. Dette aftales med rejselederen i Shanghai.

Dag 4
Shanghai

Om morgnen køres til Shanghai Museum, midt i Shanghai på Peoples Square.

Museet indeholder flere forskellige udstillinger af kinesisk kultur, samt hvilke smukke produkter det kinesiske samfund har fremstillet igennem tiderne.
Tiden går hurtigt i museet, men efter ca. 1½ time kører vi videre til Tian Zi Fang i Taikan Lu.
Et meget specielt område i Shanghai, hvor det meste stammer fra koncessionstiden efter opiumkrigen i 1842. Et sted med snævre gader og en helt speciel atmosfære. Der spises frokost i nærheden af Taikan Lu.
Efter frokost går turen til et tempel, hvor den berømte Jade Buddha, eller Emerald Buddha findes.
Templet er et traditionelt opbygget Buddhistisk tempel, men det specielle her er de meget smukke Buddha figurer udført i hvid jade.
Stedet valfartes til af mange mennesker hver dag. Du får mulighed for at bevæge dig rundt i templet på egen hånd og se alle de spændende klenodier der findes her.
Dagen sluttes af med en tur til det gode marked Taobao, hvor man kan købe alt hvad hjeret begærer. Efter et par timer her opsamling og kørsel til hotellet.
Aftenen er på egen hånd, hvor du får mulighed for at prøve dit nyfundne kendskab til Shanghai af, og begive dig ud i aftenlivet i denne fantastiske by.

Dag 5
Shanghai – Suzhou – Shanghai
Efter morgenmad på hotellet, tager vi med vores private bus på en tur til Suzhou.
Suzhou kan dateres ca. 2.500 år tilbage i historien. Byen er også blevet kaldt Østens Venedig af Marco Polo da han besøgte byen omkring 1280.
Køreturen bringer os igennem landbrugsområder med rismarker og dambrug, og vi når Suzhou efter ca. 1½ time.
I Suzhou starter vi med at besøge en af de smukkeste og mest berømte haver i Kina, nemlig Den Ydmyge Administrators Have.
Haven er meget stor, og alle aspekter af kinesisk havekunst er indarbejdet i haven. Vi bruger ca. lidt over 1 time til at gå igennem haven og se de smukke pavilloner, der hver især har haft deres egen funktion, ofte tilegnet de forskellige årstider.
Suzhou er Kinas silkeby nr. 1, og vi skal naturligvis også se hvordan man fremstiller og forarbejder silke, lige fra de nyfødte silkeorme til de smukke færdige produkter.
Vi kører til Silkefabrik nr. 1 i Suzhou, hvor der selvfølgelig også er mulighed for at købe ægte silke, hvis man har lyst til det. Der spises frokost på fabrikken.
Næste mål er at se den gamle Panmen Port, der er en del af fæstningsanlægget omkring det gamle Suzhou. Porten er speciel, idet den både er port for de der kom ad landevejen og for de der kom sejlende.
Portanlægget er snedigt anlagt, hvis en fjende ville trænge ind, da kunne man indelukke fjenden og gøre det af med ham.
Fra Panmen Porten sejler vi videre i en lille båd på Grand Canal, der løber igennem Suzhou. Vi sejler ca. ½ time.
Vores næste mål er at bestige Tiger Hill og se den gamle pagode på toppen af det lille bjerg. Pagoden på toppen hælder en del, og minder om det skæve tårn i Pisa.

Dag 6
Shanghai – Hangzhou
I dag skal vi forlade vore hotel i Shanghai for en enkelt nat. Vi skal en tur til Hangzhou.
Vi skal også prøve at køre med et af de nye højhastighedstog i Kina, et tog der kører med omkring 310 km. i timen.
Vores tog afgår kl. 10 og allerede kl. 10:49 er vi i Hangzhou, efter at have tilbagelagt 160 km.
Ved banegården i Hangzhou står vores bus og venter på os, hvorefter vi kører til vores frokoststed.
Efter frokost kører vi lidt udenfor Hangzhou, for at besøge den berømte teplantage Long Jin teplantagen. Teplantagen ligger imellem små bjerge og bakker og hele dalområdet er bevokset med tebuske op og ned af siderne.
Vi får en gennemgang af hvad grøn te er, og smager selvfølgelig også, og dette er den fineste grønne te der produceres i Kina.
Forårsplukningen er den bedste kvalitet, og de ypperste blade fra denne plukning blev altid i gamle dage givet til kejseren. I dag sendes de til centralregeringen i Beijing.
Teen eksporteres ikke, da hele produktionen med lethed kan afsættes i Kina.
Efter teplantagen, køres ind mod Hangzhou igen, og vi skal se det gamle Lin Yin tempel, der kan dateres tilbage til omkring år 200.
Dele af templet har været brændt flere gange, og blev under kulturrevolutionen i Kina fra 1966 til 1976 også udsat for hærværk. Alligevel fremstår templet i dag som et af de smukkeste templer i Kina, med utrolig smukke Buddha figurer og andre klenodier.
Herefter bliver der tid til at være på egen hånd i det gamle Hangzhou, og den spændende handelsgade i området.
Check in på hotellet.
Middag, og efter middagen skal vi opleve et smukt show på Vestsøen. Showet hedder Impression of West Lake. Showet foregår for det meste på selve søen.
Showet er iscenesat af den berømte kinesiske instruktør Zhang YiMou. Zhang Yimou er også den instruktør der stod for åbningshøjtideligheden til de olympiske lege i Beijing i 2008.
Herefter tilbage til hotellet.

Dag 7
Hangzhou – Shanghai
Er man i Hangzhou, skal man selvfølgelig sejle en tur på den berømte Vestsø.
Dette gør vi naturligvis også, så efter morgenmad og check ud fra hotellet, kører vi til Vestsøen for at stige ombord i vores turbåd.
Søen er omgivet af lave bjerge, hvor pagoder og pavilloner titter frem imellem bevoksningen. Forskellige sagn og historier knytter sig til broer og pavilloner ved søen, og der fortælles om dem alle.
Efter sejlturen, tager vi forbi et lille smukt hus og haveanlæg, der ligger lige ned til søen. Stedet er unikt, og man tænker hvor dejligt det må have været at bo dette sted.
Stedet har også en anden historie, idet det under den japanske besættelse af Kina, fra 1937 til 1945 blev brugt som japansk hovedkvarter i Hangzhou.
Kl. 14 tager vi med hurtigtoget tilbage til Shanghai, hvor vi ankommer 14:49, og igen er 160 km. tilbagelagt på ingen tid.
I Shanghai venter vores bus, og vi kører til hotellet, som er det samme som før vi tog til Hangzhou og checker ind.
Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 8
Shanghai
Dagen i dag er til fri afbenyttelse.
Hotellet ligger centralt i Shanghai, og hvis man vil en tur i Nanjing Road, den største handelsgade i Shanghai, er den inden for gåafstand.
Det er også nemt at køre med metro i Shanghai. Metroen er den største metro i verden, og alle egne af Shanghai kan nås på kort tid.

Dag 9
Shanghai
Dagen er til fri afbenyttelse

Dag 10
Shanghai – København
Hjemrejsedag.
Hotellets forlades kl. 10:00, og der køres til Shanghai Pudong Lufthavn.

Hvor ligger Shanghai

Shanghai

Tehuset i det gamle Shanghai

Shanghai Pudong, Shanghai Tower, Shanghai World Financial Center og Jinmao Bygningen

Den Gamle have yu yuan i Shanghai

Tilmeld til Nyhedsbrev.

Udfyld venligst formular til højre, for at modtage Sinex Rejsers Nyhedsbreve.

Tak for tilmelding

Sinex Rejser
Vester Farimagsgade 1
1606 København V.
Tlf.: 33882266
rejser@sinex.dk

Sinex Rejser er medlem af Rejsegarantifonden

tilbage til Shanghai

10 Dage

Shanghai Udflugter

Bestil rejse

Bestilling af rejse med Sinex Rejser

Angiv venligst nedenstående informationer vedrørende den rejse man gerne vil bestille

Vi sender indenfor 24 timer en ordrebekræftelse samt en depositumsfaktura

Se iøvrigt Sinex Rejsers betingelser vedrørende salg af rejser ved at klike på menu:

PRAKTISK INFORMATION